Свет

Европске земље пропадају једна за другом – Агонија тек следи

Мејнстрим медији јутрос пишу да Молдавија више не добија руски гас и да је ситуација алармантна. Колико и како, да видимо.

Министар енергетике Молдавије Виктор Парлицов рекао је да Молдавија више не добија руски гас и упозорио: „Нећемо трпети уцене од Гаспрома због потешкоћа у плаћању испорука“, на телевизији ТВ8.

Од децембра Гаспром снабдева само проруски регион Придњестровља у Молдавији, а гас више не долази ни до централних власти у Кишињеву.

Министар тврди да је Молдавија, стиснута између Украјине и чланице ЕУ Румуније, успела да обезбеди европске залихе захваљујући кредиту од 300 милиона евра Европске банке за обнову и развој.

„Придњестровље раније није плаћало гас, а не плаћа ни сада. Гаспром је ово дозволио 30 година да спречи његово уништење. Они схватају да ће, ако одустану од овог уговора, практично дозволити колапс региона“, објашњава министар.

Хајде да објаснимо лудило

Молдавија нема новца да плати јефтин руски гас. Не само ону која би требало да дође, већ и она која је одавно потрошена, а коју су Руси исплатили без плаћања. Молдавија је сада принуђена да купује гас од европских добављача по вишој цени.

Међутим, европски добављачи траже новац, а не обећања. Зато банка прискаче у „помоћ” и позајмљује 300 милиона евра за плаћање рачуна, а Молдавија је у дуговима.

Зашто се то догодило?

Молдавију нико није дирао. Сукоби унутар молдавског и руског становништва су престали, али је онда стигла западна демократија. Усред сукоба Украјине и Русије, који Украјини не дозвољава улазак у НАТО, проевропске власти „одједном“ почињу да говоре о чланству Молдавије. Никога не занима шта се дешава у суседној Украјини. Неопходно је задовољити агенду западних партнера, која друге људе гура у амбис, како би се спречио губитак светске доминације.

Ситуација није онаква каква нам је представљају. Санкције заиста штете, иако Русија то не признаје, али више штете послушним западним земљама које рачунају на Зелену агенду коју им сервира организатор хаоса.

Они се надају да ће се отргнути од источне зависности са Великим ресетовањем, и да ће потопити постојеће старе технологије и изворе енергије Зеленом агендом. Циљ је да се Русија и Кина брзо и вештачки доведу у подређени положај.

Аутономија западних земаља није лоша идеја. Од првог дана га промовишемо на порталу Логицо. Ми смо против глобалистичко-корпоративне хегемоније у којој само богати напредују преносећи капитал из једне земље у другу.

Проблем су људи на власти који су пажљиво одабрани да униште све у корист организатора хаоса који нису на европском тлу. Да се ​​народ не би опаметио и пробудио, Велико ресетовање предвиђа физичку и психичку контролу становништва.

Желе да од људи направе модерне робове затворене у мале и културно помешане торове. Борба против пакленог плана је већ одавно почела. Ко ће победити, нико не зна. Организатор хаоса мора бити поражен ментално и својим методама.

Текст прилагодили србском језику уредништво Борба за истину.

Извор: Логично

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!