Mišljenja

Evo šta se desi kada čovek ustane protiv sistema u Srbiji – slučaj Darka Mitrovića

Darko Mitrović usred emisije dao otkaz

Kada je Aleksandar Obradović rešio da progovori o pljački u „Krušiku“, doživeo je brutalno hapšenje, suspenziju i finansijski udarac. Ko zna šta bi sa čovekom danas bilo da se nije stvorio snažan pritisak javnosti. Kada je u istom stilu novinar Darko Mitrović rešio da govori slobodno i tako otopi sneška medijske i sitemske propagande – dobio je hajku i javni linč koja najbolje opisuje koliko je Srbija danas neslobodna zemlja i da je izdajnički i antiustavni režim Aleksandra Vučića ovde samo vrh ledenog brega. Problem je mnogo veći.

Jedan od dvojice voditelja emisije „Mentalno razgibavanje“ koja se emituje na TV Nova, a koja prema istraživanjima ima najveću popularnost na ovoj TV stanici, danas je u sred emisije uživo dao otkaz posle u najmanju ruku neprimerenog saopštenja redakcije i hajke na Mitrovića zbog njegovih „antivakserskih“ stavova koje je iznosio u javnosti.

Dakle, čovek koji je samo postavljao logična pitanja, koji je u emsiji objavljivao izjave domaćih i stranih, eminentnih, ali nepodobnih lekara, izrazivši sumnju u još nedovoljno ispitane vakcine, izdat je ne samo od strane svoje medijske kuće, već su na njega pokrenuli javni linč na društvenim mrežama isti oni koji se zalažu da nevakcinisani budu „zatvoreni, izolovani, otpušteni, prisilno cepljeni, da im se uskrati pravo na putovanja i posetu restoranima, da im se oduzima deca…“

I pored svega toga, Mitrović je HRABRO odlučio da uradi nešto što ogromna većina u Srbiji ne sme – da ustane protiv sistema, da ne ustukne pred pretnjama, bez obzira na to kakve će finansijske i svake druge posledice trpeti on i njegova porodica. Baš kao što je to uradio Aleksandar Obradović.

I da je više takvih ljudi u Srbiji, bez obzira na to kakvo im je političko ili ideološko opredelenje, sve ovo što se danas dešava u Vučićevoj Srbiji ne bi moglo tako (o)lako da prođe.

Zašto je Mitrović postao problem? Zato što je režimskim i „nezavisnim“ medijima (a čini se da su samo globalistički korektiv Vučićevog režima i druga strana iste medijske medalje) lako da etiketiraju ljude koji postave pitanje u vezi sa vakcinom – kao desničare, ekstremiste, ravnozemljaše, kao društveni talog (uostalom tako nas nazivaju poslednjih dana i Vučić i brojni režimski lekari).

Lako će oni da pljunu „ekstremistički Srbin info“. Ali, kada im jedan od novinara koji važi za tzv. građanistu u njihovom dvorištu stavi do znanja da ovo što se radi prkosi ne samo slobodi mišljenja, već i zdravoj logici, onda im takav čovek „ruši propagandnog sneška“, jer može da natera ljude iz njihove ciljne grupe da počnu da razmišljaju svojom glavom. A to ne sme da se dozvoli.

Dakle, ako pojedinac u Srbiji ustane protiv sistema bez obzira na to koja mu je ideologija bliska (uostalom podela na nacionaliste i građaniste u ovim vremenima je naročito besmislena), postaće žrtveno jagnje – za primer drugima šta ih čeka ako se drznu da dignu glas.

E sad, zamislite kakav bi bio epilog kada bi svako od nas digao glas protiv sistema – protiv pogubnog režima Aleksandra Vučića, protiv zagađenja vazduha, gušenja slobode mišljenja, protiv otimanja dece, podizanja poreza i pljačke državne kase, izdaje Kosova i Metohije… Tada bi otkaz i to doživotni, dobili sistemski upravnici kolonije zvane Srbija, čiji je samo trenutno glavni eksponent Aleksandar Vučić. Mi smo većina. Potrebna je „samo“ HRABROST. Baš kao Darkova.

Izvor: https://srbin.info/pocetna/aktuelno/evo-sta-se-desi-kada-covek-ustane-protiv-sistema-u-srbiji-slucaj-darka-mitrovica/

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!