Црква

Екуменисти Амфилохије и Атанасије тражили од Дачића да ухапси владику Артемија

Нема ништа тајно што неће бити јавно, ни сакривено што се неће дознати и на видело изићи.“ Јеванђеље по Луки 8,17

Савезници у линчу невиног

 У фебруару 2010.године, почео је отворени прогон верног Христовог стада од стране јудиних потомака екумениста у СПЦ, а први на удару је био онај ко спречавао издају Православне вере и Србије, Владика Артемије. За време Часног поста када ми Хришћани приносимо Господу покајање и молитву, екуменисти показују право лице, као најгори лешинари су напали старца и његову духовну децу, јер су одбили да уђу у њихово издајничко коло. Са невиђеном хајком “ухвати лопова“, износећи лажи на којима би позавидео и отац лажи сатана, а све са циљем да оправдају свој издајнички злочин, припреман је терен за линч Владике Артемија. И онда, на мајском Сабору СПЦ, на срамоту целог Србског рода, без икаквог суђења донета је пресуда да се он са својом духовном децом протерује из свог дома Епархије рашко призренске и да му је забрањен одлазак на КиМ.

У емисији код Марића ОВДЕ , Ивица Дачић открио је дуго скривану тајну како је дошло до протеривања владике Артемија са његове епархија и Косова и Метохије:

Дачић: Е, покојни Амфилохије, кад си већ покренуо ту тему, ….

Марић: Шта су он и Атанасије говорили за Милошевића?

Дачић: То сам баш хтео да кажем. У једном моменту, они су тражили, били су… мислим искрено речено, био је један… ајде, није сада то битно, већина актера тога није више жива, али ја сам био министар унутрашњих послова и звали су ме у Патријаршију, поводом Артемија… и где је било, поводом Артемија, да се предузму одређене мере. Артемије је радио на разједињавању Цркве и тако даље. Ја их питам, то је било на највишем нивоу црквеном… ја их питам: На шта то мислите, шта да предузмем ја као министар унутрашњих послова? Па, нећу ја, ваљда, да хапсим српског владику? А један од њих каже: Клин се клином избија. Чекајте сад…

Марић: А они су свог пријатеља прогонили јер није хтео Бајдена да прими у Дечане.

Дачић: Слушајте сад… а ја кажем: Па чекајте, па ви зато нападосте Милошевића за то, а он каже: Погрешио сам. Ето…

Марић: Па и тебе је проклео…

Дачић: Добро, нема везе, ја сам се с њим измирио, рекао сам да сам васкрс’о и ето. Он ме је упокојио, није ме проклео, него ме упокојио. Он је упокојио целу Владу, а ја сам га срео после десет дана у Тополи и ја кажем: Митрополите, ево ја сам васкрс’о. Онда смо се изљубили и тако… 

Прошло је више него довољно времена, да би се неразумни уразумили, сањари се пробудили, а наивни схватили како су архијереји СПЦ, неки отворено, а неки својим ћутањем, кренули путем отпадништва, односно издаје Бога и рода. Да су одбацили Христа и прихватили папу, да су одбацили веру Православну и прихватили сатанину творевину екуменизам.

Протеривањем владике Артемија из његове епархије, догодило се велико чудо (1)

Ово је више него довољно добронамерним Србима, а ви сви који и даље верујете екуменистима, слушате их и дајете им подршку или сте заиста наивни, да не употребимо неку ружнију реч, или сте једноставно неискрени! Та наивност и и неискреност су нас и довели да будемо обични робови у колонији званој Србија!

(1) Протеривањем владике Артемија из његове епархије, догодило се велико чудо

Уредништво Борба за истину

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!