Црква

Ексклузивно: У Ватикану одржана екуменистичка црна миса (фото-видео)

Увече 20. октобра, у римској базилици Санта Марија-ин-Арачели, папа Фрања је узнео молитву за мир заједно са константинопољским патријархом Вартоломејем и представницима православних и протестантских „цркава“.

Ово је био 34. међурелигијски сусрет који је организовала екуменистичка Заједница светог Егидија у духу „историјског сусрета у Асизију (овде:, овде: овде: овде: овде:) , „надахнутог“ папом Иваном Павлом II 1986. године, посвећеног теми „Нико се неће спасити сам. Мир и братство “.

Од стране Руске Православне Цркве у овом екуменистичком сабату учествовао је епископ богородски Амвросиј (Мунтјану), викарни патријаршијског егзарха Западне Европе.

У 16 часова верски лидери су се окупили на одређеним местима: у базилици Санта Марија-ин-Арачели папа Фрања се молио заједно са константинопољским патријархом Вартоломејем I и представницима православне и протестантске „цркве“; Јевреји су се молили у Великој синагоги; муслимани, будисти и представници источних религија – у просторијама капитолинских музеја.

У 17 сати сви су се састали на тргу Кампидољо, где је у присуству председника Италије Серђа Матарелија одржана свечана церемонија и изведене разне представе. Екуменисти свих боја минутом ћутања одали су почаст жртвама пандемије и свих ратова, а затим су верски поглавари наизменично палили светиљку мира.

На фотографији: епископ Амвросиј (Мунтјану) громогласним аплаузом дочекује паљење екуменистичке светиљке од стране патријарха Вартоломеја;  овде – ставља свој потпис испод заједничке екуменистичке посланице

Као што видимо, прекид евхаристијског општења са Константинопољском патријаршијом, апсолутно не спречава архијереје РПЦ-МП да одрже молитвену везу са њеним поглаваром, посебно када је та веза устројена у „духу Асиза“.

А следећег дана…

21. октобра 2020. године у Риму је одржана премијера документарног филма „Франциско“, у чијој је једној епизоди актуелни поглавар Ватикана папа Фрања предложио легализацију истополних бракова, наводи „Католичка новинска агенција“.

У овом документарцу постоји одломак који говори о пастирској бризи за оне који се идентификују као ЛГБТ. „Хомосексуалци имају право да буду део породице. Они су деца Божја и имају право на породицу. Због овога нико не сме бити прогнан или несретан“, изјавио је Франциско.

По папином мишљењу, „оно што морамо створити је закон о грађанској заједници. Тако ће они (припаднике ЛГБТ-а – ур.) бити под законом. Заузимам се за то“.

Филм такође говори о томе како је папа подстакао двојицу Италијана у истополним везама да одгајају децу у парохијској цркви, што је, према речима једног од мушкараца, било веома корисно за његову децу. Режисер филма, Американац руског порекла, Јевгениј Афинејевски, рекао је да је у свом филму покушао да представи Папу онаквог каквим га је видео и да се „Франческо“ можда неће свидети свим католицима.

По његовим речима, он на Фрању гледа „не као на папу“, већ „као на скромног човека, који је одличан узор млађој генерацији, вођу старијих генерација, вођу многих људи, некатолика, у смислу чистог лидерства, на земљи и на улицама “.

„Католичка новинска агенција“ такође је известила да је служба за информисање Ватикана одбила да прокоментарише папине изјаве.

Извор: http://borbazaveru.info/content/view/13489/1/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!