Mišljenja

E. Majkl Džons: Zapad i Amerika u dubokoj duhovnoj krizi

„Tokom rata protiv Srbije, ja sam se sa mnogim Amerikancima okupljao na mostovima, kao što su to činili i Srbi, da pokažemo solidarnost sa Srbijom i našu nesreću zbog besmislenog rata koji se vodio u naše ime. Tada smo svi bili Srbi. Sada smo svi Palestinci.“ E. Majkl Džons,

 

Publicista i filozof

 

Sredinom meseca maja 2024., u Beogradu će boraviti poznati i kontrovrezni američki pisac i filozof E. Majkl Džons (E. Michael Jones). Autor je preko 20 knjiga(„PREVARA ZVANA MEĐUGORJE“, „LIBIDO DOMINANDI“, „USPON LOGOSA“,“JALOVI METAL“… ), a i osnivač je časopisa RATOVI KULTURA („Culture Wars“) koji redovno izlazi preko 40 godina. Ima i svoj Ju Tub kanal, a i učestvovao je u stotinama raznih podkastova i tv emisija širom planete.

 

Srpskoj publici je posebno zanimljiv zbog dve knjige u kojima je razotkrio prevare vezane za kult Međugorja („PREVARA ZVANA MEĐUGORJE“ I „DUH SELA ŠURMANCI“), o kojima je 2009. i govorio u našem listu „Politka“ . U svojim knjigama se bavio raznim temama kao što su nastanak lihvarskog kapitalizma, kritikom elita, značaj Logosa i hrišćanstva, seksualnoisti kao sredstvu za kontrolu populacija, estetskom padu umetničkih formi, pitanjima pravog identiteta Amerikanaca…Zbog svojih oštrih stavova često je bio kritikovan i uklanjan iz mnogih medija i institucija. Internet platforma Ju Tub ga je delimično zabranila a Amazon u potpunosti.

E. Majkl Džons će se predstaviti uživo beogradskoj publici 16. 5. 2024. (četvrtak) u Francuskoj 7 (Udruženje književnika Srbije), sa početkom u 19 časova. Tom prilikom će pročitati svoju POSLANICU SRBIMA, tekst posebno napisan za ovu priliku. Dana 17. 5. 2024.(petak) će odgovarati na pitanja prisutnih u Knez Mihajlovoj 33, prvi sprat, sa početkom u 17 časova(petak).

 

Svi zainteresovani su dobrodošli.

 

Priredio: Aleksandar Teodorović

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!