Свет

Џон Рапопорт: Упад у Конгрес као паљење Рајхстага?

Прво што би ваљало да се запитамо: је ли упад у Конгрес док се одвијала расправа о потврди резултата избора покушај спречавања преноса власти на Бајдена или покушај да се спријечи сама расправа – током које би били изложени докази о превари?

Трампове присталице окупљење испред зграде Капитола (Фото: Адел Еделман/АФП Фото)

Упад је постигао да се расправа оконча, што је директно преношено на телевизији.

Заступници су евакуисани.

Познато је да је Антифа претходних мјесеци слала упутства својим присталицама да долазе на Трампове митинге и претварају се да су његове присталице, тако да кад проузрокују насиље то буде приписано Трампу.

Не кажем да су сви који су провалили у Конгрес били из Антифе, али су њени припадници можда били на челу, подстичући бијес и предводећи стотине оних који су рушили барикаде и потискивали полицију.

Непосредно пред упад, у директном преносу телевизије Си-Спен (C–Span) видјело се негодовање сенатора поводом наступа Мича Маконела, који је у испразном говору рекао да нема довољно доказа о превари да би се довео у питање резултат избора. Његов говор наишао је на оштро противљење сенатора, који су га назвали „церемонијалним“. А то је био тек почетак дешавања у Конгресу. Ко зна на шта би све изашло до краја сједнице, у директном преносу?

Потпредсједник Пенс рекао је да ће омогућити изношење свих аргумената у случајевима приговора из држава из којих бар по један припадник и из Сената и из Конгреса уложе приговор на потврду резултата избора.

Али све је скрајнуто упадом у Конгрес.

Умјесто тога, сад слушамо непрекидне медијске извјештаје у којима се протестанти и Трамп оптужују за уништавање нације и „свих вриједности које као Американци представљамо“…

Читао сам и видјео извјештаје да су припадници Антифе били међу онима који су провалили у Конгрес. Погледа ли се поближе снимак једног од њих, види му се тетоважа српа и чекића на зглобу. Постоји и тврдња да су припадници Антифе аутобусима довожени у Вашингтон дан пред митинг.

Очигледно је да ће, ако је упад у Конгрес био операција под лажном заставом, окривљавање Трампових присталица утрти пут Бајдену и онима који га држе да америчком народу – поврх затварања због короне – наметну још драконскије мјере под фирмом заштите националне безбједности.

Пажња телевизијског гледалишта биће скрајнута са насилних побуна Антифе по градовима диљем Америке у претходних шест мјесеци.

И док су о побунама Антифе извјештавали као „углавном мирним“, сад нам не гине вишемјесечно ударање у таламбасе о догађајима у Вашингтону од прошле сриједе.

О Бајдену ће говорити као о „разборитом предсједнику“ који је повратио ред и мир.

Трампове присталице које буду одбијале да прихвате избор Бајдена непрестано ће бити означаване као опасни лудаци.

Сљедећих 20 година медији ће о сриједи 6. јануару 2021. говорити као о црном дану кад се Америка безмало распала. А неколико филмских студија сигурно већ припрема материјал за „награђиване“ документарце „од којих застаје дах“.

Демократе пуцају од самоувјерености да је Трампова политичка каријера готова – пошто ће га заувијек повезивати са „Шестојануарским устанком“.

С њиховог становишта, ово је пуно боље од физичког убиства.

Двадесет седмог фебруара 1933. подметнут је пожар у њемачкој савезној скупштини,  Рајхстагу, у ком је уништен знатан дио зграде. Многи историчари тврде да су пожар подметнули Хитлерови људи. У то вријеме за њега је успјешно окривљен његов главни политички противник, Комунистичка партија. Та тактика омогућила је Хитлеру да у мозаик своје свеукупне моћи дода и посљедњу недостајућу коцкицу.

Уз рекламну подршку и финансирање од стране ИГ Фарбен (IG Farben), највећег фармацеутског и хемијског картела на свијету, операција под лажном заставом у Рајхстагу омогућила је Хитлеру да у своје руке узме судбину Њемачке.

Лажне заставе заиста обављају посао.

Џон Рапопорт (Jon Rappoport) је тридесет година радио као истраживачки новинар, поставши и кандидат за Пулицерову награду. Његови прилози из области политике, медицине и здравља појављивали су се на телевизијама, часописима и новинама у САД и Европи.

Аутор: Џон Рапопорт

Извор: https://stanjestvari.com/2021/01/11/dzon-rapoport-upad-u-kongres-kao-paljenje-rajhstaga/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!