Мишљења

Два милиона за Албанију, милион за гушење православне побуне у Црној Гори…

Унутрашњост Богородице љевишке (Фото: И. Маринковић)

Кад смо већ кренули путем огромних донација за Сребреницу, па сад и за Албанију, зашто прескочити остале? Хајде да дамо милион за гушење православне побуне у Црној Гори!

У данима када је лепо време и кад сам баш решио да престанем да се нервирам, стигла је вест о нашој донацији у вредности од два милиона евра Албанији за санацију последица земљотреса. Биће да ми је план покварен.

Елем, не знам до када ћемо ми да доказујемо своју понизност и спремност на лизање ципела и туђих рана свету који је од нас увек дизао руке, осим у тренуцима када је требало да дигне руку на нас. Чему донација Албанији у времену у ком се још увек пуше куполе наших цркава и манастира на Косову и Метохији које нам припадници албанског народа припалише пре петнаест, скоро шеснаест година? Учи ли ико историју у овој земљи? Памти ли ико ишта? Јесмо ли толико сервилни да смо постали и сенилни?

Док нам се деца увијају од болова на болесничким постељама, док нам возови иду истом брзином као у време краља Милана, док нам пропада све оно што смо икада основали, ми новац, који је огроман и могао би нешто да учини за нас, дајемо онима који су нам помагали у затирању нашег идентитета и културно-историјског наслеђа. Многи ће рећи како је ово заостали поглед на ствари, како треба да отворимо своје срце за друге, како је време напретка, а не заосталости, али не знам како да отворимо своја срца за друге када су многа српска срца и остали органи били вађени, па продавани, а у време напретка, одлучено је да ми заостанемо, јер смо се дрзнули да се сећамо ко нам је шта нажао учинио.

Последице земљотреса у Драчу (Фото: Танјуг)

Да ли је ико питао народ, јер тих два милиона евра су паре које су узете од српског народа, жели ли да донира огромну суму онима који су на наше патње и пожаре одговарали додавањем батина и доливањем бензина?

Кад смо већ кренули путем огромних донација за Сребреницу, па сад и за Албанију, зашто прескочити остале? Хајде да дамо милион за гушење православне побуне у Црној Гори! Дајте да дамо три милиона Сарајеву да направи велики споменик жртвама српске агресије! Немојте да закинемо Хрватску и да им не донирамо пет милиона за њихов труд приликом оснивања логора, јер то кошта! Можемо и Америци да упутимо двадесет милиона за нове бомбе које ће бацати на нас! Могли бисмо и такозваној независној држави Косово и онима који се тамо играју политичара дати неки милион да имају за неко наредно рушење светиња, убијање Срба или бар за петарде да могу лакше да застрашују повратнике на Косово и Метохију!

Зашто не бисмо? Постанимо највећи донатори своје пропасти! Одвојимо од уста за шамаре, гажења, затирања, спаљивања и срамоту! Помозимо свету да нас представи као курве Европске уније које стоје под мостовима и за своје услуге не траже паре, већ нуде.

Не знам ко може да трпи оваква понижења и да за њих тражи оправдање. Иако је напољу сунце и ваљало би уживати у оваквим данима, ми смо платили да нам се смркне. Можда и треба са нама овако, јер све дозвољавамо.

Одох сад да наговорим све своје пријатеље да пронађемо оне кутије у које смо убацивали новац и да повадимо паре из њих, да нађем сваког просјака ком сам давао паре да једе, да рекетирам оне којима сам давао новац рекавши им да не морају да враћају, а све како бих и ја приложио нешто за праву ствар, а не за трице и кучине које Европа не види и не вреднује.

Ова донација би се могла прогутати уколико Албанија донира новац за обнову наших светиња, али што би давала новац за нешто чијем се рушењу радовала?

Аутор : Милан Ружић

Извор : Искра

Хвала на поверењу! Молим вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!