Мишљења

Душан Ђокић, лекар из Крагујевца: Гробовласник Вучић најавио вакцину, срамно је што струка ћути о овој изјави док ће становништво Србије бити део пробне популације по вољи деспота

После изјаве председника Србије Александра Вучића да је у преговорима са ‘’једном земљом која је завршила вакцину против Цовида ‘’ и да је даје ‘’угроженој популацији’’, реаговао је лекар крагујевачке Хитне помоћи Душан Ђокић, који је председника назвао ‘’гробовласником наших живота’’. Он је оценио да је срамно што струка ћути о овој изјави и навео да је најава вакцине до краја године ‘’жалосна слика Србије по мери идиота’’.

др Душан Ђокић Foto:Glas Šumadije

Крагујевачки лекар специјалиста педијатрије у Заводу за хитну помоћ, у интерној преписци са колегама осудио је срамно ћутање професора и лекара свих профила о најави да ће Србија добити вакцину против коронавируса до краја године.

“Гробовласник наших живота, самозвани деспот Србије Александар Непоновљиви, најавио је вакцину против короне до краја године, мада у редовним околностима развој вакцина траје пет до 10 година, да би са сигурношћу била безбедна са минимумом нежељених реакција. Становништво Србије биће део пробне популације по вољи деспота, а срамно ћутање силних професора медицинских факултета, доктора свих профила и звања, допуштање да политичари доносе одлуке оваквог нивоа и значаја, као што је било и хистерично куповање респиратора по свету без консултовања струке, део је жалосне слике Србије по мери идиота!!!”, написао је доктор Душан Ђокић и објавио ово своје реаговање на вибер групи Колегијума лекара Хитне помоћи, пренео је портал “Глас Шумадије”.

Доктор Ђокић је овом портал потврдио сваку реч коју је написао, наводећи да његова реакција није била исхитрена. Он је појаснио да је свакоме из професије јасно колико је дуг и озбиљан пут на проналажењу нове вакцине без последица по здравље људи и да се такве ствари не дешавају ‘’преко ноћи”.

“Због чега се ми, као мала средина и релативно мала популација увек само ‘потурамо’ да учествујемо у сваком, па и овом експерименту. То, када вам неко тако прикаже да су резулатати добри и на пример само један посто испитаних има непожељне реакције може медијски да звучи добро, али том, једном ако премине, онда је њему и његовој породици смртност 100 посто” , опомиње он још једном апелујући да су то ствари са којима се “нико не игра”.

Доктор Ђокић је подсетио на уништавање и девастирање Института “Торлак” који је био референтна установа за извоз вакцина за читаву Источну Европу, а чији су некадашњи врхунски стручњаци данас “расељени” по читавом свету. Он се с правом пита због чега је на најаву вакцине до краја године, изостала реакција пре свега саме здравствене струке и струковних организација.

“Нико се овим поводом није огласио. Мук. Срамота. Где су сада Лекарска комора Србије, Удружење лекара Србије, удружења и коморе медицинских сестара и техничара, Комора биохемичара Србје… Нигде, на жалост. Па не може само у нашој земљи један човек све да зна” закључио је др Ђокић , апелујући да тако и не остане.

Извор: nova.rs

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!