Свет

Др медицине, имунолог др Sanna Ehdin поставила је 11 питања у вези наметања нове вакцине

Отворено писмо и 11 питања за шведског премијера на која шведски народ жели одговоре

Спој струке и здравог разума увијек изгледа сјајно, а један такав примјер управо стиже из Шведске. Шведска докторица знаности, доктор медицине, имунолог др Sanna Ehdin, обратила се недавно отвореним писмом шведском премијеру Stefanu Löfvenu те директору Шведске агенције за јавно здравство Johanu Carlsonu. Преносимо то писмо на хрватском језику – предлажемо да га прочитајте, јер би се ова питања требала поставити у свим земљама свијета.

Отворено писмо шведском премијеру Stefanu Löfvenu и Johan Carlsonu, генералном директору Шведске агенције за јавно здравство, ФХМ – од врло великог и за здравство заинтересираног дијела шведске популације, путем мене. Одлучили сте купити милијуне доза потпуно новог, непровјереног и недовољно тестираног РНА цјепива против САРС-цов-19, темељеног на генетском инжењерству и нанотехнологији. То значи да се у наше људске станице морају унијети страни гени како би заувијек производили протеин Корона. ФДА у Сједињеним Државама утврдила је да ово цјепиво може проузрочити велик број нуспојава опасних по живот, укључујући смрт. Који су ваши разлози за одобравање овог експерименталног цјепива?

Ја сам имунолог, доктор знаности, и проучавам здравље и самоизљечење укупно 40 година. Имам важна питања на која мојих 100.000 сљедбеника на друштвеним мрежама жели одговоре што је прије могуће.

Већ двадесет година фармацеутска индустрија покушава развити цјепиво против САРС-а, али не успијева. У развоју долази до великих негативних ефеката, прије свега, аутоимуних болести, рака, па чак и смрти код експерименталних животиња. Али сада, 2020. године, очигледно је да неколико фармацеутских компанија за мање од годину дана успијева развити цјепиво против САРС-ЦоВ-2. Међутим, то је потпуно нова непровјерена технологија с мРНА цјепивом, гдје се уз помоћ нанотехнологије гени уносе у наше људске станице како би се произвео протеин корона – који би требао покренути имунолошки одговор.

Шаљем Вам питања на која шведски народ жели одговоре.

  1. Какве гаранције имате за сигурност ових цјепива?

Фармацеутска индустрија морала је прескочити обавезна испитивања сигурности цјепива за Ковид-19 на животињама и кренути директно на испитивања на људима. То је проведено унаточ чињеници да су све животиње у првим експериментима с цјепивом за Ковид-19 умрле болном смрћу када су биле изложене дивљем типу вируса. Развили су болест изазвану АИД-антитијелима која је покренула каскаду цитокина у плућима и животиње су дословно угушене. Прва испитивања на људима у 2020. години прекинута су због озбиљних нуспојава код 20 посто судионика Модернине студије, док за остале (AstraZeneca i Pfizer) нису пријављени подаци, али су такођер прекинута и њихова испитивања на људима. А сада се неколико мјесеци касније тврди се да је цјепиво „учинковито“.

  • Која је сигурност ове нове РНА вакцине?
  • Које сте параметре користили за ту процјену?
  • Што је точно основа за вашу одлуку да купите милијуне доза цјепива за много милијарди круна?

2. Зашто дозвољавате генетски инжењеринг људских станица?

По први пут у повијести цијепљења, такозвана мРНА цјепива „најновије генерације“ директно утјече на генетски материјал пацијента. Уз помоћ нанотехнологије, мРНА ће се стопити с нашим људским станицама, како би оне произвеле корона протеин. Присталице овог „цјепива“ тврде да се мРНА разграђује, али шта они заправо знају о учинцима на наш генетски материјал, наш имунолошки сустав и хоће ли то промијенити човјеков индивидуални генетски материјал? То нитко не зна, јер напросто нису рађени сигурносни тестови или дугорочне студије. Нико не преузима одговорност, а поготово не фармацеутска индустрија. Овај поступак је заправо генетска манипулација која је дуго била забрањена и до сада се сматра криминалном. Како то сада можете допустити?

3. Шта значи „учинковито“?

Када фармацеутске компаније говоре о учинковитом цјепиву – на што се точно мисли? Које се бројке наводе, а прије свега која је контрола? Читам и не видим параметар наведен за ову наводну „учинковитост“:

Анализом је процијењено 94 потврђене инфекције Цовид-19 међу испитаницима који су чинили 43.538 судионика. Pfizer и њемачки биотехнолошки партнер америчког фармацеутског гиганта рекли су да су подијелили цијепљене особе и оне који су добили плацебо, што указује на стопу ефикасности цјепива од преко 90 посто седам дана након друге дозе. Од тада је прошло само 28 дана, што је изузетно кратко вријеме за процјену имунолошког сустава. ( Референца 1 анд Референца 2 Први увид у податке о сигурности и дјелотворности цјепива Pfizer КОВИД из Велике Британије )

КОЈА је дакле учинковитост? Који је параметар за имунолошки одговор? У почетку се може чинити добро да је корона протеин присутан у тијелу, али мора бити познат и његов дугорочни учинак од најмање шест мјесеци да бисте та цјепива могли убризгавати у људе. Поготово у рањивије групе друштва, које прве намјеравате цијепити овим експерименталним цјепивима.

4. Зашто је фармацеутска индустрија изузета одговорности за своје производе?

Фармацеутске компаније потпуно су изузете од одговорности за ово ново и непровјерено мРНА цјепиво, тако да не преузимају финанцијску одговорност за свој производ. И сами упозоравају на непознате дугорочне учинке, јер дугорочних студија уопће нема. Како можете прихватити куповину производа гдје произвођач не сноси одговорност за резултат и било какве нуспојаве, озљеде и пријевремену смрт? Истраживачи и лијечници извјештавају о ризицима од развоја аутоимуних болести, неплодности и рака. Индустрија прима тисуће милијарди прихода – али нема одговорност? Зар то не изгледа чудно?

Зар купујете мачка у врећи?

Да ли бисте ви господо, Johan Carlson или Stefan Löfven, купили и возили аутомобил од произвођача аутомобила који за свој производ нема никакву одговорност? Да ли је то оно што препоручујете? Јер ово су супстанце које се убризгавају у невине људе – и не могу се поништити. Ако буде озбиљних аутоимуних учинака, погођена особа се тога не може ријешити, јер станице и даље производе овај корона протеин. То више није могуће поништити.

5. Амерички ФДА извјештава о двадесет и једном ризику од цјепива, укључујући и смрт. Мислите ли да је сигурно?

Процурили су документи и јавне расправе ФДА-е (америчке управе за лијекове) који откривају да ФДА зна да цјепива Ковид-19 која се сада лансирају на тржиште могу узроковати велики број нуспојава опасних по живот, укључујући смрт. Цјепива за Ковид-19 изазват ће масовне аутоимуне болести, укључујући имунолошки колапс и смрт. Уколико јавност није упозната с њиховим стварним учинцима и ако јој се не да право на избор, то је противно медицинској струци да лијек буде „сигуран и ефикасан“ и „неопходан“, као и медицинском етичком принципу информиране сугласности.  Линк овдје.

6. Протеини короне – јаки антигени који остају у вашем тијелу заувијек?

Не постоји начин да искључимо производњу корона протеина у људским станицама након што се он почне производити након пријема цјепива. Како гледате на тај проблем? Стога се страни генетски материјал мора убацити у наше станице. Знате ли уопће ишта о томе које све станице преузимају страни ген или су то све станице, укључујући и мозак? То су питања на која желимо одговорити како бисмо заузели став прије цијепљења. Све ово морате пријавити и припремити прије него што наручите и купите.

Протеини шећера на површини овојнице вируса врло су антигени, а познати су по томе што узрокују аутоимуне реакције у покусних животиња. С овим Геноццином постоји ризик од тројанског коња …

Корона протеин има јаке антигене и познат је по покретању аутоимуних реакција, што такођер може довести до каскаде цитокина и брзе смрти. Имуни систем је изузетно потенцијалан и може бити смртно опасан ако је усмјерен на властито ткиво – то већ знамо. Познати истраживачи кажу: постоји концепт „погоршања болести због патогених прајмера“ и то је оно што протеини корона могу учинити. Послушајмо Др. Јамес Лyонс-Wеилера овдје.

Тко преузима одговорност ако ова потпуно нова, непровјерена цјепива крену потпуно по злу? Чак и ако преузмете одговорност, ми порезни обвезници смо ти који финанцирамо ваш рад – тако да смо ми у сваком случају губитници у овом експерименту са цјепивом….

7. Имамо ли „информирани пристанак“ пацијента?

Пацијенти имају право одабрати информирани пристанак за сваки медицински поступак, али то овдје није могуће јер ми у Шведској нисмо информирани. Право је особе да добије потпуне информације о томе као и за „цјепиво“ и који су ризици и нуспојаве. Као што сам рекла, апсолутно нема података о дугорочној сигурности цјепива. Чињеница да Пфизер наводи да имају учинковито цјепиво након само 28 дана не значи апсолутно НИШТА у тијелу које ће остатак свог живота производити Корона протеин, који је потпуно страна твар за људско тијело.

8. Ми плаћамо људски експеримент – али ТКО преузима одговорност?

Ми шведски порезни обвезници одговорни смо за све трошкове цјепива, а ви их купујете од фармацеутске индустрије која не преузима никакву одговорност за свој производ. „Цјепиво“ није тестирано у сигурносним и дугорочним студијама, а темељи се на потпуно новој методи – мислите ли да ово звучи као приступ који улијева повјерење?

Можете ли погледати шведски народ у очи након овога? Реците да сте с овим учинили најбоље што сте могли? Напокон, ви државни службеници сами сте ослобођени одговорности – за оно што сте одлучили – па тко је онда одговоран за овај гигантски људски експеримент?

9. Колико кошта ова забава?

Влада сада издваја 300 милиона круна за јачање припрема региона – али колико кошта куповина ових неиспробаних супстанци? Овог тједна Läkartidningen извјештава:

„ Очекује се да ће ЕМА одобрити Pfizerovo цјепиво већ 29. просинца, а Модернина цјепива 11. сијечња. У случају Астре Зенеца-е – која још није предала пријаву – постоји нада за одобрење крајем сијечња. То значи да ће Шведска примити приближно 4 милиона доза током првог квартала сљедеће године. Одобрење Janssenovog и Curevac цјепива такођер се очекује у травњу“.

Колико кошта ових 4 милиона доза? За инфекцију којом је већ могуће управљати, у 2020. години нећемо имати значајно више смртних случајева него претходних година, а сада је преполовљена њега са антикоагулансима (ИВА) . Болест Ковид-19 може се спријечити, ублажити и у великој мјери излијечити знањем које смо стекли за кратко вријеме.

10. Ако вам је интерес наше здравље зашто издвајате НУЛА ресурса за све остале здравствене производе?

Када ће Шведска агенција за јавно здравље изнијети препоруке за јачање здравља и изградњу компетентног имунолошког сустава? У липњу сте обећали да ће на јесен стићи препоруке за јачање имунолошког сустава, али ништа друго нисте рекли него – прати руке, држати дистанцу и остати код куће. Нема дијеталних савјета, нема савјета о активностима и природним приправцима који су препознати као учинковити у јачању имунолошког сустава. Ништа о томе колико је важно снизити упалу, поправити метаболички синдром и тако даље. Дистрибуција бесплатног витамина Ц, витамина Д и цинка био би изузетно важан напор у јавном здравству, јер је више истраживачких студија показало да је све споменуто врло антивирусно. И кошта само дјелић онога колико кошта експериментално цјепиво фармацеутске индустрије.

Недостатак витамина Д повећава ризик од неколико болести. А сада једна шпањолска студија показује да је велика већина пацијената с Ковидом-19 који су били у болници имала недостатак важног витамина. Чак њих 82,2 посто није имало одговарајућу разину витамина Д у крви, а мушкарци су имали ниже разине од жена. Референца: Шпањолска студија: Недостатак витамина Д у 80 посто КОВИД-19 пацијената у болници.

11.Нови фијаско након свињске грипе?

Или гледамо ново „цијепљење против свињске грипе“ с баченим новцем или још горе с болесним људима? Управо су се господа Johan Carlson и Anders Tegnell, сада државни епидемиолог, одлучили за ту куповину и масовно цијепљење. Нас је шведске порезне обвезнике то потпуно непотребно коштало 1,6 милијарди круна за нешкодљиву заразу, а стотине је добило нарколепсије као као нуспојаву цијепљења. Јесу ли морали сносити одговорност за овај неуспјех? Не, обоје су унапријеђени.

Међутим, шведски народ научио је нешто из хорор примјера хистерије око цијепљења против свињске грипе, гдје сте ви, влада и здравствене службе проводили врућу потјеру, те прогонили све људе који се нису хтјели цијепити, а оне који су критички говорили су били разапети у медијима. Но, показало се да је ријеч о слабо поткријепљеном балону који је фармацеутска индустрија поставила путем WHO, а тек на конференцији за новинаре 29. ожујка 2011. године Агенција за медицинске производе коначно је признала своју погрешку и неуспјех масовног цијепљења против свињске грипе.

Али ми смо, порезни обвезници, то платили. И да, шведске власти су купиле цјепиво са живом као конзервансом, унаточ одлуци да та супстанца несмије бити присутна у цјепивима.

„Шведско масовно цијепљење против свињске грипе било је скандал и медицинска повијесна катастрофа“, рекао је Lars Olof Kallings, бивши шеф шведског Института за контролу заразних болести и међународно признати епидемиолог.

Сада се опет шири еуфорија око овог фантастичног новог “цјепива” која ће бити рјешење за затварање друштва које сте ви наредили. И то за болести која није толико опасна по живот јер је преживљавање веће од 99 посто, а у 2020. неће бити знатно више смртних случајева него у претходних десет година – ако изузмете 2.800 старијих људи који су умрли јер су добили само лијекове против болова (и спајање на респираторе) као што је морфиј. Вријеме његе за болесне пацијенте на ИВА-и готово се преполовило у односу на ово прољеће, због његе која уводи лијекове за превенцију угрушака.

Али све се своди на исто: – какве гаранције имате да ће ново цјепиво које хвалите СВИМА у Шведској уклонити ову инфекцију коронавируса?

Ми шведски грађани имамо право добити искрене одговоре на ова питања.

“Genoccin” је правилан термин

Коначно, ово није цјепиво у правом смислу ријечи, па ви заваравате људе користећи тај израз. Не постоје сличности с традиционалним цјепивима с ослабљеним патогенима. Овај генетски модифицирани експеримент темељен је на нанотехнологији с низом страних организама – а точан назив би био „Genoccin“.

“Genoccin је исправнији назив за овај нови, генетски модифицирани приправак базиран на нанотехнологији у ињекцији намијењен за САРС-КоВ-2.”

Радујем се вашем одговору, јер сада ширите информацију колико је фантастично добро ово (експериментално РНА) цјепиво – па дајте нама, шведским грађанима који финанцирамо читаву Људску Фазу ИВ експеримента, основу за вашу одлуку. Примјерице, оно што је Johan Carlson точно рекао у Лäкартиднингену: 600.000 ljudi je prvo u redu za primanje cjepiva protiv korone.

У служби здравља и човјечанства, др.сц. Санна Ехдин, др.мед.спец. имунолог, аутор и лектор

Додатак: Добила сам само сљедећи кратки одговор из Службе за одговоре о Цовиду-19 при Агенцији за јавно здравство: „У Шведској још увијек није одобрено цјепиво, стога још није могуће одговорити на детаље о цијепљењу, јер једноставно још немамо довољно сазнања“. Интересантно, али вам то није сметало да одлучите да купите цјепива и већ их нудите у медицинском часопису, тако да морате бити одговорни за своје поступке и оправдати своје врло скупе одлуке и радње.

Аутор: Dr. sc. Sanna Ehdin, 08. prosinca 2020.godine

Извор: https://ivijesti.hr/otvoreno-pismo-i-11-pitanja-za-svedskog-premijera-na-koja-svedski-narod-zeli-odgovore/https://ekoappen.se/blogg/oppet-brev-till-stefan-lofven-och-johan-carlson/)

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!