Србија и србске земље

Др Јована Стојковић: Хапшење ме није ућуткало, и даље тражим слободу говора и избора

На конференцији за новинаре одржаној 20. маја у Прес центру Удружења новинара Србије, др Јована Стојковић, председник Покрета Живим за Србију, њен заменик Милина Дорић и потпредседник Покрета Тамара Брадић, говориле су о дискриминацији и прогону који се дешава у Србији због слободе говора и слободе избора.

Др Јована је на почетку свог обраћања упознала представнике медија са основним ставкама програма Покрета, истакавши да нису у питању никакви антиваксери, већ људи који се боре за слободу избора приликом вакцинације, а навела је и ставове који се тичу статуса Косова и Метохије, мигрантског питања, породичне политике, а који су потпуно у складу са Уставом и законима Републике Србије, али нису у складу са глобалистичком НВО агендом. Управо због те агенде, Стојковићева и Брадићева су 1. априла ове године ухапшене, наводно због ширења панике, а др Јована је тим поводом нагласила да таква репресија није спроведена над људима који су о вакцинацији и другим темама писали много оштрије, из чега је јасно да је у питању политички прогон.

Она је такође истакла да је недопустиво да се против било кога, па и против оних са којима се политички не слаже, као што је Мариника Тепић, подижу кривичне пријаве због изражавања мишљења и постављања питања. Дакле, истакла је др Јована, њено и Тамарино хапшење није приватна ствар, већ одраз гушења слободе говора, које прети сваком грађанину који жели да искаже било који став који није у складу са агендом НВО или вољом власти. Она је додала да новинари треба да чују и другу страну и да не доносе пресуде пре суда. Посебно се осврнула на недавну изјаву заштитника грађана Зорана Пашалића, који је рекао да вакцинација против коронавируса мора да буде потпуно добровољна и неусловљена, запитавши се да ли су и деца грађани, и зашто се она обавезују да приме бројне друге вакцине, под претњом оштрих казни родитељима.

Др Јована поздравила је Срђана Жунића, који је такође ухапшен, наводно због нарушавања Уставног поретка, иако је његов спорни говор био хумористички. Све се то дешава јер је наша земља, по мишљењу др Јоване, заправо колонија.

Тамара Брадић, која је психолог и психотерапеут тренингу под супервизијом, навела је да ју је Интернационална асоцијација за аналитичку психологију (ИААП) из Цириха избацила и ускратила јој даљу едукацију само зато што је у једној емисији рекла да није природно да деца одрастају у истополним заједницама. Брадићева је истакла да јој је речено да може да буде политички активна и да износи свој став, али само ако је он у складу са вредностима удружења, што говори о лицемерју и дискриминацији.

Милина Дорић истакла је да се у Србији до сада никада није десило да се без иједног елемента кривичног дела ухапсе председник и потпредседник једног политичког покрета. Према њеним речима, биће предузете све правне радње према свима који су прекршили закон када су у питању Јована Стојковић и Тамара Брадић. Говорећи о праву на избор, Дорићева је истакла да право на избор не може да буде оптерећено никаквим уценама, као што су родитељи условљени да вакцинишу своју децу да би она похађала вртић – наиме, невакцинисана деца могу да буду уписана, али не могу да бораве у предшколској установи, што је апсурд.

За разлику од Јоване Стојковић и Тамаре Брадић, које су увек износиле истину, то није случај са појединим државним органима. Дорићева је, наиме, прочитала део Информатора за здравствене раднике који спроводе имунизацију вакцином „Фајзер Бионтек“, у коме стоји да се морају пријавити све наведене нежељене реакције после вакцинације против коронавируса, али и да одштета за оштећене важи само за Сједињене америчке државе а не и за Србију, и питала зашто Министарство здравља крије овакве податке. Напослетку, Милина Дорић је нагласила да ће Покрет Живим за Србију наставити да се бори, јер нема важнијег посла од одбране својих рођених.

Извор: https://zivimzasrbiju.com/hapsenje-me-nije-ucutkalo/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!