Svet

Dosije kralja Čarlsa III Otkrovenja iza zidina palate

Čarls III krunisan je 6.maja 2023. godine za kralja Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i 14 drugih suverenih zemalja. Istovremeno postaje poglavar Zajednice nacija od 56 država i sekularni poglavar Anglikanske crkve Engleske. Čarls III već ima 74 godine. U istoriji Velike Britanije nije bilo kralja koji je bio stariji u vreme svog krunisanja. O ovoj ceremoniji izveštavale su brojne TV stanice iz celog sveta. Sa glavnim medijskim kamerama obučenim za sjaj i pompu ovih događaja, članak koji sledi otkriva sasvim drugačije lice kralja Čarlsa III, koji masovni mediji u velikoj meri prikrivaju.   

Kratak pregled poseda Čarlsa III i njegovog Britanskog carstva

– Smrću svoje majke, Čarls je postao najveći zemljoposednik na svetu, a britanska kruna poseduje preko 2.500 miliona hektara registrovanog zemljišta u Australiji, Novom Zelandu, Severnoj Irskoj, Kanadi, Velikoj Britaniji i Foklandskim ostrvima. To je više od 1/6 ukupne površine zemlje ili 75 puta više od površine Nemačke.

– Vojvodstva i imanja: Čarls poseduje vojvodstva Lančester i Kornvol, koja uključuju imanja u najskupljim delovima Londona. Sada ima preko 300 rezidencija, uključujući zamkove i palate kao što su Bakingemska palata, zamak Vindzor, Kensingtonska palata, palata Sent Džejms, dvorac Balmoral u Škotskoj i Sandringem u Norfolku.

– Britansko morsko dno: Kruna kontroliše skoro sve morsko dno i polovinu obale oko Velike Britanije. Vrednost se procenjuje na preko 100 milijardi američkih dolara.Čarls je oslobođen poreza na nasledstvo prema sporazumu iz 1993. sa vladom Džona Mejdžora.

– „The Crown Estate” (Krunsko imanje) je jedna od najvećih grupacija nekretnina na svetu. Upravlja nekretninama i zemljišnim posedima kraljevske porodice i svake godine uplaćuje 25% svog profita direktno u monarhovu kasu. Samo u 2020. godini kompanija je ostvarila profit od 420 miliona evra. Kraljevska porodica je dobila oko 100 miliona evra.

– Britanska kruna poseduje najveću svetsku kolekciju dragulja. Krunski dragulji se sastoje od više od 140 delova. Cela kolekcija se sastoji od 23.578 dragog kamenja, uključujući „Kulinan”, najveći brušeni dijamant na svetu sa procenjenom vrednošću od oko 440 miliona evra i dijamant „Kohinor“, čija je vrednost najmanje milijardu evra. Kako ne bi morala da otkrije svoje neizmerno privatno bogatstvo, već da bi mogla da ga krije od javnosti, kraljica je naterala vladu da sprovede planirani nacrt zakona koji će biti izmenjen u skladu sa tim. Ovo je izvestio dnevni list „San“ u februaru 2021, pozivajući se na dokumente koje je otkrio „Gardijan“.

Pogled na istoriju Britanske imperije baca veoma mračnu senku na ovo gigantsko bogatstvo kralja Čarlsa, čiji su preci neretko, često nasilno i kroz krvoproliće dolazili do plena. Bogatstvo krune se u velikoj meri zasniva na pljačkanje mineralnih resursa u siromašnim zemljama porekla. Preci Čarlsa su bili duboko uključeni u trgovinu robljem u 17. i 18. veku. Na primer, dokument iz 1689. pokazuje da su akcije u Kraljevskoj afričkoj kompaniji, koja je bila aktivna u trgovini robljem, prodate i bile prebačene kralju Vilijamu III. Kao rezultat toga, britansko plemstvo je profitiralo na beskrupulozan način, čak i kroz trgovinu akcijama uz ropstvo. Prema istoričaru Dejvidu Ričardsonu, britanski brodovi su prevezli najmanje 3,4 miliona zarobljenih Afrikanaca u Ameriku.

Pozadina kriminalno stečenog bogatstva i pompezno krunisanje kralja Čarsla III je šamar svakom normalnom građaninu koji radom i marljivošću mora da zarađuje za hleb nasušni.

Kralj Čarls III i raznovrsni međusobni odnosi kraljevske porodice

Razni komentatori su izvestili da Projekat Velikog resetovanja prvobitno nije pokrenuo Klaus Švab, već sadašnji kralj Čarls III, koji je zvanično započeo projekat 3. juna 2020. godine sa tvitom #TheGreatReset i postao zvanični pokrovitelj. Da li je Klaus Švab bio samo primalac naredbi kralja Čarlsa III? Na to ukazuje i Čarlsova poseta Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u januaru 2020. godine. Već tamo, Čarls je posebno vodio kampanju za deo Velikog resetovanja, zaštitu klime, ili takozvani „Green Deal“ (zeleni dogovor). Međutim, izveštaj „Bajlajn Tajmsa“ od 4. oktobra 2021. nemilosrdno je otkrio njegove prave motive, da je sam Čarls je najveći korisnik zelene agende. Pošto britanska kruna poseduje velike delove morskog dna, gigantski profit završava u monarhovim džepovima sa svakom izgrađenom priobalnim vetroparkom.

Najzad, ova licemerna zaštita klime upumpala je profit od povećanja troškova energije direktno u džepove bogatih. To je sofisticirana mašina za preraspodelu novca koja sve više osiromašuje stanovništvo.

Povezanost sa masonstvom

Britanska kruna je vekovima tesno isprepletena sa masonstvom. Već kralj Edvard VII (1910) i kralj Džordž VI. (1952), otac Elizabete II, bili su masoni visokog stepena. Kraljica Elizabeta II, Čarlsova majka, nije bila samo veliki pokrovitelj masonerije, već je i predsedavala Redom podvezice, upravnom telu slobodnih zidara širom sveta. Od 2022. kralj Čarls III predsedava Redom podvezice. Ovaj Red kontroliše ostatak masonerije preko velikih loža Engleske i koristi ih za infiltriranje u sve aspekte društva. Kao posebna odlika kralj može zaslužne civile i vojna lica proglasiti vitezovima „odabranog društva“. Britanska kruna takođe koristi ove vitezove krune kao agente, zaklinjajući se na vernost kući Vindzor, u zamenu za moć i bogatstvo. Vitezovi britanske krune uključuju članove britanske kuće Rotšild, bivšeg američkog predsednika Ronalda Regana, bivšeg američkog državnog sekretara Henrija Kisindžera, Bila Gejtsa, bivšeg predsednika FED-a Alana Grinspena, bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudi Đulijanija, američki biznismen i političar Majkl Blumberg, režiser Stiven Spilberg, general američke vojske Vesli Klark, pedofil i bivši Bi-Bi-Si voditelj Džimi Sevil. Njegove bliske veze sa bogatim krugovima masonerije i njegovo vođstvo Velikog resetovanja, koje ima za cilj da obezbedi da ljudi više ne poseduju ništa, pokazuju: Kralj Čarls se ne može brinuti za dobro naroda!

Finansijski skandali kralja Čarlsa III

Uprkos kraljevskim pravilima o donacijama koja zabranjuju članovima kraljevske porodice da primaju gotovinu, Čarls je umešan u brojne afere sa gotovinom. U junu 2022. godine od katarskog milijardera šeika prihvatio je kofer napunjen sa milion evra, iako je rečeno da je doniran u dobrotvorne svrhe. Sve u svemu, između 2011. i 2015. godine Čarls je dobio 3 miliona evra u gotovini za dobrotvornu fondaciju princa od Velsa, od kontroverznog šeika Hamada bin Jasima bin Džabera Al Tanija, bivšeg premijera Katara. Bizarno je da je deo novca odložen u vreće za kupovinu. Šeik je takođe pominjan kao „čovek koji je kupio London“. Još 2013. godine, protiv saveta svojih savetnika, Čarls je dao donaciju od milion funti, koje su prihvatila polubraća Osame bin Ladena. Posle ovog skandala Čarlsov bliski čovek od poverenja Majkl Foset, bio je primoran da podnese ostavku na mesto izvršnog direktora njegove Fondacije. Nakon što je donirao novac, Foset se obavezao da će pomoći saudijskom biznismenu da dobije i britansko državljanstvo i vitešku titulu. Ovi primeri impresivno pokazuju koliko nemarno Čarls postupa sa novčanim donacijama.

Misteriozna smrt princeze Dajane

Čarls i Dajana su se zvanično razveli 28. avgusta1996. godine. Otprilike godinu dana kasnije, 31. avgusta 1997. godine, Dajana je umrla od posledica saobraćajne nesreće u Parizu. Sledeće Dajanine izjave su posebno vredne pažnje: „Ako mi se nešto dogodi, možete biti sigurni da je krivac princ Filip, uz pomoć Tajne službe“. 10 meseci pre smrti Dajana dostavlja rukom pisano pismo svom batleru, Polu Barelu, koje je „Dejli Miror“ objavio 2003. godine. Napisala je: „Ova faza u mom životu je najopasnija. Moj muž planira nesreću sa mojim autom“. Već u oktobru 1995. Dajana se poverila svom advokatu Viktoru Miškonu i otkrila mu da je Čarls želeo da je ubije putem dogovorene saobraćajne nesreće. Bilješke su postale poznate kao Miškon obaveštenje.

Ozbiljne nedoslednosti su se odigrale na mestu nesreće. Lekar hitne pomoći dr. Frederik Melijez, koji se „slučajno“ našao u blizini, stigao u 00:25 časova, dva minuta nakon nesreće. Međutim, u njegovom vozilu hitne pomoći nije bilo dovoljno medicinske opreme. Pozvao je vatrogasce i uputio ih na pogrešno mesto nesreće. Kasnije je izneo mnoge oprečne tvrdnje. Kada je stigla vatrogasna ekipa, vrlo brzo je napustio mesto nesreće. Hitna pomoć stigla je tek u 00.40 časova, i trebalo joj čak 12 minuta da pređe 2,3 km. Ovo odgovara prosečnoj brzini od oko 17 kilometara na sat. Bolničari su pravili neobjašnjive greške. Princeza Dajana je stigla u bolnicu tek u 02.06 ujutro, oko 1,5 sat kasnije. Zanimljivo je da hitna pomoć nije vozila do najbliže bolnice i samo je vozila prosečnom brzinom od oko 17 kilometara na sat. Neobjašnjivo se vozilo hitne pomoći zaustavilo još 5 minuta na 500 metara od odredišta. Dajana je ubrzo po dolasku umrla u bolnici. Dr Majkl Bejd, šef forenzičke patologije u policiji države Njujork, rekao je: „Kod ove vrste povreda, vreme je od suštinske važnosti […] U Sjedinjenim Državama, odlaganje dolaska [Dajane] u bolnicu bilo bi gruba greška. Nema izgovora za to.”

Džon Morgan se intenzivno bavio Dajaninom smrću i napisao je knjigu „Paris-London Connection”. Za njega postoji samo jedan zaključak: Dajana je ubijena obaveštajnom operacijom! Ovo postavlja ozbiljno pitanje: da li je atentator krunisan za kralja 6. maja 2023?

Kralj Čarls i pedofilske kraljevske porodične zavrzlame

Prema Skotland Jardu, bivši voditelj Bi-Bi-Sija Džimi Sevil, koji je umro 2011, bio je najgori seksualni prestupnik u istoriji zemlje. Već 1961. godine bilo je prvih policijskih istraga o seksualnom zlostavljanju maloletnika. Kasnije istrage su otkrile da je za 40 godina zlostavljao najmanje 500 devojčica i dečaka, od kojih su neki bili stari dve godine. Broj neprijavljenih slučajeva će verovatno biti mnogo veći. Piter Vat, direktor britanske organizacije za zaštitu dece NSPCC , rekao je: „Mi imamo posla sa nekim ko nikada nije propustio priliku da pronađe ranjive žrtve i zlostavlja ih. Princeza Dajana je mislila da je Sevil lud i rekla je prijatelju da ne može ništa da uradi u vezi sa činjenicom da mu je često davan pristup kraljevskim porodicama. Kako je moguće da je Čarls ovog zlostavljača dece nazvao svojim najboljim prijateljem, imao veoma blizak odnos sa njim i čak ga stavio na listu mogućih kumova za svog sina Harija? Kraljica Elizabeta je začinila neverovatan skandal tako što je Savila proglasila vitezom krune.

S obzirom na ponovljena policijska ispitivanja o zlostavljanju dece, potpuno je apsurdno da Čarls ili kraljica nisu znali ništa o njegovom dvostrukom životu. U decembru 2011. TV kanal „Bi-Bi-Si“ je takođe prikrio Savilovu praksu i sprečio emitovanje istraživačkog izveštaja. Nakon što je skandal oko bivše moderatorke Bi-Bi-Sija kasnije izašao u javnost, i druge visoke ličnosti, poput bivšeg premijera Edvarda Hita i bivšeg ministra unutrašnjih poslova Leona Britana, našle su se pod ozbiljnom sumnjom za zlostavljanje dece. Ovo sugeriše da je Savil odgajao decu za bogate, slavne i političare, a možda i za same kraljevske porodice, i objašnjava kako je mogao da finansira svoj ekstravagantni način života. Uprkos intenzivnim istraživanjima nisu pronađeni izveštaji koji dokazuju da je kralj Čarls III beskompromisno osudio Savilove odvratne seksualne radnje, koje su sada postale očigledne, i distancirao se od njega.

Čarls je takođe bio blizak prijatelj sa pedofilskim biskupom Piterom Bolom, koji je zlostavljao tinejdžere i mladiće tokom perioda od 30 godina. Kada je prvi put optužen i uhapšen 1992. godine, Čarls je iskoristio svoj uticaj da ga zaštiti. Uz pomoć Čarlsa, pušten je i mogao je da nastavi sa zlostavljanjem još mnogo godina. Bol je konačno 2015. osuđen za zlostavljanje, silovanje i mučenje. Čarls je tako postao saučesnik u žrtvama zlostavljanja pošto je njegovo zalaganje učinilo da se Bol oseća nedodirljivim, a Bol je čak 2005. godine bio i počasni gost na venčanju Čarlsa i Kamile.

Kraljevska porodica i pedofilski prsten Džefrija Epštajna

Princ Endru, Čarlsov brat, zbog njegovog dugogodišnjeg prijateljstva, doveden je u vezu sa pedofilskim lancem trgovine ljudima osuđenog američkog seksualnog prestupnika Džefrija Epštajna, koji je posredovao posebno maloletnike za istaknute ličnosti. Kako navodi „Dejli mejl”, Epštajn je posredovao kod Amerikanke Virdžinije Đufre, koja je tada još bila maloletna. Kažu da su se sreli na na Karibima, na Epštajnovom „pedo ostrvu”. Đufre optužuje princa Endrua da ju je više puta seksualno zlostavljao. Samo kroz milione novčanica od Čarlsa i kraljice uspeo je da se izvuče iz skandala zlostavljanja. Navodno samoubistvo koje je izvršio neposredno pre ponovljenog suđenja postavlja mnoga pitanja. Epštajn je postavio skrivene kamere na svoja imanja, da snima zločine poznatih ličnosti sa maloletnim devojkama, da bi ih potom ucenjivao. Ono što je upadljivo je da se ovde pojavljuje isti obrazac kao i kod pedofilskog lanca Džimija Sevila. Brojne javne ličnosti visokog ranga očigledno su duboko upletene u blato pedofilije. To ih čini podložnim ucenama. Pod ovim pritiskom, oni zbog svog visokog društvenog položaja, pokrivaju kartele seksualnih zločina, a pribavljaju decu za zlostavljanje u velikim razmerama. Ovo takođe objašnjava zašto se, prema zvaničnim statistikama, svake godine prijavi nestanak na hiljade dece i nikada se više ne pronađu. Prema istraživanju britanskog publiciste Dejvida Ajka, mnoga od ove dece su ubijena nakon zlostavljanja, Dugi niz godina, Čarls i kraljevska porodica su imali bliske veze sa ozbiljnim kriminalcima koji su silovali, mučili i zlostavljali nevinu maloletnu decu. Neizbežno pitanje koje treba postaviti nije da li su članovi kraljevske porodice bili toliko naivni da to nisu ni shvatili, već da li su Čarls ili kraljevska porodica direktno umešani u ove užasne zločine?

Priredio: Milan Starčević

 Izvor:  Vaseljenska – Kla. TV

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!