Русија и руске земље

„Дошао је тренутак“: Крим смислио како да спасе братску Украјину од „узурпатора“

Председник кримског парламента Владимир Константинов предложио је да се формира међународна платформа за спасавање Украјине од пропасти државности и од спољног управљања. Како каже, полуострво „неће оставити браћу саму са узурпаторима“.

„Уверен сам да је дошао тренутак да се успостави међународна украјинска платформа за спасавање Украјине од пропасти њене државности, гажења њеног суверенитета од стране западних покровитеља и спољног управљања. Руси и Украјинци су један народ, не смемо да оставимо нашу браћу саме са узурпаторима“, рекао је шеф кримског парламента.

Према његовим речима, антируске снаге су од 2014. године помоћу државног преврата и уз подршку западних покровитеља успеле да у потпуности преузиму власт у Украјини приступивши активној фази реализације пројекта стварања украјинске „анти-Русије“.

Немамо права да дамо русофобима и клептократама да раскомадају Украјину. Шта ће бити ако им предамо Украјину? Ко ће бити следећи?“, истакао је Константинов.С тим у вези, додао је да у прилог чињеници да је Москва спремна да подржи братски украјински народ иде и чланак руског председника Владимира Путина о Украјини који је објављен у понедељак.„Сада је главно питање у којој је мери украјинско друштво спремно на моменталне и одлучне акције“, рекао је он.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин објавио је у понедељак чланак „О историјском јединству Руса и Украјинаца“, у којем је говорио о Украјини, о односима Москве и Кијева, о Донбасу, али и о пореклу руског и украјинског народа, односно да су и Руси и Украјинци један народ, једна целина, као и да то није плод конјунктуре, већ да је то његово лично убеђење.С тим у вези, Путин је рекао да је неколико месеци размишљао о писању чланка о Украјини, истакавши да је почело активно да се ради на пројекту „анти-Русија“, што мора да изазове забринутост Москве.

Извор: Спутњик

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!