Историја

ДОКУМЕНТ: Побијте све некомунисте и њихове породице!

У Словенији је пронађен документ комунистичке тајне службе при ‘Ослободилној фронти Словеније’ из 1943, којим се наређује убијање свих некомуниста као и њихових породица, чак и оних који „само платонски подржавају“ тај покрет.

Едвард Кардељ (полицијска фотографија, 20. јун 1938.)

У документу се прво даје опште упутство.

„Напад на станове оних који ће бити ликвидирани мора бити брз, одлучан и темељит. Свако премишљање и оклијевање схватиће се као издаја… Групе које су на списку ликвидирају се у потпуности, тј. сви до задњега. Група која у свом саставу има макар само једног изразитог антикомунисту се такође ликвидира. Беспоговорно се морају ликвидирати сљедеће скупине…“

Затим се у седам тачака наводи кога и како све треба ликвидирати (kako можете видјети и на фотографији):

1. Познате вође антикомуниситичког покрета, вође националних организација, Сокола, четника, бивших орјунаша, чланова стрељачких друштава и слични. За то су одабрани посебни тимови чији је први задатак уништити те скупине….

2. Сви свештеници, чланови разних католичких редова, као и њихови најближи сарадници. Уколико се из тактичких разлога неки свештеници не ликвидирају, треба пазити да их се стави на мјесто које им је примјерено.

3. Мора бити ликвидирана сва интелигенција која није 100 посто везана за КПС (Комунистичку партију Словеније) и која није у њу учлањена. Ту се не смије толерисати чак нити само платонска симпатија за ОФ (Ослободилачки фронт). Толерисање таквих неодлучних елемената значило би да ће се у новој совјетској држави код њих међу првима јавити незадовољство.

4. Ликвидирати све припаднике буржоазије, као и трговце, веће обртнике, ситне предузетнике.

5. Подразумијева се да морају бити ликвидирани сви рентеријери, богаташи и индустријалци.

6. Коначно морају бити ликвидирани сви ситни представници владајуће класе, нпр. официри, подофицири, војници, полицајаци, чиновници финанција, итд. Изузимају се само они који су прави чланови КПС који су у редовима војске…

7. Поубијати све велике кметове, трговце, кулаке и њихове породице.

Такође постоји и упутство за богате грађане који су подржали комунисте:

„Што се тиче оних богаташа, трговаца и индустријалаца који су новчано подржавали ОФ, све горе наведено односи се и на њих. Они су тиме хтјели само спасити своју кожу.

Словенска Комисија за злочине комуниста пронашла је 581 масовну гробницу, са око 100.000 тијела жртава, а у архивима је пронађена само 281 судска пресуда на смрт за период од 1945. до 1952.

У Словенији је пронађена и Кардељева наредба од 25. априла 1945: “Биће проглашена амнестија. Значи, немате никаквог разлога бити спори у чишћењу као што сте били до сада.“

Аутор: Љубиша Морачанин

Извор: sedmica.me

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!