Србија и србске земље

Док се мигранти насељавају као да су “наши“, наши грађани нису добродошли у својој земљи (видео)

Одлука коју је у четвртак донео Александар Вучић, да се затворе границе, створили су невиђен кошмар нашим грађанима који хоће да се врате у своју земљу.

У општем лудилу које је обухватило цео свет, смишљено пандемијом корона вируса, евроунијатска колонијална управа неће да дозволи повратак својим грађанима, који су због економских разлога привремено напустили Србију. Шта то значи показују нам следећи примери.

Љубљана спорстка дворана “Јежица“

 Тако је 366 грађана Србије, међу којима и доста мале деце, било принуђено да четири дана проведе на паркиралишту у Љубљани због бахатости власти у Србији. Амбасадор Србије у Љубљани, уместо да пружи помоћ грађанима који су они од њега тражили да им омогући повратак у Србију, он ја тражио да их словеначка полиција отера. Тада су Словенци пружили одговарајућу помоћ, сместили су грађане у спортску дворану ,,Јежица“, дали им храну и обишао их је министар унутрашњих послова Словеније Алеш Хојс, градоначелних Љубљане Зоран Јанковић, свештенство СПЦ, поједини грађани, а власници неколико ресторана су понудили храну. Ова велика брука решена је  након притиска словеначке владе на српску владу да пусти своје грађане да уђу у своју државу у два конвоја!

 Међутим, поред великих проблема и неразумевања које наши грађани трпе широм света заробљени на аеродромима, паркинзима, граничним прелазима јер им Вучић не дозвољава повратак кући, када напокон успеју да уђу у своју земљу Србију доживљавају најтеже трауме. Уместо да буду дочекани и збринути како налаже тренутно ванредно стање, самоизолација или одговарајући карантини, смештају их по импровизованим камповима и запуштеним војним објектима. Ти кампови и објекти немају ни елементарне услове за нормалан живот (вода, храна, хигијена…), а ако су дошли здрави сигурно ће добити вирус јер их све држе заједно. 

Случај наших грађана који су стигли из Париза то најбоље потврђује. Њих 90 без лекарског прегледа, само су им дали папир на коме пише да иду у карантин, превежени су у аутобусима без икакве заштите и сместили у војни објекат у Суботици. Порука једног од несрећних путника све говори: “Нас је у спаваоницама 40, немамо туш, немамо где руке да оперемо, на душецима су трагови крви. Нису нам дали средства за дезинфекцију, маске, нити рукавице. Схватамо да смо ризична група, пристајемо на самоизолацију, али вирус се побеђује јаким имунитетом, ми смо сви исцрпљени, дали су нам хлеб и паштету да једемо. Они нас жртвују овде, ако је само један од нас заражен вирусом, имамо сви.”[1]

Због таквог стања умало да дође до туче између путника и припадника полиције и војске.

Истовремено медији Александра Вучића стварају лажну слику, како наши суграђани који хоће само да се врате својим кућама из иностранства, представљају главну претњу да се корона вирус некотролисано шири. Као последица тога у јавности се ствара нетрпељивост према тим напаћеним људима које туђин протерује, а свој неће да прими!

Александар Вучић, који је противуставном одлуком о увођењу ванредног стања укинуо све слободе и права грађана, треба да има разумевања за наше грађане који стижу из иностранства, као што има за лажне мигранте који и даље улазе у ову земљу и трајно насељавају у наша села користећи новонастало безакоње.

Будимо гостољубиви као што смо увек били и помозимо нашим суграђанима да што безболније дођу својим кућама.

Уредништво “Борба за истину“


[1] Извор: luftika.rs

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!