Србија и србске земље

Док Албанци на КиМ припремају попис Срба које треба протерати, Београд ћути

Иако је до почетка пописа становништва у јужној српској покрајини остало не више од два дана званична власт у Београду, о овом битном питању по опстанак Срба, ћути.
Иако је до почетка пописа становништва у јужној српској покрајини остало не више од два дана званична власт у Београду, о овом битном питању по опстанак Срба, ћути.Нема став или о њему не жели да се изјасни. Председнику Србије који се свакодневно оглашава по многим, често и небитним стварима, сада као да је маца појела језик. Ово тим пре што је сепаратистичка власт у Приштини изјавила да свако од Срба ко се не одазове попису сносиће више од 2000 евра казну.  
Срби са Косова и Метохије подсећају да иако је у БиХ прошло више од 30 година од рата Бошњаци се не одазивају на попис становништва. Разлог који наводе је тај да је велики број њих током ратних збивања мигрирао а нису се вратили. У јужној српској покрајини Косову и Метохији стање је још драстичније. Више од 250 хиљада Срба и осталих неалбанаца напустило је ове просторе. Нажалост исељавање и даље траје.
У таквој ситуацији званичан Београд мора да дâ упутство Србима шта да раде. Јер по многима одазивање попису било би неетички, неморално, нехумано. У принципу се своди да се протера три четвртине становништва са једног простора а онда лицемерно вршити попис становништва да би се утврдило колико још становништва треба протерати. 

Разлог због чега званична власт у Београду ћуту је прихватање Француско-немачког предлога. У тачки два овог предлога стоји да Србија прихвата суверенитет, територијални интегритет и независност Косова и Метохије. Стога Александар Вучић не жели да се меша у унутрашње ствари самопроглашене републике Косово.

Слично се поступа и по тачки четири Француско-немачког предлога у којој стоји да Србија неће ометати улаз самопроглашене републике Косово у разне међународне институције и организације. Између званичног устава Републике Србије и Француско-немачког плана односно боље рећи плана две Немачке очито је да председник Србије предност даје Француско-немачком предлогу. Као резултат тога имамо пријем самопроглашене републике Косова у Савет Европе где на негодовање Александра Вучића његов пријатељ амерички амбасадор у Београду Кристофер Хил каже – па Београд се са тим сложио прихватајући Француско-немачки предлог.

На несрећу Срба, како наопако или боље рећи издајнички политику Александар Вучић према Косову и Метохији води добро је да су на том простору Срби још живи. Мада не сви.

Како радили тако нам Бог помогао.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије

„Отаџбина“

Извор: КМ новине

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!