Србија и србске земље

Добро нам дошао капетане

Дана 28. марта 2020. вратио се у Србију чувени јунак капетан Драган. Око  9 часова на ГП Бајаково крочио је у своју домовину Србију. Прве информације говоре да је у добром физичком и психичком стању и да је по преласку границе клекнуо и пољубио србску земљу.  

Након одслужене пуне казне у трајању од 13 и по година, Драган Васиљковић  пуштен је из централног затвора у Лепоглави,  уз решење о забрани уласка на територију ЕУ наредних 20 година.

Осуђен је за наводне злочине, односно зато што је бранио свој народ од усташког режима у Хрватској. По формирању РСК, одлази у Книн и формира једну мању јединицу под називом Книнџе. Захваљујући великом искуству, које је стекао служећи у аустралијској војсци и разним приватним војним компанијама, од Книнџи ствара ефикасну специјалну војну формацију, која је успешно извршавала најтеже задатке против знатно бројнијих снага усташа, уз минималне губитке. Капетан Драган и Книнџе су први почели да носе црвене беретке, што ће касније бити симбол бројних србских специјалних јединица. По узору на Книнџе, настаће чувена јединица Државне безбедности Србије ЈСО-Црвене беретке, која је кроз ратове деведесетих, посебно на КиМ, постала најелитнија јединица таквог типа у Европи (без Русије).

Капетане Драгане, хвала ти за твоју велику љубав према Србији и Србима, коју си показао не само у рату и миру, него и док си невин страдао у усташком казамату. Срамота је што ниси дочекан са највећим војним почастима, али то ниси ни очекивао од оних који све издадоше. Нека ти Господ после свих ових страдања, подари мир и здравље.

Завршићемо речима капетана Драгана упућену усташком суду: “Надам се да је ово последњи документ директне комуникације између Вас и мене, па ћу искористити ову допуну како бих ставио до знања онима који буду о Вама судили сутра: Колико сте као институција и као индивидуални починитељ, нечасни, непоштени, непринципијелни и хипокритични. Наравно ја све Вас у тзв. хрватском ‘правосуђу’ доживљавам (без иједног изузетка) као кукавичке злочинце против човечности који уместо ‘србосјека’ ваших предака (коришћен у Ваших 24 индустријских погона за убијање српске деце) користите злоупотребу закона и поклоњеног поверења као оружје за застрашивање и прогон Срба у провидним монтираним нацистичким процесима.”

Добро нам дошао капетане!

Уредништво “Борба за истину“

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!