Свет

До 2030. свакој породици биће дозвољено само три нове одеће годишње – и више неће бити МЕСА

Године 2019. објављен је извештај под називом „Будућност урбане потрошње у свету са температуром од 1,5°Ц“, у којем су наведени циљеви које градови широм света треба да постигну до 2030. године како би смањили емисију гасова стаклене баште и поштовали принципе Париски споразум из 2015. Тај извештај је од тада поново наглашен 2023. године, откривајући да је план да се ограничи количина одеће коју особа купује на само три нова комада одеће годишње, као и да се ограничи путовање авионом на само један лет сваке три године – ох, и нема више једења меса, тачка.

План је да се ова „зелена” ограничења спроведу почевши од земаља са „највећом потрошњом”. То више него вероватно значи западне земље попут Сједињених Држава и Канаде које се сматрају „првим светом“, иако се та ознака брзо мења како ове две земље постају све преплављене илегалним „мигрантима“.

Градски челници се охрабрују да сада озбиљно приступе спровођењу ових климатских циљева, што се већ дешава на местима као што је Њујорк, где је градоначелник Ерик Адамс изнео смернице против меса које би Њујорчани требало да следе како би спречили „глобално загревање“ и „климатске промене.”

„Извештај показује да градоначелници имају још већу улогу и прилику да помогну у спречавању климатских ванредних ситуација него што се раније мислило“, рекао је Марк Вотс, извршни директор Ц40.

„Иако се анализа бави великим глобалним питањима, њена сврха је да подстакне практичну акцију… просечне емисије засноване на потрошњи у градовима Ц40 морају се преполовити у наредних 10 година. У нашим најбогатијим градовима са највећом потрошњом, то значи смањење за две трећине или више до 2030.

Да ли сте спремни да живите у свету којим владају градоначелници опседнути климом? 

Ц40 је, иначе, глобална мрежа градоначелника који заједно представљају око 25 одсто глобалне економије. Градоначелник Њујорка Адамс је вероватно један од таквих градоначелника који је недавно био прилично отворен за наметање драстичних климатских ограничења.

Имајте на уму да 100 званичних градова Ц40 нису једина места где се намећу мере против меса, летења и одеће. Постоји више од 1.000 градова широм света који су показали своју посвећеност овој шеми, која је мање од седам година од потпуног остварења из разлога за које неки верују да имају пророчки значај.

Глобална мрежа „стручњака” Аруп се често хвали да „обликује градове на хиљаду начина”. Аруп има 17.000 чланова и канцеларије у 46 од 97 градова који званично чине глобалну Ц40 мрежу.

„Ц40 и Аруп сарађују од 2009. и сарађивали су на дистопијским публикацијама као што су Deadline 2020, Green and Thriving Neighborhoods и водич за стварање нет-зеро суседстава“, објашњава један медијски извештај. „Али ова сарадња се није догодила без новца који је прешао у руке“.

У 2015. години, Аруп се обавезао да ће уложити милион долара током три године у истраживачко партнерство са Ц40. Касније 2019., Аруп је уложио још 3 милиона долара у Ц40 током три године.

„У 2023. години, Аруп је наставио да инвестира у Ц40 са до 300.000 долара годишње како би помогао Ц40 да повећа отпорност и декарбонизацију у градовима широм света“, исти горе поменути извештај објашњава како две групе блиско сарађују на трансформацији планете у зелени нови свет.

„Није изненађујуће да су у марту 2023. Ц40 Цитиес поново истакли извештај о емисијама Ц40 / Аруп за 2019. годину у чланку под насловом „Емисије засноване на потрошњи у центру пажње“.

Прилагодили србском језику уредништво Борба за истину

Извор: Логично

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!