Црква

Ђакон Иља Маслов: Корона-хулитељи на Причешће ће се разбољевати од Причешћа

Коронавирус, као и сваки глобалистички пројекат, има све знаке верског учења. Авај, многи савремени хришћани су поверовали у ковид са готово паганском вером. Они који се не слажу са „коронабесијем“ подругљиво се називају ковид- дисидентима, па ћемо њихове противнике асиметрично назвати ковид-ревнитељима. Њима је упућено 10 кратких теза и питања.           1. Зашто је здравље приоритет над вером? (Теза „главно је здравље“ не звучи ништа мање вулгарно од „пијмо у име љубави, драга“). Витализам, „култ здравља“, повећана пажња на своју физиологију – то је паганизам. Чак и секуларни Устав Руске Федерације проглашава „права и слободе“ грађанина највишом вредношћу, а никако здравље. А за верника је здравље апсолутно и дефинитивно на N-ом месту након догми, канона, светиња, литургијског живота и православних традиција. Генерално, у животу је много тога важније од здравља: ​​да не говоримо о вери, то су Отаџбина, породица, народ, култура, земља (у најприроднијем смислу гробови предака), историјско памћење, традиције итд. И здрава духовна атмосфера у друштву много је важнија од физичке удобности. А опсенари и луткари, попут Сатане, шапућу супротно: „А Сотона одговори Господу и рече: Кожа за кожу, и све што човек има даће за душу своју”  (Јов 2: 4). Или библијски Јов није узалуд похулио на Бога кад се „разболео“ од губе?

Три заповести коронавераца: 1. Држите безбедну дистанцу од 1,5 метара;
2. За време богослужења неопходно је ношење медицинских маски у циљу безбедности окружења; 3. За исповест се препоручује прављење списка учињених грехова који ће се предати свештенику.

2. Што се тиче „стерилизације“ кашичица за причешће и „вирусне теологије“, многе копије су већ поломљене. Ствар је дошла до идиотске схоластике – постоје ли вируси на кашичици? Ковид-ревнитељи развили су одређену, како им се чини, „формулу сагласности“: Светим Причешћем човек се не може заразити, али кашичицом и путиром је то могуће. Дакле, причешће Светим Тајнама без одговарајуће дезинфекције евхаристијских предмета са којима Тело и Крв Христова долазе у контакт, у сваком случају, представља претњу по живот и здравље, према логици ковид-схоластике. Ово је чисто богохуљење. Запамтите, шта је једини разлог, према Светом Писму, који може довести до болести и телесне смрти након Причешћа? – То је недостојна припрема за Причешће: „Јер који недостојно једе и пије, суд себи једе и пије, не разликујући тела Господњег” (1. Кор. 11:29). Само у овом случају божански огањ Светих Дарова може спалити богохулника заједно са његовим микробима. Па неће ли садашња санитарна хула на Евхаристију постати покретач гнева Божијег и узрочника стварних болести?

3. Аргумент из „човекуљубља“. Не носите маску (= не перете руке) – не размишљате о људима, заразићеш све, егоисто и копиле ковид-дисидентско! А можете, уосталом, да питате и на други начин: где су ваша, господо присталице маски и другог „заштитничког“ апсурда, снисхођења према људима који само желе нормално да живе и дишу? И да буду притом здрави! Не постоји ниједно озбиљно лекарско уверење (лекари јавног сектора који су принуђени да понављају мантре Роспотребнадзора не рачунају се – они су уцењени људи) који би потврдио бар неку ефикасност маски и рукавица у борби против вируса. Исто се може рећи и за озлоглашену вакцину, за изолацију, удаљавања, социјалну и друга „човекољубива“ ограничења. Људи страдају од њих и реално нарушавају своје здравље – физичко и ментално. Можете ли се сажалити на ЊИХ? Да ли је могуће исказати му бар мало саосећања и разумевања? Или је боље пустити га да се угуши у „њушци“, добије ексцем испод рукавица, полуди у „кућном притвору“, умре од свакаквих болести, осим од коронавируса, али тада ћете бити мирни, јер вам рогати бацил није ушао кроз леву ноздрву? Па ко је овде егосита и самољубив? Лицемерје на делу.

4. Цркву су прикључили на пиар режим маски, рукавица и вакцинација. Ревнитељи дезинфекционог лудила измислили су нови грех: „непослушање у ери коронавируса“, ​​„несмирење пред санитарним мерама“. Само треба појаснити, коме је непослушност и пред ким несмирење – пред Црквом или пред Роспотребнадзором? Може ли ковид-ревнитељ искрено да призна да су патријарха једноставно „повили“? „Без маске је улаз у храм забрањен“ – то је према којем канону?

Аутор: Ђакон Иља Маслов

Извор: http://borbazaveru.info/content/view/13513/1/ (http://katyusha.org/)

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!