Историја

„Дејли мејл“ – Прогласио Тита једним од највећих масовних убица света!

Чланак који је пред вама већ смо објављивали 2020. године. Међутим, зато што наш народ брзо заборавља и опет се велича лик највећег злочинца и крвника србског народа, просто смо били приморани да га поново објавимо. Јесте да су га написали Енглези који стоје иза сваке завере против нашег народа, овај чланак приказује објективно историју масовних убица XX века.

Уредништво Борба за истину

Један од најпопуларнијих листова на свету британски лист Дејли мејл, објавио је листу највећих масовних убица XX века. Прва два места припадају комунистичким лидерима, а на њој се налази и југословенски вођа Јосип Броз Тито, за кога тврде да је убио преко пола милиона „политичких противника“!

Хитлер, Тито, Стаљин/Фото: Wikipedia

Током XX века свет је био уточиште смрти и покоља невиђених размера. То је био век Холокауста и два светска рата, век у коме су комунисти, нацисти, фашисти и војни дик­татори убили више од 100 ми­лиона људи. Жртве су биле из свих де­лова света. Зато је јасно и одакле идеја за једном оваквом листом. На врху листе су комунистички диктатори Мао Це Тунг и Јосиф Стаљин, на трећем месту је Адолф Хитлер, а Јосипа Броза Тита Дејли мејл је ставио на 13. место.

Већина жртава лидера ове листе, ки­неског политичара и вође кому­нистичког покрета, били су Кинези који су после доласка комуниста умирали од глади током његовог „Великог корака напред“ или су убијени у рад­ним камповима током Култур­не револуције. Маова владавина је довела до сиромаштва огром­ног броја људи, а процењује се да број жртава износи 60 мили­она. Лењинов наследник који је заузео друго место на овој листи, водио је пољопривредну политику која је дове­ла до велике глади и масовног изгладњивања у Совјетском Са­везу. Стаљинове „чистке“ има­ле су за циљ решавање „питања“ политич­ких неистомишљеника, а мете су често бивале или погубљене или затва­ране у радне логоре. У гулазима је страдало неколико милиона људи, а укупан број Стаљинових жртви износи 40 милиона.

Нацистички вођа Адолф Хитлер заузео је треће место. Најозлоглашенији злочин XX века, Холокауст, десио се по његовом налогу, а окрутност метода нацистичке партије и дан данас не престаје да шокира људе. Око 30 милиона људи је страдало у Хитлеровом настојању да Трећи рајх поста­не водећа светска сила. На четвртом месту је белгијски краљ Леополд II, ком се приписује одговорност за смрт осам милиона људи у колонизованом Конгу. Следи јапански војни диктатор Хидеки Тојо, Хитлеров сарадник у Другом светском рату, кога овај таблоид сматра одговорним за пет милиона жртава. Шести је Турчин Исмаил Енвер Паша са „салдом“ од два милиона жртава. За смрт више од милион људи, према писању енглеског листа, криви су још Пол Пот, лидер Црвених Кмера у Камбоџи, севернокорејски диктатор Ким Ил Сунг, Етиопљанин Менгисту Хаиле Мариам и Нигеријац Јакубу Говон. Полу Поту се приписује одговорност за ликвидације 1,7 милиона људи, Ким Ил Сунг је проузроковао је 1,6 милиона житеља Северне Кореје, Менгисту Хаиле Мариам убио је 1,5 милиона политичких противника, а Јакубу Говон и његов војни режим у Нигерији су иза себе оставили око милион жртава, стоји у објашњењу ове несвакидашње топ листе. На листи највећих масовних убица Дејли мејла испред Тита су још Жан Камбада из Руанде (око 800.000 жртава) и ирачки лидер Садам Хусеин (око 600.000 жртава).

Јосип Броз Тито, лидер Комунистич­ке партије Југославије и пред­седник СФРЈ. заузео је 13. ме­сто на овој листи. На сајту дневника Дејли мејл наводи се да је за време његове владавине убијено 570.000 људи који су уједно били и жртве његове политике. Занимљиво је да се иза Тита налази зачетник фашизма у Европи Бенито Мусолини, али и Иди Амин (300 до 500 хиљада жртава), Хо Ши Мин (200 хиљада жртава), Франциско Франко (око 35 хиљада жртава) и Фидел Кастро (око 30 хиљада жртава).

Извор: Хронограф

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!