Породица и школа

Дечији филм: Серафимино необично путовање

Прелеп и дирљив православни руски цртани филм, титлован на српском језику, који можете погледати заједно с децом.

Препоручујемо да с децом погледате прелеп руски православни цртани филм, који говори о девојчици Серафими, ћерки православног свештеника. Радња се дешава за време Другог светског рата, када Серафима бива одвојена од породице и смештена у дечји дом. У безбожној средини чека је низ искушења, а у најтежим животним ситуацијама јој помаже Свети Серафим Саровски.

Овај филм је добра прилика да се деци објасни да ће, како буду одрастала, сретати дечаке и девојчице који не верују у Бога, као и људе који чак не воле Бога. Да се понекад може десити да им неко види крстић око врата или кад кажу да верују у Бога и иду у цркву, да им неко каже да су „тупави и смешни“ због тога. То не треба да нас забрињава, већ се у том тренутку можемо у себи помолити Богу за ту особу, и можемо тада рећи да „иако ти не верујеш и мислиш да је то глупо – Бог свеједно постоји“. Девојчици Серафими због свега није било лако, јер је била једина међу децом коју су мама и тата учили да воли Бога. Међутим, на крају филма су чак и девојчице које су се подсмевале њеној вери – промениле на боље.

ПОТПИШИ ПЕТИЦИЈУ

Тако се може догодити са сваким дететом и сваким одраслим човеком који нам у неком тренутку каже да је веровати у Бога „глупо“.

Такође, у овом филму видимо још једну животно потврђену истину, а то је да Светитељи којима се молимо, који су наши заштитници или по којима смо добили име – учествују у нашим животима, и ако их замолимо за помоћ – на невидљиви начин нам помажу.

Филм је титлован на српском језику.

Извор: https://ifamnews.com/sr/dechji-film-serafimino-neobichno-putovanje

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!