Историја

„Дечије мртво коло“ – усташко коло прављено од мртве Србчади

„ДЕЧИЈЕ МРТВО КОЛО“

Огромна већина Хрвата са поносом истиче да усташтво, односно злочиначка творевина НДХ је темељ данашње Хрватске. Какав је то народ који се поноси са својом злочиначком прошлошћу незабележеној у светској историји? Потресна прича која описује злочин према малој деци даје нам одговор.

Уредништво Борба за истину

Усташко коло прављено од мртве Србчади

Када би ме питали који је најгори датум у српској историји, рекла бих 10.04.1941. дан када је створена Независна држава Хрватска.

Јула 1942. године, у Машвинској шуми, у околини Слуња десио се један од најужаснијих покоља српске деце на Кордуну. На пропланку је било поређано 20 дечијих лешева. Било је десет девојчица и десет дечака, распоређених у круг.

Ниједно дете није било старије од 7 година. Десет голих, закланих девојчица лежело је раширених ножица и ручица спајајући се тако у круг.
А на њих су нељуди у црним усташким униформама цинично поређали десет голих дечака – стомак на стомак.

И тако су – у кругу мртвих- лежала ова мртва српска деца, изложена неописивом иживљавању и пре и после своје мученичке смрти.
Једно на другом, десет парова у круг.

Годину дана пре тога усташе су туда већ прошле убијајући чекићима, маљевима, будацима, секирама и камама немоћни и ненаоружани српски народ. Бацали су уплакану децу под живи креч, клали и крвљу квасили своје бајонете оног страшног августа 1941. године.

Извор: https://www.facebook.com/pikola.popovic

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!