Србија и србске земље

Да ли уживате на протесту Маринике Тепић док вас силује Татјана Војтеховски?

Фото: Весна Веизовић

На реду је трећи протест. Од намере да се искаже почаст свим жртвама и саучешће породицама и укаже на пораст насиља, протест се претворио у насиље на улици, на мрежама, па полако прелази у родно феминистичку битку и позив на линч српског патријарха! 

Народа и на првом и другом протесту било је заиста пуно. У бројке не бих да улазим јер нисам бројала. Чули су се и захтеви и испостављени услови, једино нико да гласно и јасно каже оно најважније – чији је ово протест?

Присваја га и народ а још више опозиција. Ипак једно је извесно, неко је протест пријавио, неко је исписао трансперенте, неко је осмислио и изговорио захтеве, утврдио руту, обезбедио озвучење, званично позвао народ… И све то овај протест не чини спонтаним и народним, већ добро осмишљеним и координисаним.

Извесно је такође да је на протестима оба пута био велики број народа који не само да не припада организаторима протеста већ их се гнуша. Али у тренутном расположењу које влада, а чија су иницијална каписла била два масовна убиства, јасновидост се изгубила. НАТО опозиција је искористила гнев и народ жељан кривца изашао је са црним ђаволом под руку.

И ту на снагу ступа питање – чији је ово протест? Истинско народно незадовољство или још један покушај пронато опозиције да се кроз политизацију жртви и лешинарење наметну Западу као озбиљан против кандидат Александру Вучићу, али и оном делу опозиције који је мудро ћутао? Другим речима, да ли је ово још једно свесно искоришћавање народног гнева за најјефтиније политичке поене?

Нажалост јесте!

Иако се велики број протестаната оградио од свих политичара, активиста и осталих јавних личности прозападно опредељених а који су учесници, они су ти који су покренули ову причу, односно искористили трагедију да започну лов на вештице.

Народ хоће кривца! Не само кривца за невино страдале жртве, јер су и те жртве само персонификација свеукупног незадовољства које се крчка предуго. Не за последњих десет година, него смо у незадовољство рођени, ту смо одрасли и ту и даље живимо. То незадовољство није пролазно, већ је више као хронично стање које инволуира са различитим режимима.

А управо претходни режим, који кроз протесте покушава да се врати и да колективну кривицу свали на садашњи режим, који, наравно, нимало није невин, је најкривљи за овакво стање у школству, друштву, васпитању.

Они су ти који су донели западни систем вредности не само у школе и остале установе, они су тај систем вредности установили по нашим кућама, дајући себи за право да одлучују на који начин ћемо да васпитавамо своју децу, дирају у најдубљу интиму сваке породице и све у име људских права.

Свесни те друштвене деконтаминације, надглашавајући садашњи режим, да се „власи не досете“, мислећи да ће по систему „напад је најбоља одбрана“ угушити ту чињеницу и скренути пажњу са сопствене кривице.

Сада, бесрамно на конто сопствене кривице(а коју сваљују на друге) они користе и ту децу која су индиректно убијена од пиштоља којим су они управљали и читаво народно незадовољство, да отворе западу широм врата да се испуне следећи захтеви са списка, које су опет они писали, а који неће бити само медијски мрак, већ и сви остали западни прохтеви са којима се њихова политика апсолутно поклапа а онда када се освестите, биће још један пети октобар и нова сатанизација.

Није довољно само рећи „ја не шетам због њих или са њима, ја шетам због себе и страдалих“, јер сте ту- на нечему што је њихова представа. Треба исказази незадовољство, али не са онима који су нас овде довели, који само спроводе агенду.

Ви идете са Срђаном Миливојевићем, Миланом Ст. Протићем, Биљаном Стојковић, Мариником Тепић, Ћутом и гомилом оних којима се захтеви од српских власти поклапају са шиптарским, а који су тражили укидање Пинка али не и Нове.рс, Хепија али не и Н1, њима смета извештавање Новости, Политике, РТС-а, али не и Данас, Пешчаника, њима не смета отворена антисрпска политика која допире са њихових медија.

Они транспарент који предводи аполитичну колону користе и када само организатори протеста за политичке поене одлазе у РЕМ и траже оставке! И те оставке је писала Мариника Тепић и са собом је водила чету прозападних новинара да они њу сниме. И онда исти тај транспарент се стави испред непрегледне колоне народа, која иде ЗА њима, као овце пред клање.

Ово не значи да протест није потребан и да је сада одлично, напротив, ово је само изношење чињеница и разлог да се не само речима оградите од организатора, већ физички. Ако је сазрела воља за променом, она треба да се деси, али не координисана из америчке амбасаде, већ ту промену треба народ да донесе.

Ко је написао овај захтев који је имао громогласно аплауз чак и на местима где се не чује глас са микрофона? Да ли је неко чуо или прочитао захтеве про-западне опозиције која ЈЕСТЕ организатор протеста?

Они нису тражили казну за родитеље, измену закона о смртној казни, подизање свести о тежини кривичног дела, они нису саслушали захтеве родитеља чија су деца страдала и подржала их, они нису чули глас гимназијалаца у отвореном писму који траже укидање сулуде агенде о дечијим правима која је дошла од координатора ове про-НАТО опозиције која вас води на протестима.

Они лицемерно у складу са демократским вредностима, што је у апсолутној супротности са демократијом, траже укидање слободе медија, праве петиције под неким сулудим и нетачним информацијама, траже свет информационог простора где ће бити места само за њихове медије.

Они такође траже и признање независности Косова, увођење санкције Русији, Војводину републику, они би послали на робију сваког Србина који данас шета са њима, а који би се сутра побунио против њихове политике.

Лицемерје оних који вас воде на протестима нема граница. Татјана Војтеховски напада патријарха СПЦ, оптужује га за мизогинију и позива на линч.

Водитељка која је уживо на програму телевизије са националном фрекфенцијом као „истраживачки новинар“ и ради ради гледаности, као нико никада понизила своју гошћу у студију питањем: Да ли сте доживели оргазам док вас је отац силовао?

Она је очигледну жртву, жену којој је потребна психичка помоћ, довела и пред читавом нацијом понизила, уништила јој живот вечитим подсећањем на то, јер сутра ће сви знати да је то жена коју је отац силовао и која је у томе уживала. И такви људи данас позивају да на следећем протесту организују и „покажу патријарху шта мисле о њему“ – да патријарху Српске Православне Цркве сатанисти и атеисти покажу шта мисле.

И ви ћете да шетате са њима? Са онима који су исто тако протествовали против покојног патријарха Иринеја називајући га мизогеним јер је био против абортуса, па су му приредили сатанистички бал Жена у црном, које такође учествују у протесту, али не као ви, већ као део организационе групе.

Ви шетате под руку са особама које ће сутра, уколико им се да знак са запада, од дечака убице направити жртву и тражити његово пуштање на слободу, и све у име дечијих права.

И то никако не може бити народни протест, јер није народ осмислио транспарент, написао захтеве, одредио руту и смислио блокаду Газеле, платио таксу за шетњу. То су урадили: Драган Ђилас, Мариника Тепић, Срђан Миливојевић, Мики Алексић, Павле Грбовић, Чедомир Стојковић, Биљана Стојковић и многи други отворени непријатељи Србије, сви ваши идеолошки непријатељи.

Питање је дана када ће коловође скинути копрену са транспарента да народ увиди да ту пише: Косово република. Или управо оно што су јавно предлагали да се понесе „Сребреница – Батајница“, да би се ваљда колективно декларисали као злочинци, па да и муслимани и албански сепаратисти упуте већу подршку него што је то присуство Раде Трајковић.

Није битно само шетати. Много је важније са ким се шета и зашто!

Изађите на улице, али не са њима!

Аутор: Весна Веизовић

Извор: Васељенска

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!