Црква

Да ли су екуменисти у ствари западни људи у СПЦ?

У шта верују и коме служе екуменисти?

Кад говоримо о западним људима у Србији ту пре свега мислимо на отворено антисрпске невладине организације (које воде Соња Бисерко и њој сличне), и странке (Грађански савез, ЛДП…). Ти људи и организације су јасно опредељени за Запад, глобализацију и против српског националног интереса, од којих је сувереност Србије један од најбитнијих.

Када причамо о сукобу суверениста  и глобалиста не смемо да заборавимо да такав сукоб постоји и на духовном плану у целом свету, па и у Србији. Када је глобализација јачала јачао је и екуменизам. Екуменизам је западни пројекат глобализације на духовном плану. Он је осмишљен и покренут од западних протестаната почетком 20.века, а преузет од римокатоличке „цркве“ 60-их година, од када је она главни менаџер те духовне глобализације. Она је менаџер за Западне структуре моћи које стоје иза процеса глобализације, којој је циљ Западна власт над целим светом.

У СПЦ је доласком епикопа Иринеја, који је за себе у свом првом интервјуу Политици рекао да је екумениста, на место Патријарха организована чистка суверенистичких епископа, под изговором да су лопови, педофили, или чак и без било каквог изговора. Неки од њих су изгледа и били педофили, али је било и других лопова и педофила међу епископима за које сви знају  а који нису дирани, па је јасно да то није био главни разлог њиховог „пензионисања“, или прогона ако се са „пензионисањем“ нису сложили. Главни разлог њиховог померања је било то што су били просрпски и антизападно орјентисани, и што су онда логично били и антиекуменисти, а нису се могли уценити Хашким трибуналом као неки од епископа који су од великих противника Запада нагло постали најгорљивији екуменисти. И сада су на местима тих померених антизападних епископа постављени млади и модерни епископи, који су наравно врло добро расположени према Западу, а нарочито према римокатоличкој „цркви“.

И као што антисрпске невладине организације нападају у Србији и осталим српским земљама све традиционалне српске вредности, замењујући их новим модерним западним вредностима, тако и екуменисти у СПЦ нападају све традиционалне догмате и обичаје Православља и замењују их новим модерним западно-хришћанским догматима и обичајима. И тако у материјалном свету се прогоне традиционалне вредности српског народа као што су вера, отаџбина и породица, замењујући их западним вредностима демократије и људских права, а у Цркви Христовој у Срба се прогони традиционално служење Свете Литургије, традиционално држање поста, традиционалан начин припреме за Свето Причешће, вековима стари догмати вере (од којих је нарочито важан онај о забрани молитве са неправославнима)…и замењују западним приступом постом, који је скоро непостојећи, западним приступом Светом Причешћу, за које се уопште и не припремају, и западном служења Литургије – без иконостаса, са клупама за седење…И наравно све чешће су молитве са неправославнима.

И као што свако ко се супростави промени вредности које чине антисрпске НВО бива предмет прогона, прво медијског а по потреби и режимског (који је наравно опет прозападни), тако и у Цркви у последњих 10-ак година свако ко се јаче супростави екуменизму у СПЦ постаје предмет прогона.

Али долази ново време, и стога је за почетак битно разјаснити да су екуменисти у ствари само западни људи у СПЦ. Они су, као и код антисрпских НВО, или корисни идиоти који верују у идеју екуменизма, или плаћеници који су заврбовани најчешће док су студирали на западним, превасходно католичким универзитетима, или уцењени људи разним својим гресима који су познате страним и домаћим службама.

И стога су екуменисти пета колона наших непријатеља у нашим редовима, али за разлику од антисрпских НВО за које сви знају да су антисрпске, за ове црквене петоколонаше се мисли да су, зато што носе мантију, они у ствари наши.

А нису. Они су њихови.

Аутор: Аца Миљевић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!