Свет

Да ли је борба између Палестине и Израела „лажна застава“? Да ли су то дозволили? Њихов циљ је да „избришу Газу са мапе“?

Рано у суботу, 7. октобра 2023, Хамас је покренуо „Операцију Ал-Акса Олуја” коју је предводио војни командант Хамаса Мохамед Деиф. Нетањаху је истог дана потврдио такозвано “Ратно стање“.

Израел је сада званично објавио рат Палестини.

Војне операције се увек планирају унапред. Да ли је „Операција Ал-Акса Олуја“ била „изненадни напад“? Да ли су Нетањаху и његов огромни војни и обавештајни апарат (Мосад и други) претходно знали о нападу Хамаса?

Амерички обавештајни званичници кажу да нису били свесни предстојећег напада Хамаса.

Да ли је пажљиво формулисан план за вођење свеопштег рата против Палестине био предвиђен пре покретања „Операције Ал-Акса Олуја”?

Скрећемо пажњу на проницљиву анализу др Филипа Гиралдија која указује на вероватноћу „лажне заставе“: Да ли сам ја једини прочитао о говору који је одржао Нетањаху или неко из његовог кабинета пре недељу дана у коме су он/они опуштено помињали „ситуацију у развоју“, што пре сугерише (мени) да су можда били свесни дешавања у Гази и одлучили да допусте да се то деси како би могли да избришу Газу са мапе у знак одмазде и, вероватно ослањајући се на обећање САД да ће „подржати“ Израел, а затим умешати Иран и напасти ту земљу.

Не могу да нађем линк до њега, али се добро сећам шта сам прочитао јер сам тада мислио да ће то послужити као изговор за још један масакр Палестинаца.

Као бивши обавештајац, не могу да верујем да Израел није имао више доушника унутар Газе, као и електронске уређаје за прислушкивање дуж граничног зида који снимају кретање група и возила.

Другим речима, цела ствар може бити ткиво лажи, као што то често бива. И као што је УВЕК случај, Џо Бајден се спрема да пошаље неколико милијарди долара сиромашном малом Израелу да плати „одбрану“.

Аутор: Филип Гиралди

Извор: Логично

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!