Мишљења

Чудо у Канади

Фото: Reuters

Молили смо се да се на Западу догоди чудо – да се грађани евроатлантских држава побуне против ковид фашизма и да кажу „не“ вакцинацистима, и чудо се догодило, тамо где смо најмање очекивали – у Канади. Након протеривања Новака Ђоковића из Аустралије мало је оних који су могли да претпоставе да ће се у Канади – у којој су вакцинацисти увели скоро исти ковид фашизам као у Аустралији (а обе државе су колоније Велике Британије) – догодити велики протести, који ће уздрмати власт у Канади, и изазвати лавину сличних протеста или „конвоја слободе“ у осталим евроатлантским државама. Чак и у Аустралији.

Наиме, у Канади су се због присилне вакцинације побунили возачи камиона и власници великих шпедиторских компанија (и грађани Канаде којима је дојадио Трудо, не само због медицинског фашизма који је увео) и широм Канаде кренули су „конвоји слободе“ – преко 50 000 возача камиона данима је возило своје камионе у конвојима, са циљем да сви исти дан стигну у Отаву, главни град Канаде. А „конвоје слободе“ поред путева широм Канаде, према неким проценама, поздравило је више од 2 милиона грађана Канаде и у фонду који је основан на почетку протеста, до тренутка кад су камиони стигли у Отаву, уплаћено је скоро 9 милиона долара од стране грађана Канаде. Пре него што је „конвој слободе“ стигао у Отаву, премијер Канаде Џастин Трудо је, као кукавица, побегао из главног града. Исти такви „конвоји слободе“ кренули су у САД, Шкотској, Холандији (Низоземској), Немачкој, Аустралији… То се на Западу догодило крајем јануара 2022. године.

Пандемија је проглашена на почетку 2020. Године и тад су државе широм света увеле мере које у већини држава и даље постоје. Неке државе су увеле ванредна стања и „закључале“ своје становништво. Међу тим државама била је и Србија. Ванредно стање у Србији није дуго трајало, у Србији се живело слободно пар месеци, а онда је 7. јула председник Србије најавио ново ванредно стање или „закључање“ грађана Србије. То је изазвало бес грађана и догодили су се велики протести, са великим сукобима са полицијом, који су трајали пар дана. Протести су стали, али у Србији више никад није уведено ванредно стање, власт се уплашила реакције народа и одбацила ту могућност. Наравно, власт (окупатор) је схватила да су носиоци протеста били млади људи, средњошколци и студенти, и кренуо је медијски и психолошки рат против младих. У јесен 2021. године, мало више од годину дана након протеста, уведен је ковид аусвајс од 20 часова за угоститељске објекте и ноћне клубове, а та мера највише погађа младе, који ако желе да излазе ноћу морају да се вакцинишу. Или, држава поклања младима по 100 евра. Са једне стране, млади се уцењују – прети им се штапом, са друге стране, млади се купују, корумпирају – даје им се шаргарепа. Верујем да већина младих неће насести на такве технике манипулације и контроле и да ће у себи и даље носити слободарски дух. Као и већина у српском народу или међу грађанима Србије. А да је то тако, показује и то што је Новак Ђоковић постао светски симбол отпора против ковид фашизма, у томе има подршку већине Срба, и већине људи у свету, на протестима широм света скандирају Новаку Ђоковићу (чак и у Шпанији, и неки Шпанци који су били фанови Надала сад су постали Фанови Новака Ђоковића). Затим, на протестима у Канади и САД има доста Срба који су међу главнима у шпедитерском послу у Северној Америци и зато је толико српских застава на протестима у Канади и САД. И у Аустралији.

Дакле, за разлику од грађана евроатланских „демократских“ држава који живе као да су у логорима, грађани Србије слободно се крећу од пролећа 2020. године. Грађани Србије су се сами изборили за слободу. Након што су грађани Србије „показали зубе“, вакцинацисти су се повукли у том смислу, али су медији и даље затворени и прогоне се лекари који се залажу за слободу избора. Власт (окупатор) је обрађивала опозицију после протеста у јулу 2020. и кад су ставили под контролу проевропски део опозиције, увели су, пре неколико месеци, ковид аусвајсе који важе од 20 часова у кафанама, кафићима и ноћним клубовима. Протест није био велики као у јулу 2020. године, али се и сад битка води на други начин. Међутим, да би се Србија у потпуности ослободила ковид фашизма, да би грађани Србије и привредници могли да путују у што више држава и да наши људи у дијаспори не живе у логорима –потребно је да се што више држава света ослободи ковид фашизма.

Сад је време да Срби шире демократију на Западу и да Срби бране људска права и слободе у евроатлантским државама које су постале недемократске зато што се грађани тих држава нису побунили, попут Срба или грађана Србије, на почетку пандемије. Српски народ је у оба светска рата био на страни добра, а већ три деценије је на првој линији фронта против Новог светског поретка. Исте силе које су напале Србе крајем 20. века, на почетку треће деценије 21. века увеле су ковид фашизам; ради се о истим центрима моћи. Срби су међу народима који имају највише искуства у борби против нациста и фашиста. Као и Руси. У Русији су били велики протести против увођења ку-ер шифри и власт је одбацила то. А Белорусија од почетка пандемије не слуша СЗО. За разлику од грчког, у словенском делу Православља постоји јак отпор антихришћанској (антиправославној) Империји. Наш циљ је да заједно са осталим православним народима ослободимо наше државе и да тај „вирус“ слободе ширимо светом. Као хришћански народ радујемо се протестима грађана у Канади, САД, Великој Британији, Немачкој, Аустрији… у државама које су бомбардовале Србију, тј. желимо да се и те државе ослободе или да на власт у тим државама дођу људи који ће зауставити успостављање тзв. нове нормалности, који нису расисти, који не мрзе Словене и Православље, који не желе да поробе цео свет и успоставе светску владу. (Једино што се тиче Кине и подршке борцима за људска права и слободе морамо да будемо опрезни, јер не желимо револуцију која ће на власт довести слуге Империје.) Борба је тек почела (на пример, Империја је сад увидела да су возачи камиона слободни људи и сад ће да развија камионе које ће да вози компјутер, тј. убрзаће ширење „четврте индустријске револуције“).

После ове насилне одвојености и отуђености, људи су жељни друштвеног живота. Али су се деца навукла на телефоне и интернет. Борба сад мора да се води и за децу да не постану зависна од тзв. метаверза у настајању. Важно је и како ће се образовати нове генерације. А на Западу ће то ићи доста теже, јер су они били отуђени и пре пандемије, сви медији и све мреже су под контролом Империје и људи немају приступ истини, информацијама, а деца су више зависна од игрица (као и у већем делу Далеког Истока). Срби су познати као људи који су дружељубиви и имаће велику улогу у повезивању људи широм света. Као средства информисања могу да служе и руске мреже Телеграм и Вконтакте и кинеска ТикТок. Све више људи и са Запада користи руске и кинеске друштвене мреже због цензуре на Гуглу, Мета, Твитеру, Јутјубу… Телеграм је и у техничком смислу бољи од Вотсапа.

За свет има наде све док Русија и Кина одбацују антихуманизам. И наравно, док има Срба који се боре против Империје. И док се дешавају чуда попут овог у Канади…

Аутор: Никола Варагић

Извор: Стање ствари

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!