Свет

Чосудовски: Са пандемијом свет је добио и пандемију страха и економски акт рата

ХОЋЕ ЛИ БИТИ ИСТРАЖЕНО КАКВЕ ВЕЗЕ ИМА „КИНЕСКИ ВИРУС“ СА АМЕРИЧКИМ СЕПТЕМБРОМ-2019?

Мајкл Чосудовски, проф. економије (емеритус) на Универзитету у Отави

* Кад је проглашавана пандемија било је свега 150 потврђених случајева изван Кине: 6 у Сједињеним Државама, 3 у Канади, 2 у Великој Британији и сл. Дакле, 150 потврђених случајеве на становништво од 6,4 милијарде (7,8 милијарди минус Кина са 1,4 милијарде). Колики је то био ризик? Скоро нула!

* Одлука о проглашавању лажне пандемије под окриљем СЗО (30. јануара) донесена је недељу дана раније на Светском економском форуму у Давосу

* Oд пресудне важности за далекосежну одлуку СЗО били su моћни корпоративни интереси повезани са Big Pharma, Wall Street и агенцијама америчке владе. У питању је савез Big Pharma и Big Money, уз одобрење Трампове администрације

* Америка сада води и свој “економски рат” против западне Европе, COVID-19 користи као оправдање. Европске владе су увучене у то

* Дошло је до масовног трансфера новца, једног од највећих у светској историји, што је довело до безброј банкрота и губитка доживотне штедње настале колапсом финансијских тржишта

СВЕТСКА здравствена организација (СЗО) прогласила је 30. јануара 2020. ванредно стање због бриге за међународно јавно здравље у вези са новог кинеског коронавируса (2019-nCoV) који је категорисан као вирусна упала плућа.

        Избијање вируса регистровано је у Вухану, граду у источној Кини са преко 11 милиона становника.

        У седмици пре одлуке од 30. јануара, Одбор за ванредне ситуације Светске здравствене организације (СЗО) је „изражавао је различита стајалишта“. У Комитету је било видљивих подела. Али, 30. јануара донесена је далекосежна одлука без подршке стручног мишљења а у време када је епидемија коронавируса још била ограничена на континенталну Кину.

        Кад је одлука донесена било је свега 150 потврђених случајева изван Кине: 6 у Сједињеним Државама, 3 у Канади, 2 у Великој Британији и сл. Дакле, 150 потврђених случајеве на становништво од 6,4 милијарде (Светско становништво 7,8 милијарди минус Кина 1,4 милијарде). Колики је то био ризик? Скоро нула!

        СЗО не делује да би уверавала и информисала светско јавно мнење. Сасвим супротно: покренута је „пандемија страха“, а не права благовремена међународна брига за јавно здравље (PHEIC).

        Дубинска паника и несигурност одржавани су пажљиво осмишљеном медијском кампањом и дезинформацијама. То је готово одмах водило економској дислокацији, кризи у трговини и транспорту с Кином, која је погодила велике авиокомпаније и бродарске компаније.

        Покренута је кампања мржње против етничких Кинеза у западним земљама, праћена колапсом берза крајем фебруара, а да не спомињемо кризу у туристичкој индустрији што је резултирало низом банкрота. Сложеност ове кризе и њени утицаји мораће се разматрати и пажљиво анализирати.

        Оно чиме се бавимо је „економски рат“ подржан медијским дезинформацијама, упоредо са намером Трампове администрације да поткопа кинеску економију. Ове економске дислокације нису ограничене на Кину. Постоје важна питања јавног здравља која се морају решити.

        Али, шта је мотивисало генералног директора СЗО да делује на овај начин? Ко стоји иза историјске одлуке од 30. јануара генералног директора СЗО Тедроса Аданома Гебреисуса?

        Oд пресудне важности за далекосежну одлуку СЗО били su моћни корпоративни интереси повезани са Big Pharma, Wall Street/oм и агенцијама америчке владе.

        У питању је савез Big Pharma и Big Money, уз одобрење Трампове администрације.

        Одлука о покретању лажне пандемије под окриљем СЗО 30. јануара донесена је недељу дана раније на Светском економском форуму у Давосу (WEF). Медијска операција била је ширење панике. Али, није ово први пут да се СЗО одлучила на овакав потез.

        Сетите се необичних околности око пандемије свињскog грипa N1H1 из априла 2009. године. Превладала је атмосфера страха и застрашивањe. Чињенице су манипулисане. На основу непотпуних и оскудних података, генерални директор СЗО је, ипак, својим ауторитетом предвидео да је могуће да се чак  две милијарде људи зарази у наредне две године – скоро  трећина светске популације“.

        Био је то вишемилионски извор богаћења за Big Pharma коју је подржала генерална директорка СЗО Маргарет Чен.

        Званично стајалиште САД и СЗО је да „коронавирус потиче из града Вухан у провинцији Хубеи и први пут је откривен крајем децембра“. Ову изјаву доводе у питање кинески и јапански виролози који тврде да је вирус пореклом из САД. Познати тајвански виролог указао је на доказе да је вирус могао настати у ранијој фази, наводећи: „Морамо погледати на септембар 2019. године“.

        Трамп тврди да је коронавирус „произведен у Кини“. И да Кина прети Америци. Председник САД жели да Американци верују да пандемија коронавируса носи ознаку „Made in China“. Државни секретар Мајк Помпео назива га „коровирусом Вухан“.

        „Велика лаж“ је почела 30. јануара када је генерални директор СЗО под притиском моћних економских интереса САД прогласио глобалну ванредну ситуацију за јавно здравство са само 150 „потврђених случајева“ (од стране СЗО) изван Кине, са само шест случајева у САД. И то се назива пандемија!

        “Лажни медији” су се одмах пребацили у велику брзину. Кина је проглашена одговорном за „ширење инфекције“ широм света.

        Сутрадан (31. јануара 2020) Трамп је најавио да ће ускратити улазак кинеских и страних држављана у САД „који су путовали у Кину у последњих 14 дана“. То је одмах покренуло кризу у авионском саобраћају, транспорту, пословним односима САД-Кине као и шпедитерским и бродским трансакцијама.

        Док је ознака коронавируса „Made in China“ послужила као изговор, неизречени циљ је био да кинеску економију баци на колена.

        Затим је 11. марта покренута нова фаза. Трампова администрација наметнула је 30-дневну забрану Европљанима путовања у Сједињене Државе суспензијом авионског путовања с ЕУ (с изузетком Британије).

        Америка сада води и свој “економски рат” против западне Европе, док COVID-19 користи као оправдање.

        Европске владе су увучене у то.

        Генерално, дошло је до масовног трансфера новца и богатстава, једног од највећих у светској историји, што је довело до безброј банкрота, а да не спомињемо губитак доживотне штедње настале колапсом финансијских тржишта.

Американци у реду за куповину оружја

        Овај процес је у току. Било би наивно веровати да су ове појаве спонтане, засноване на тржишним силама. Оне су намерне. Оне су део пажљиво осмишљеног плана који укључује снажне финансијске интересе.

        Људe широм света обмањују. Речено им је: “Ово ће постати све горе”. Ангела Меркел је изјавила, без трунке доказа, да „70% немачког становништва може бити заражено коронавирусом уколико више не учини да заустави његово ширење“.

        У неколико земаља се економија угасила.

        Пандемија коронавируса није „узрок“ ове економске и социјалне кризе која се развија. То је „изговор“ за имплементацију пажљиво осмишљене „операције“ (потпомогнуте дезинформацијама медија) која дестабилизује националне економије, осиромашује велике секторе светске популације и буквално подрива животе милиона људи.

        Оно што је у току је „ратни акт“.

        У овом тренутку коронавирусне кризе, креатори политике у Пекингу су у потпуности свесни да је америчка економија крхка и у великој мери зависи од „Made in China“.

        Штавише, Кина је претекла САД у неколико области високе технологије, укључујући 5Г. А са унутрашњим тржиштем од 1,4 милијарде људи, заједно са глобалним извозним тржиштем у оквиру иницијативе „Појас и пут“, кинеска економија ће имати предност.

        (сажета верзија текста, оригинал ОВДЕ)

Аутор: Мајкл Чосудовски, проф. економије (емеритус) на Универзитету у Отави

Извор: fakti.org ; https://www.globalresearch.ca/coronavirus-covid-19-made-in-china-or-made-in-america/5706272

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!