Свет

Цивилизацијска битка између вампирског либерализма и нормалних вредности

Како тврде либерали, не постоји ниједан систем који пружа толико много благодети и слободе као што то чини ‘Западна демократија’. Међутим, није потребно много података да би човек схватио колико је ова тврдња површна. Оно што покреће и одржава ту наводну демократију је чисти егоизам и концентрација велике количине богатстава у рукама неколико људи. То, у ствари, и није тако чудно, имајући у виду да је непосредни претходник те такозване западне демократије – Западни империјализам. А, људи се од времена Наполеона, Аутроугарског царства и Британске империје и нису много променили.

Данас, Русија и њени савезници, европски националистички политичари, као Салвини и Лепен, предводе борбу против ‘Западне демократије’ и њеног ‘либерализма’. Систем са којим се суочавају је, у ствари, поново, исти прерушени западни империјализам, паметно прилагођен да опстане. Могло би се рећи и да није злато све што сија; може се и свиња оденути у свилу, али је то и даље свиња – а, то је све што су Западњаци урадили.

Нема сумње да би уместо имена ‘либерални политичари’, много прикладније било да се зову  ‘империјалисти’. А оно што су империјалисти постигли након службеног рушења царстава у 20. веку – помоћу алатки каква су Светски економски форум, Општи споразум о царинама и трговини, Светска трговинска организација и Међународни монетарни фонд – облик је капитализма који драстично ограничава утицај људи на њихове економије, укључујући и контролу над природним ресурсима.

И, заиста, кад либерали тврде да живимо у ‘сивој зони’ између оружаног сукоба и мира, они су у праву. Али, то морамо прво сâми да разумемо, како бисмо то преокренули у нашу корист.

Данас се, пре свега, води борба око информација, како би се освојила срца и умови – и гласови на изборима. Русија и њени савезници у овоме имају велику предност: имају истину на својој страни.

Најважније питање, које нас дели на два супротстављена табора, јесте питање какво друштво желимо:  друштво лишено морала, у коме се политичари, као што је случај у Шведској, залажу за легализацију некрофилије и налазе изговоре за инцест као не нужно погрешан или оно друштво у коме етика и политика неће бити раздвојене таквим непремостивим јазом (како је Платон замишљао још пре два и по миленијума). Али, ово питање се лако може претворити и у питање о томе какву цивилизацију желимо – ако, ипак, усвојимо муслиманске вредности, баш као што су Римљани усвајали варварске, пре него што се читава њихова цивилизација срушила.

Имајући у виду све могућности, наша тренутна ситуација може прерасти у пуноправну цивилизацијску битку. Ово се мора нагласити да би што више људи препознало и разумело о чему сведочимо данас – и, да останемо спремни.

Углавном: ‘Западна демократија’ представља претњу, не само за Русе, него и за Западњаке сâме, јер су заведени и нису у стању да виде, нити праву природу либералних политичара, који су корумпирани помоћу моћи и новца, нити њихов империјалистички карактер и намере.

Све што је потребно јесте да се људи што боље обавесте. То и није тако тешко, како се може мислити, без обзира колико нас запљускује префињена пропаганда и океан лажних вести. Први корак је имати прави приступ и знати ко смо. Желимо на овај начин и да раздвојимо слабе од јаких – надајмо се, успешно.

Аутор: Алексекин Роковија

Извор: https://balkanskageopolitika.com/2020/10/13/civilizacijska-bitka-izmedju-vampirskog-liberalizma-i-normalnih-vrednosti/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!