Црква

Чишћење Православног богословског факултета од Григоријевих пулена

Кубат – Григоријево уско или дубоко грло ПБФ

На свим факултетима постоје „баук предмети“, где је пролазност на испитима мала. Те предмете студенти преносе из године у годину, а неки због тога чак и одустају од даљег студирања. Често је то повезано са уценама и корупцијом или пак са иживљавањем над студентима попут некаквог студентског мобинга.

Ректорат Универзитета у Београду је крајем прошле године захтевао од свих факултета да се достави пролазност на испитима на нивоу школске године. Након достављања података Универзитетски омбудсман др Бранко М. Ракић се обратио тадашњем декану Православног богословског факултета владики Игњатију Мидићу да му потврди тачност података да професор Родољуб Кубат представља такво једно „уско грло“ факултета.

Наиме, пролазност студената на ПФБ на предметима које предаје Кубат је четири пута мање од 30%. Уско грло факултета представљају они испити на којима је пролазност мања од 30%.

Док је „Уско грло“ ПБФ Родољуб Кубат, подржан од представника геј лобија попут Бојана Пајтића и друштва са твитера изигравао мученика, нико од вајних „бораца за људска права“ није проговорио ни реч о положају студената ПБФ и тортури коју је овај садистички настројен алкохоличар и сарадник домаће и хрватске обавештајне службе са Динаре спроводио над студентима.

Кубат данас у медијима финансираним од Запада глуми жртву и на таласу антирежимске пропаганде изиграва некаквог дисидента. То је чиста будалаштина јер напредњачки режим није ни чуо за несрећног Кубата. Истом том Кубату Вучићев режим није сметао док је као професор ПБФ преко пројеката узимао паре од државе.

Проходност студената ПБФ од 7% није забележио ни његов претходник, такође уско грло, црвени поп Калезић.  Чак и врло често алкохолисани Калезић је имао моменте када би пустио и до 50% студената да положе код њега предмете макар и са 6.

Вероватно би и Кубат, кога је на ПБФ довео ватикански прстоноша Иринеј Буловић, дочекао пензију као и Калезић, да се није нашао у супротном табору. Недавно је Синод одузео благослов Родољубу Кубату за предавање на факултету, под изговором да је својим јавним наступима ненао штету СПЦ. Кубат је одлетео са факултета захваљујући клановским поделама и сукобима у СПЦ а на радост свих студената овог факултета. Једноставно, Кубат се нашао на погрешној страни у погрешно време. Његова лукавштина му овај пут није помогла. Као ни везе са службама.

Чишћење Православног богословског факултета од Григоријевих пулена је позитивни моменат у једној екуменској каљузи у којој се ваља ова некад репрезентативна институција. Кубат и његов ментор бискуп Гргур су по Светом Јустину Ћелијском свејеретици јер су екуменисти – а са тим иде и све друго – издајство вере и предања, издајство народа и државе. Треба ипак имати у виду да су у актуелном сукобу на обе стране фанариоти и екуменисти. Григоријеви фанариоти су  остали доследни у подршци грчким интересима и интересима Фанара и Вашингтона, нарочито квазиинтелектуални фићфирић и мајмунолог Максим. Буловићеви фанариоти су се мало приближили Русији и Руској цркви али се нису сасвим одрекли фанарског наслеђа. Чини се да су се мало отрезнили од екуменизма и идолопоклонства Цариграду но још ће време показати колико је то тренутно разочарење а колико дубљи заокрет. Сукоб две струје екуменистичких владика ће до краја оголети њихов неморал и деструктивну природу због којих већ деценијама испашта Српска црква и православни народ.

Агент Ватикана и Америке Младен Дурић полако али сигурно губи упориште у Београду и на факултету, где је преко Перишића пустио дубоке корене. И у Немачкој где је завео страховладу све више се осећа атмосфера бунта међу верницима и свештенством. Обиман материјал и документација се припрема против бискупа Гргура који ће бити достављени Синоду и патријарху. Бискупу манекену Гргуру још остаје само нада да ће га Вучић сачувати од бријања ако настави да завлачи опозицију у Србији до председничких избора са идејом да до последњег момента не знају да ли би он био противкандидат Вучићу. Он ће урадити оно што његови амерички ментори буду одлучили као што је досад била пракса. 

Извор: Гордана Томић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!