Мишљења

БРОЈ ЖРТАВА И МАНИПУЛАЦИЈЕ Шта се крије иза глобалне панике због короне (ВИДЕО)

Претходних година се дешавало да у Србији од грипа сваке сезоне умре између 250 и 300 људи. Међу жртвама је било и млађих људи, а највише преминулих је, наравно, међу старијом популацијом и хроничним болесницима. Прошле зиме је ситуација била боља, па је преминуло око 50 људи.

До средине фебруара ове године, у Сједињеним америчким државама је током зиме од вируса грипа преминуло више од 14.000 људи (26 милиона је оболело).

Процене су да је свињским грипом 2009. и 2010. године током пандемије било заражено милијарду људи у свету, али да је смртност била око 0,02 одсто, односно преминуло је 18.449 људи широм света , од чега 137 у Србији. Прецизне бројке се не знају, јер се претпоставља да нису сви заражени били и регистровани.

Ипак, ни 2009. године када је проглашена глобална пандемија свињског грипа, нити сваке године када је сезона вируса грипа, не влада оваква паника каквој данас присуствујемо.

Нема сумње да је и сада било потребно применити бројне строге мере да се нови вирус што више изолује и заштити старије становништво и хронични болесници.

Али, одлука да се планета заустави, да потпуно стане економија, као и да се људска права сломе у многим државама (тренутно је хајка на православце који желе да се причесте) – чини се да нема оправдање и да се иза ње крије опасна намера, која ће човечанству нанети милион пута већу штету од последица пандемије коронавируса.

Већ сада се осећају страшне последице по економију, као и психичко здравље људи. Уколико борба са коронавирусом потраје на овај начин још неколико недеља, можда борба и неће бити узалудна. У противном, постоји опасност да свет задеси до сада невиђена рецесија и сиромаштво, а да се људских права сећамо само као појма који је постојао пре коронавируса.

Замислите сценарио да у Србији замре привреда на, рецимо, четири месеца. Каква ће тада бити финансијска ситуација у приватном, али и у државном сектору?

Као што морамо да се чувамо у време пандемије, тако бисмо морали и да сачувамо макар мало здравог разума и не подлегнемо паници, коју из за сада непознатих разлога, шире политичари и њима послушни медији.

Како „корона циркус“ објашњава немачки др Волфганг Водарг, погледајте у видео прилогу. Линк :

https://www.facebook.com/Danak.u.krvi.u.Srbiji/videos/213659913070292/?v=213659913070292https://www.facebook.com/Danak.u.krvi.u.Srbiji/videos/213659913070292/?v=213659913070292

Извор : Србин.инфо

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!