Мишљења

Брнабићи свестрани отимачи народног новца

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ НАСТАВЉА НЕЗАКОНИТО ПУЊЕЊЕ ЏЕПОВА БРАТУ ИГОРУ

Фирма „Асеко СЕЕ“, у којој је један од извршних директора брат премијерке Ане Брнабић ангажована је од стране Министарства за рад како би обавила послове који коштају 577 милиона динара, обелоданила је недавно потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ангажовало је фирму Ассецо СЕЕ за услуге везане са софтвером и информационим системима, а вредност јавне набавке износи 577.500.000 динара, и то без ПДВ-а!

Зашто Ану није брига што је зову фикус премијерка
Тепић: Да ли ће откривене злоупотребе бити санкционисане

Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде, изнела је нове податке о отимању народних (државних) пара од тандема Брнабић, сестре Ане, премијерке  Владе Србије и њеног брата Игора, једног од власника фирме „Асеко“:

„ Ево нових доказа и података! Још 577 милиона разлога зашто Ану није брига што је зову фикус премијерка! Све док пуни џепове братове фирме Ассеко. Коришћење привилегованог положаја и своје високе државне функције премијера у приватне сврхе је драстичан сукоб интереса премијерке. То је оно што чини Ана Брнабић. Сад је и преко министарства за Рад и запошљавање дат нови посао свестраној фирми хоботниоци „Асеко“ од чак 577 милиона динара. Посао је иначе потписао и одобрио доскорашњи министар за рад Зоран Ђорђевић.

„И док раднике на најтежим пословима третирају као бубе, а Србија нам се празни, јер се за запошљавање учи немачки! – написала је поред докумената које је објавила потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

Милиони за фирму брата Ане Брнабић без тендера!
Игор Брнабић се не стиди, када уз интервенцију сестре Ане, добија послове без тендера

Тепић је иначе послала кључне доказе о пословању Брнабића и фирме “Асеко” на три светске берзе (уговоре, потписане документе о добијању посла…) да би се знало са каквом фирмом имају посла.

Набавка система за зашиту и аутоматизацију инструмената социјалне заштите биће тако у рукама ове фирме, а потпис на ову јавну набавку ставио је бивши министар за рад Зоран Ђорђевић.

Уговор. црно на бело

Један од директора српског огранка „Асеко СЕЕ“ је Игор Брнабић, премијеркин рођени брат, који је на то место именован у јануару 2016. године. „Асеко СЕЕ“ је и претходних година, откако је Ана Брнабић државна функционерка, добио на десетине тендера у министарствима, институцијама и јавним предузећима за послове који се тичу ИТ сектора. А ова традиција се изгледа наставља.

Ово је ко зна који пут пут да неко од чланова породице Брнабић добија послове државних фирми, а премијерка је својевремено рекла да ће сваки тендер који добије фирма њеног брата проследити Агенцији за борбу против корупције.

Фикус премијерка је безобзирно разгранала послове брата по свим државним предузећима и установама

– Уколико на тендеру као извођач победи „Асеко СЕЕ“, чији је директор мој рођени брат, ја треба о томе да обавестим Агенцију да би она узела документацију на увид и проценила независно да ли је тај посао намештен или није – казала је својевремено Брнабић.

Као да није јасно да те послове никада не би добила фирма њеног брата Игора, да она није била министарка и премијерка.

А сада, када је поново премијерка Србије реално је очекивати, пошто надлежни органи државе Србије уопште не реагују на ове тешке злоупотребе, да ће се додељивање послова по братској линији  Брнабић наставити, и то у још већем обиму. Изгледа да ни Брнабићима олако стеченог новца  није никад доста!

…………………..

Линк: https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/310237/brnabic-asseco-milioni.html

Извор: https://izmedjusnaijave.rs/%d0%b1%d1%80%d0%bd%d0%b0%d0%b1%d0%b8%d1%9b%d0%b8-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%be%d1%82%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%87%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%be%d0%b3/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!