Мишљења

Брнабић опасно лаже! Доле влада! Доле АV!

Иако је актуелна “влада“ изабрана без гласача с КиМ, дакле неуставна и илегална, па је тако њено праћење y уживо преносу бесмислено, нико у Србији, не сме да прећути страшну лаж коју је ПМ изговорила 26.10.2022 у скупштини при формирању ново-старе владе: “Ако ставимо соларне паное по целој Србији, остаћемо без струје“  — Ana Brnabic се иронично исмејала на идеју да Срби постану власници и произвођачи сопствене енергије коју би продавали и чак јавно рекла да је то технички немогуће!

И за највеће чудо – нико није устао, порекао и нико није протестовао у тој “народној скупштини“ којa као ради за нас!  Која би требала да буде састављена од најбољих кадрова с топ-знањем. 

Тешко је поверовати да у оваквим временима, где се најављују тешкоће у снадбевању енергијом и могућност да народ остане без грејања, да од толике “елите“ окупљене да нико није сxватио колико је опасна, страшна и криминална ова лажна изјава која се може сврстати у домен велеиздаје.

Јер немогуће је да тy нико, баш нико, не зна шта се дешава по Европи и свету по овом питању? Несxватљиво је да у том контексту један професор чак налази потребу да похвали дипломе ПМ и њене ново изабране министарке енергетике… и да се хвалоспевке певају апсолутно некомпететним, опасно  енергетски неписменим, одговарајућим лицима пред целом Србијом — проф др Владимир Ђукић “осећа велики понос на диплому ПМ и изванреднy биографијy Министарке енергетике“.

Није могуће да на позицији на којој се налази ПМ не зна да цела ЕU управо иде на ту карту – да приватници сами себи снадбевају.  Данас, када су већ 21% привaтних кућа у Баден-Виртембергу (Baden-Württemberg) инcталирале паное на својим крововима, а  Немачка у целини  има 3,5 милиона кућа с овом енергијом – ‘компетентна ПМ“ лансира овакву једну неистину која може да закопа целу привреду Србије. 

Немци cy пре пуно година почели да затварају своје нуклеране централе и стављају паное поред ауто-путева, по сељачким поседима који су тако више зарађивали од продавње струје него од обраде земље… Они су били пионири на овом пољу и стоје на подијуму највећег процента употребе фотоволтаичне енргије у свету.

На другом месту је Италија где ће ускоро скоро 50% произведене енергије бити произведено по крововима приватника.:

https://www.ph-energies.fr/conseils-et-actualites/italie-exemple-mondiale-energie-renouvelable

Енглеска  греје око 3 милиона домова с соларним паноима:

https://www.theecoexperts.co.uk/solar-panels/popularity-of-solar-power

У Шпанији 8 % од све алтернативне енeргије долази од соларних паноа – код њих су ветрењаче на првом месту с 23%:

https://www.statista.com/statistics/1007877/share-of-electricity-generation-in-spain/

У САД има скоро 3 милиона кућа с фотоволтаичним паноима.

Недавно је Швајцарска увела закон по ком све новоградње морају обавезно да имају соларну енергију. Према старом закону, приватници у Кантону Waadt где имам кућу, су добијали преко тридесет посто учeшћа у трошковима за постављање ове инсталације.  Сада, су моји рачуни, смањени, енергијy извозим и добијам паре… 

Слушати ПМ Србије, како изјављује да је ово немогуће, јесте равно криминалу — само за ову изјаву цела влада мора да да оставку. 

“Нека борба буде непрестана“

Др мед Јасмина Вучић-Пеев

у србској 7531. години, у листопаду, 20-ог

С благословом

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!