Русија и руске земље

Власти у Русији одлучиле! Нема обавезног вакцинисања! Руски министар здравља потврдио!

Русија је одлучила да вакцинисање против ЦОВИД-а 19 неће бити обавезно, изјавио је министар здравља те земље Михаил Мурашко.

Према наводима из министарства здравља, вакцинисање у Русији ће се обављати само уз писмени пристанак грађана.

“Данас је занимање за вакцине поприлично велико, јер су људи схватили целокупан значај вакцинисања”, рекао је Мурашко. “У овом се раздобљу ширења Цовида-19 повећао број присталица вакцинисање”.

У Мају је било сугерисано да Руски закон о управним прекршајима укључује новчану казну за случај одбијања обвезног вакцинисања. Премда још увек у фази расправе, нови кодекс би омогућио новчану казну до 7.000 рубаља (100 УСД) за грађане који одбију вакцинисање, које се буде сматрало нужним. Према Роспотребназдору, здравственом медију из земље, казна би се примењивала само на оне који обављају послове и активности код којих постоји велика могућност заразе или додира са зараженима.

Мурашко је такође открио како Русија тренутно ради на 17 вакцина од којих се свака сматра “обећавајућом”. Прошле недеље, Руско Министарство одбране известило да је тестирање лека, који је развио московски Институт за епидемиологију и микробиологију Гамалеи, добро прошло, док добровољци ”покусни кунићи” нису имали нуспојава. Ако све буде добро, очекује се да ће вакцина бити регистрована у Августу те да ће убрзо након тога бити стављена и у масовну производњу.

Извор: nultatacka.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!