Мишљења

Боже, заврши са овим злом које је убило све оно што нам је најсветије

Кенсл култура – Притисни дугме Путине

Све чешће се у Србији чује реченица: „Притисни дугме“. До скора она у јавном простору није значила ништа. Сада и без додатног објашњења знамо да се ради о врсти мантре (да не „богохулим“ да је назовем молитвом) да Путин притисне црвено дугме и коначно угаси центар или више центара антицивилизације чији је најновији облик постојања такозвана „кенсл култура“. Кенсл култура јесте помало непреводив а опет потпуно јасан израз који значи да живимо у времену када медији и њима верна светина, лажних интелектуалаца и лажне елите, производи измишљене вредности да би потом све људе који се са измишљеним вредностима не слажу елиминсала из јавног живота: одузимањем основних грађанских права и имовине, терањем на робију, казнама, уценама, јавним срамоћењем, избацивањем из друштвеног живота.

Срби су први народ у Европи који је прошао кроз линч кенсл културе (културе затирања) што кроз легализоване геноциде у Хрватској, Босни, Македонији, Албанији, чак и Црној Гори, дакле у регијама које историјски припадају српском народу. Срби за њих имају и писане и зидане власничке листове. Довољно је било позвати се на власништво и чињеницу да тамо живи српски народ да би био покренут механизам кенселовања: медијска пропаганда кроз лажне вести, документарце, измишљене злочине, холивудске филмове, а онда и економске санкције, блокаде, забране путовања, кретања и слично…

Од 2014. године када је свргнут легално изабрани председник Украјине Јанукович, НАТО је припремао рат у Украјини чији је циљ требало да буде употреба нуклеарног и хемијско-биолошког оружја против Русије. Чувени српски добровољац Дејан Берић објашњавао је тих година да је Русија чинила све да избегне директан сукоб, док је украјинска страна понекада чак омогућавала побуњеницима у Донбасу да дођу до понеког комада оружја. Био је то начин да се искре рата сачувају све док се рат не пренесе на Русију. Осам година Русија је трпела убијање својих сународника у Донбасу, помажући им тек посредно да опстану. План глобалиста био је да рат са Русијом отпочне 2017. или 2018. године, након победе Хилари Клинтон. Међутим, све то је осујећено победом Доналда Трампа те су онда Русија и Владимир Путин оптужени да су хаковали, мењали резултате избора у САД. Трамп је оптуживан да је Путинова дрвена лутка и да га Путин има у џепу само зато што није желео да се покрене рат НАТО са Русијом преко леђа Украјине. Трамп је знао да је то само друго име за Трећи светски рат који ће за последицу имати уништење светске а самим тиме и америчке економије. Трамп је зато стављен на листу за „кенселовање“ које су спроводили глобалистички медији: Си Ен Ен са осталим компањонима из света телевизије, Вашингтон Пост, Тајмс и остале новине, али и друштвен мреже Твитер, Јутјуб и Фејсбук, као и глобални претраживач Гугл (уједно власник Јутјуба). Пошто то кенселовање није ишло тако лако, покренут је пројекат Ц19 пландемије а онда је Трамп оптужен да је крив за стотине хиљада мртвих јер није адекватно бринуо о здрављу људи. Управо пројектом Ц19 долази до смене и инсталације Бајдена чиме је поново активиран „пројекат Украјина“. Ратна операција Украјинаца требало је да почне 8. марта али их је Русија предупредила 24. фебруара 2022. године.

Основна поставка „кенсл културе“ јесте агресивна црно-бела поставка света у коме свако ко преиспитује, сумња или не верује у новопостављене, медијски саопштене, норме постаје зликовац. А прави зликовци који су направили овај феномен засновали су свој систем на основној подели људске свести: ДОБРО-ЗЛО, играјући на карту незрелости људског рода. Човек, као у некој бајци, треба да навија да вештица или већ неки други зли лик из приче, коначно буде ухваћен и спаљен. Тако се догодило да осам година нико на Западу није извештавао о масакрима цивила, поготову деце у Донбасу, о алеји анђела – убијене деце Донбаса, о сафаријима на људе – вођењу богаташа да из забаве убијају сиротињу по градовима и селима Доњецког и Луганског региона, о чињеници да је Украјина прекинула доток воде Криму тако што је преградила Севернокримски канал бетоном па су осам година ови људи имали свега 20% воде која им је потребна за живот. Ни данас 14.3.2022. када укронацистичка војска ракетама гађа центар Доњецка и у њему побије цивиле то није вест за глобалистички пропагандни систем који носи лажни назив: медији.

Украјинско ракетирање Доњецка 14.3.2022.

Алеја анђела – Споменик убијеној деци Донбаса

Међутим, када је покренута специјална операција Русије коју они зову инвазијом на Украјину, у истом дану су из кутије зла пуштени сви механизми, сва средства „кенселовања“. Овога пута, то није било кенселовање режима или Владимира Путина лично. Прешло се на виши ниво а то је кенселовање једног целог народа. Глобалистички кловн и недуховити политички ангажовани комедијаш Кесић признао је у свом интервјуу за глобалистичку телевизију Н1 да је на делу „кенселовање“ целог руског народа. Да будемо прецизни, овде се поништава руски народ, не само у садашњем већ и у прошлом времену, с обзиром да се прогони и његова прошлост попут композитора Чајковског или писца Достојевског.

„Кенселовање“ Чајковског

С друге стране, руски писци или научници рођени на територији која, вољом бољшевика, данас спада у територију Украјине, називају се украјинским писцима. Баш као што јеНикола Тесла хрватски научник а коме су Хрвати побили практично целу породицу само зато што је Србин. Баш као што је Валтазар Богишић данас Хрват иако је сам писао да нема појма ни ко су Хрвати, ни шта је то хрватски језик. Али, живео је у Цавтату (где има и споменик) и то је довољно да га преименују у Хрвата. То је исто вид „кенселовања“ јер се поништава етничко-културолошки иденитет појединца који је мртав и нема начина да се заштити од њихове деструкције. Својевремено је Меша Селимовић, Србин исламске вероисповести још за живота тога био свестан па је оставио запис да се зна да је Србин, да се зна одакле му је порекло и да га нико не може „кенселовати“ и од њега створити Бошњака

Данас се врши погром Руса у већини земаља ЕУ. Тамо се буквално као за време нациста лепе пароле да у одређеним објектима нису добродошли Руси. О феномену русофобије је текст написао чак и Вашингтон Пост 7. марта. У тексту се наводи пример Руса Алексеја Зимина који држи ресторан у Лондону, помаже новчано украјинским избеглицама, супротставља се Путину и позива на прекид рата, али га то не спашава непрестаних претећих порука мржње. Очигледно га његов „другорусијански“ став не би поштедео ни линча и физичког „кенселовања“ ако би којем случајем светина до њега стигла.

Власник Челзија Роман Абрамович који је буквално подигао из пепела овај лондонски клуб као и цео кварт у коме се стадион Челзија налази, дајући милијарде за хуманитарну помоћ сиромашним Енглезима, бива протеран и онемогућен да управља сопственим капиталом. А неприкосновеност имовине је светиња на којој је до скора, до васкрсења комунизма кроз план Великог Ресета, почивала западна цивилизација.

Постоји и пример етикета прецртаних свиња у бојама руске заставе на јавним објектима са значењем да „руске свиње“ (пример из једног украјинског града) нису добродошле или се културна представништва Русије прекречавају у боје украјинске заставе што својим жутилом подсећа на маркирање Јевреја у Другом светском рату. Најтрагичније од свега је то што у кенселовању Руса предњачи Немачка – држава која је изнедрила нацизам и Хитлера, држава која је покренула два светска рата која су за последицу имала десетине милиона мртвих људи. Та и таква Немачка, која је у 20.веку својом антикултуром створеној на дехуманизованом роботизираном погледу на свет, два пута поражавана, покушава да и 21. век отпочне на исти начин.

„Нормална украјинска продавница“

А све добија коначно исходиште када друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм почетком марта 2022. доносе званичну одлуку да ће дозволити објављивање позива на убијање Руса иако то крши правила „Заједнице“. То је ваљда највиши ниво кенселовања – затирања – поништавања када се легализује убијање једног народа. Србима је то такође познато јер, ево на пример, на званичном сајту навијача Динама из Кијева можете видети снимак који носи назив „Убиј Србина“ у коме навијачи тога тима певају на трибинама позивајући на убијање целог народа. Јутјуб има алгоритам и роботе који препознају не само наслове емисија, већ и све речи изговорене у емисији, као и слике, те се овакви клипови моментално бришу а канал добија упозорење. После три упозорења долази до брисања канал. Али у овом случају Јутјуб није реговао јер је „кенселовање“ Срба и Руса једна потпуно природна потреба глобалног поретка који они представљају. На овом видеу је чак омогућена и монетизација (рекламирање) што је још виши ниво непоштовања правила, будући да наше искуство са Јутјуб канала Србија Глобал говори да нам је монетизација скидана само за помен речи као што су: „усташа“, „геноцид над Србима“… Једном нам је избрисан клип само зато што је говорио о дрогирању деце, наравно на начин да упозори родитеље, али је процењено да је узнемиријућ те смо добили чак и опомену.

У Србији медији попут Н1 и Нова С, и уопште пропагандна платформа СББ-а, отворено промовишу неистине и лажи о Русији, Украјини, стању на фронту али и месту Срба у овом светском проблему. У те сврхе користе се друштвено-политички радници прерушени у „јавне личности“, писце, комедијаше, драматурге, једном речју стручњаке опште праксе који користећи одређени ниво познатости покушавају да створе јавно мишљење. Издвојићемо примере Биљане Србљановић и Зорана Кесића. Србљановићка је одабрана да нам прокламује деликт мишљења, омиљени злочин и преступ комуниста, дело које је избрисано из српског законодавства деведесетих. Јер, глобалисти су модерни комунисти и стога је Биљани нормално да изјави како она не би сарађивала са људима који подржавају Путина. Али шта то уопште значи? Ево на пример, ја седим у својој соби мислим у својој глави да је Путин у праву и да је својом интервенцијом спречио Трећи светски рат али то не кажем никоме. И онда дођем у просторију где седи Биљана и она демонстративно уз вику и ларму излети напоље речима: Бежте Путиновац! Она нас је подсетила да је била против доласка чувеног Никите Михалкова на ФЕСТ. Али ко је уопште Биљана Србљановић? Ко је њој икада дао икакав легитимтет да испоставља моралне критеријуме преко масовних медија. Много екстремнији од Србљановићке био је Кесић који је преко 50% невакцинисаног народа Србије, у свом наступу на Н1 окарактерисао као глупаке, примитивце, незналице, људе увек спремне да подрже погрешна мишљења и одлуке. Овај глобалистички пајац је сигуран да исти они који су невакцинисани сада подржавају Путина. И шта онда друго преостаје „елити“ него да их кенселује ?

Кратко ћу се осврнути и на Америку где одређени слободарски оријентисани новинари попут Такера Карлсона морају јавно да осуђују Путина иако у својим емисија успевају да прогурају шокантна открића о биолабораторијама у Украјини чији је циљ био производња патогена (вируса) за уништавање људи. Што је најгоре, те исте лабораторије прикупљале су и ДНК материјале људи с простора Русије како би патогени били селективно направљени да убијају људе одређене етничке припадности. То је ваљда врхунац „кенсл културе“ када невидљивим оружјем („вирусом“) кенселујеш читав један народ. О томе смо урадили емисију на нашем каналу Трибал Глобал:

Управо зато и баш тако враћамо се на омиљену српску изреку (мантру) с почетка марта 2022. године: Притисни дугме, притисни дугме, притисни дугме… Кенсл култура може се поништити само правим поништавањем, реалним разорним оружјем који ће оставити тако дубок траг у памћењу народа који је овакву културу изнедрио и промовисао. То неће бити „кенсл“, то ће бити „кенсл“ + „дилит“ + „шатадаун“ + „вађење хард диска“, „процесора“ и „меморије“. Једном речју биће то „дугменовање“. Без обзира на чињеницу да је такву антикултуру кенселовања смислила некаква елита, не може се амнестирати ни улога народа. Јер, не може бити случајно да сви ратови у последњих сто година крећу из истих држава. Берлин и Лондон су, за сада, најјачи кандидати за „дугменовање“. Само, глумци и фолиранти из западних пропагандних центара не схватају да Руса кад нагазиш преко границе трпљења, он те неће кенселовати медијски, спиновањем, мобингом и санкцијама. Он ће од тебе направити једну огромну рупу у земљи као споменик, избрисаће те са лица земље, као споменик – паметник за помен и памет наредним генерацијама.

А просечан Србин, у коме тихо крчка миленијумска патња и архетипско сећање на геноциде и погроме, свестан је да се другачије са тим злом не може завршити. Зато ја мој народ не осуђујем када говори: притисни дугме, притисни дугме… Чуо сам да то говоре људи свих старосних доба, свих политичких погледа и нивоа образовања. Људи који се моле и људи који медитирају. Људи који сеју и који програмирају. Јер, има нешто надумно и боготражитељско у „призивању тог дугмета“. Боже, узми и нас ако треба, само нека зло нестане. Боже, заврши са овим злом које је убило све оно што нам је најсветије: и огњиште и кућу и породицу и родитељство и потомство и племенитост и моралност и чедност и људскост. Притисни дугме!

Аутор: Александар Шаргић

Извор: Паметник.рс

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!