Црква

Господ подарио богаташима дете после помоћи сиромашној породици

ПРАВОСЛАВНА ПОУКА (ИСТИНИТА ПРИЧА)
Нису имали деце, други су имали …

Како Свети Владика Николај каже, нема случајности, јер ко „верује у случајности у Бога не верује“.

Човек и његова жена нису могли имати децу. Живе у Швајцарској и како је био вредан и одан радник код неког Швајцарца, који није имао никога на свету, Швајцарац му препише све своје имање и он малтене преко ноћи постане богат човек. Међутим у животу му се узнедало.

Жена је имала неколико спонтаних побачаја и ниједну трудноћу није успела пренети преко пар месеци. Жена психички то није могла поднети и имала је потпуни лом живаца и на крају оде у једну психијатриску установу. Он сломљен, дође кући, у Босну на одмор и у новинама прочита за једну породицу из околине Бањалуке који имају много деце и никакаве услове за живот.

Помисли: Какав је ово живот, ја имам све и немам ништа, а они имају децу и само бриге и проблеме. И спакује се , накупује пун ауто свачега и одвезе тој породици. Када је дошао код њих, каже им, да од тог дана, он ће водити бригу о њима. Да што год им треба само од њега траже. И врати се у Швајцарску, где га дочека здрава жена.

Она убрзо затрудни опет, мада је било питање да ли ће се то више икада десити и он јој исприча шта је урадио. Она га замоли да оставе све своје обавезе и опет оду тој породици . И они опет оду и свашта однесу.

И жена роди здраву девојчицу, а недуго потом роди и здравог дечака. И дан данас они се брину о тој породици и само у томе виде да су некако од Бога измолили своју сопствену породицу. На неки начин, они су захвални тој породици, на својој.

Многи данас верују у Бога, а заборављају на милост, заборављају на болесне и на изнемогле. Има оних који за Бога не знају, али им срце са Богом пребива.

Слава Богу на овима људима са милостивим срцем!

Аутор: непознат

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!