Свет

Берлин на ногама: Масован протест против корона мера и ношења маски /видео/

Хиљаде демонстраната окупило се у Берлину да би исказали протест против мера уведених у циљу борбе против пандемије вируса корона.

© AP Photo / Christoph Soeder

Демонстранти тврде да те мере крше њихова грађанска права и слободе.

Полиција процењује да је на протестима било око 15.000 људи који не подржавају мере владе против ширења корона вируса. Међу демонстрантима био је и мањи број ултрадесничара који су носили заставу империјалистичке Немачке, наводи Ројтерс.

На одржавање протеста позвао је предузетник Михаел Балвег који је био организатор сличних демонстрација у Штутгарту, где се кандидовао за градоначелника.

„Наш захтев је да се вратимо демократији“, рекао је један од учесника протеста који, као ни већина других демонстраната, није носио заштитну маску.

Неки међу њима носили су транспаренте на којима је писало „Мисли! Немој да носиш маску!“

За разлику од неких других европских земаља, Немачка је била мање погођена пандемијом. Међутим, након првобитног успеха, број особа заражених корона вирусом поново је почео да расте. У овој земљи тренутно има више од 210.000 случајева заразе и скоро 10.000 смртних случајева од последица ковид 19.

Демонстрације у Берлину против корона мера

© AP Photo / Markus SchreiberДемонстранти сматрају да мере уведен због епидемије вируса корона крше њихова грађанска права и слободе.

Већина људи се придржава мера прописаних у циљу заштите од вируса корона, као што је ношење маски у продавницама, док је влада недавно увела обавезно тестирање за путнике који се у земљу враћају из високоризичних подручја, преноси Танјуг.

Мањи број грађана се, међутим, ипак противи мерама, истичући да су оне у супротности са грађанским правима и слободама и да остварују негативан утицај на друштво и економију.

Извор: rs.sputniknews.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!