Свет

Белорусија уводи кастрацију педофила

Белорусија планира да у програм лечења педофила укључи хемијску кастрацију као део акционог плана за заштиту деце од сексуалног злостављања и експлоатације, саопштило је Главно тужилаштво. Агенција је ове кораке објавила у понедељак у Телеграму након одобрења белоруске владе.

Министарство унутрашњих послова припремило је измене Кривичног законика земље које предвиђају „принудно лечење лица која болују од педофилије”, поред судске казне, наводи се у саопштењу.

У оквиру акционог плана, Министарство здравља је развило и одобрило „клинички протокол који садржи мапу за лечење педофилије, укључујући примену хемијске кастрације“, објаснила је агенција. Припремљен је и механизам за рехабилитацију жртава сексуалног злостављања, додаје се.

Наглашено је и да је белоруски лидер Александар Лукашенко подржао јачање контроле над особама које су раније осуђиване за педофилију, укључујући коришћење електронских наруквица. Како наводи агенција, појачани су напори да се „успостави административна одговорност око промоције нетрадиционалних сексуалних односа, промене пола, педофилије и идеологије без деце“.

Хемијска кастрација се изводи помоћу специјалних лекова који смањују сексуалну жељу пацијента на дужи временски период или трајно. Закони који дозвољавају хемијску кастрацију постоје у неким америчким државама, Канади, Данској, Немачкој, Норвешкој, Шведској и другим земљама.

У Русији је хемијска кастрација уведена 2012. године као добровољни поступак, за који је потребна сагласност особе осуђене за сексуално злостављање малолетника.

Текст прилагодили србском језику уредништво Борба за истину.

Аутор: Мишо Т.

Извор: Логично.ком

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!