Породица и школа

Белгијска медицинска академија: Маске деци наносе више штете него KОВИД-19

Белгијска медицинска академија, званично тело које координира различите белгијске педијатријске организације, позвало је на укидање свих мера услед корона вируса у школама за децу млађу од 12 година.

Група педијатара која представља академију противи се тестирању, карантину и ношењу маски за ову добну групу.

Сматрају да се „тестирање деце, стављање маски на лице и карантин противи начелу“ primum non nocere „(не наштетити прво) садржаном у Хипократовој заклетви коју су положили доктори“.

Педијатри су своје стајалиште поткрепили бројним разлозима, тврдећи да „ове драстичне мере краткорочно и дугорочно наносе много више штете деци него сама инфекција“.

Поставља се у научној литератури питање „Да ли маске у неком облику могле бити опасне?“

На пример, у великој мета-анализи под насловом „Је ли маска ​​која прекрива уста и нос ослобођена нежељених нуспојава у свакодневној употреби и без потенцијалних опасности?“

Објављена у часопису Environmental Research and Public Health, 65 истражено је дуготрајно ношење маски како би се утврдило постоје ли последице по здравље или не. У студији се тврдило, објашњавало и показало да би „дуготрајно ношење маски у општој популацији могло довести до релевантних учинака и последица у многим медицинским подручјима“. Истакнула је бројне физиолошке и психолошке проблеме, истичући велику штету.

Један аргумент у прилог маскирања деце је да се сматрају супер векторима вируса, али опет, наука која то доводи у питање занемарена је, док је наука која то подржава добила највећу пажњу. Иако многе студије сугеришу да је пресимптоматска / асимптоматска преваленција мања од 40% вертикалног преноса, бројне велике популацијске опсервацијске студије показују да су деца преносиоци ЦОВИД-19. То укључује студије из Ирске, Исланда, Италије, Француске и Аустралије. За повезницу на потпуни попис референци, погледајте Washington Consortium Pediatric & Adolescent Ambulatory Research Consortium .

Други подаци из целог света указују да деца имају 99,997 посто шансе да преживе инфекцију ако су заражена. Када су заражена KОВИД-19, деца у доби од 0 до 9 година имају просечно 0,1 % или 1/1000 шансе за хоспитализацију, а од 11 до 19 година имају 0,2 шансе % или 1/500 хоспитализације (Herrera-Esposito, 2021. ).

У Сједињеним Државама, Уједињеном Краљевству, Италији, Немачкој, Шпанији, Француској и Јужној Кореји смртни случајеви од KОВИД-19 у деце били су 0,17 на 100.000 становника до фебруара 2021.

Америчка педијатријска академија такође је потврдила да варијанта Делта, иако инфицира више деце, не погоршава болест. Такође је открила да је 0,1-1,9% њених случајева KОВИД-19 код деце резултирало хоспитализацијом, а 0,00-0,03% свих случајева KОВИД-19 код деце резултирало је смрћу.

На крају, забринутост људи на оба краја спектра изгледа оправдана. Проблем је у томе што се чини да водећи медији и државни кризн штабови јавности представљају само једну страну медаље, док истовремено воде масовну кампању цензуре друштвених мрежа уклањајући садржаје с интернета који крши владине препоруке и глобалну нарацију.

Стотине милиона садржаја повезаних с KОВИД-ом већ је уклоњено или упозорено. Наука је ушла у ову мрежу цензуре.

То не значи да су ношење маски, вакцинисање, карантин и друге мере погрешне, али одређивање ових мера не узима у обзир све научне чињенице. Ствари нису црно-беле, али данас нам се приказују само ове две боје.

Извор: Србија данас ekspres vesti

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!