Породица и школа

Беба помаже излечењу мајке, док мајка ствара нови живот – бебу

“Када је трудна, ћелије бебе путују у крвоток мајке, а затим круже натраг у бебу, то се назива “фетални микрохимеризам”.⁠

И тако 40 недеља ћелије круже и путују кроз постељицу у оба смера, а након рођења детета многе од тих ћелија остају у мајчином телу, остављајући трајни отисак у мајчиним ткивима, костима, мозгу и кожи. Свако дете које мајка након тога има оставиће сличан траг на њеном телу.

Чак и ако трудноћа не дође до пуног термина или ако се деси побачај, те ћелије и даље мигрирају у мајчин крвоток.

Истраживања су показала да ако је мајчино срце повређено, феталне ћелије ће похрлити на мјесто озледе и променити се у различите врсте ћелија које су специјализоване за „поправак“ срца.

Беба помаже излечењу мајке, док мајка ствара нови живот – бебу.

То је често разлог зашто одређене болести нестају током трудноће.

Невероватно је како мајчино тело штити бебу по сваку цену, а беба штити и обнавља мајку – тако да се беба може сигурно развијати и преживјети.

Размислите на тренутак о лудим жељама за одређеном храном. Шта је мајци недостајало да је беба натера да жели баш ту врсту хране?

Студије наводе да ћелије фетуса у мозгу мајке остају чак 18 година након што је родила. Како је то неверовтно?

Ако сте мама, знате како можете интуитивно осетити своје дете чак и када га нема… Ето, сада постоји научни доказ да га маме носе чак годинама након што су га родиле.

Предивно

Аутор: Слађана Станковић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!