Porodica i škola

Beba odmah po rođenju prepoznala očev glas

Naučno je dokazano da bebe u utrobi čuju, razlikuju i reaguju na različite zvukove koji im se upućuju. Sveti Oci takođe preporučuju ženama da se sa puno molitve, pažnje i ljubavi odnose ka svojoj djeci u utrobi koja osjećaju svako duševno nastrojenje njihove majke, svaku riječ koja im je upućena sa ljubavlju, i svaki dodir. Zato su se naše majke kroz istoriju i trudile da u periodu kada su u drugom stanju više imaju dodira sa onim lijepim stvarima a manje sa stresom i napetošću ovoga života.

Jedna neobična priča koja ide u prilog tezi da bebe slušaju glas svojih roditelja i da ga prepoznaju dolazi iz dalekog Rio de Žaneira, iz Brazila, od mladog bračnog para Tarsile Roze i Flavija Dantasa, kao i njihove bebe Antonele.

Naime, kada je Flavio koji je po zanimanju mornar saznao da će postati otac, bio je toliko srećan da je razgovarao sa stomakom svoje supruge svako jutro, i uveče posle završenog posla. Kada je odlazio na posao on se opraštao od svoje kćeri, pričao joj je kako je prošao njegov dan kada se vraćao, govorio joj je kako je srećan što će se ona pojaviti i kako je sa nestrpljenjem očekuju. Kako će uvijek biti pored nje. Jednom je primjetio da se njegova kćerka počela jače micati kada je počeo da priča. Njegova supruga Tarsila je bila sigurna da njihova kćerka već razlikuje njihove glasove.

Nekoliko momenata poslije rođenja čim je čula očev glas Antonela je obradovala svoje roditelje prekrasnim osmijehom. U svojoj objavi na Instagramu Flavio je napisao da je moment njenog rođenja nešto najčudesnije što mu se dogodilo. „Svaki dan sam pričao sa mojom kćerkom u utrobi majke, uvijek sam joj govorio da je volim, da je tata tu i da želim da postanem najbolji otac na svijetu. A čime mi je vratila za to? Najmilijim osmijehom u istoriji.“ – napisao je radosni otac.

Pored jedne fotografije sa djevojčicom Tarsila je napisala i ovakve riječi: „Ako bi se bogatstvo mjerilo slovima ja bih ga sumirala u jednoj rečenici – Ti si moj dragi kamen izbrušen Božijim rukama„.

Izvor: https://hriscanskeprice.com/2020/11/15/%d0%b1%d0%b5%d0%b1%d0%b0-%d0%be%d0%b4%d0%bc%d0%b0%d1%85-%d0%bf%d0%be-%d1%80%d0%be%d1%92%d0%b5%d1%9a%d1%83-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b0-%d0%be%d1%87%d0%b5%d0%b2-%d0%b3/

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!