Mišljenja

Bauk fanariotizma kruži pravoslavljem

Aktuelni konstantniopoljski patrijarh je probudio ovu antipravoslavnu ideologiju (koja kao i svi drugi „izmi“) jeste samo ideologija, a s obzirom da je ranije odbačena i opisana kao zla, njeno buđenje je određena vrsta povampirenja, te otuda i naslov zbornika

Šta fanariotizam jeste i šta nije, kao i čemu vodi čitalac se može upoznati preko objavljenih članaka u zborniku

Nije tajna da centri moći sa Zapada odavno sanjaju da unište pravoslavlje, koje, kako oni tvrde, nadahnjuje vernike da se bore ne samo protiv osvajača (ma sa koje strane sveta dolazili), već i protiv duhovnih nevolja, protiv zla, ma kako se ono obuklo – u nacističku uniformu, glamurozni evropski frak evrounijata ili pravoslavnu rizu. Pravoslavni se odeždom ne zavaravaju, jer jasno razlikuju dobro od zla, a čoveka ne cene po odelu, već po delu.

Decenijama se pravoslavnim i srodnim medijima pronose informacije da su određene vladike i patrijarsi, pa tako i nekoliko poslednjih koji su sedeli ili sede u Fanaru (Konstantinopoljska patrijaršija), uključujući i aktuelnog Vartolomeja – masoni! Masonerija je okultno tajno društvo, to zna i površni poznavalac religija. Kako je, dakle, moguće pomiriti Hrista i antihrista?

Na osnovu njihovih postupaka, dakle dela, jasno je da ne rade u korist našeg Gospoda Isusa Hrista. Takav utisak se stvorio i kada je 5. januara 2019. godine svet saznao da je vaseljenski patrijarh Vartolomej potpisao Tomos o samostalnosti tzv. Pravoslavne crkve Ukrajine.

Time je postalo jasno da je na delu veliki udar na pravoslavlje i pravoslavne crkve, a posebno Rusku i Srpsku pravoslavnu crkvu (raskolnici u Makedoniji su se već prijavili za Tomos, a ima još kandidata). Sve je ovo delovalo kao šok, iako je najavljivano. Verujući ljudi su ipak gajili nadu da patrijarh Vartolomej neće poći na ovakav destruktivni korak. Patrijarh je ipak uradio sve što se od njega nije očekivalo. Posle svega ostala su brojna pitanja. Deo tih pitanja grupa entuzijasta pokušala je da protumači, opiše i ukaže kuda to guraju patrijarh Vartolomej i njegovi saradnici pravoslavlje.

Pošto kršenje kanona i predanja od strane konstantinopoljskih patrijarha ima već određenu tradiciju (istoriju), to se lako može uspostaviti kontinuitet jedne politike koja se ranije prepoznavala kao fanariotizam (tokom postojanja Osmanske imperije) i neko vreme posle njene propasti. U zborniku je to, kako čitaoci mogu da utvrde, jasno obrazloženo i opisano.

CENA: 800,00 dinara
NARUDŽBINE NA TELEFON 064 224 334 9

Izvor: https://balkanskageopolitika.com/2020/10/18/nove-knjige-bauk-fanariotizma-kruzi-pravoslavljem/

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!