Мишљења

Аутогол Србија

На политичком терену стадиона Србија игра се утакмица са циљем давања аутоголова. На травњаку народа, наступа више тимова у исто време и док број играча у клубовима Црне Партије и Партопозиције расте, терен је у све горем стању. Уклизавање и крљање се не санкционише а наступање по правилима се сматра пасивном игром и такви остају да шетају уз аут линију.

Тим Црне Партије тренутно води у беспоштедној утакмици где буквално крче терен уклизавајући на све стране осим централног дела где арбитри не дозвољавају било какву игру осим за тим Независничког из Вељике Шћипе.

Партопозиција традиционално кубури са многобројним стручним штабом и циљевима будући да нема конкретног договора међу играчима о границама терена, величини и позицији гола, а неки сматрају да линије треба избрисати како би могло да се крља безгранично и безалтернативно.

Оба тима успешно обилазе средину терена вешто избегавајући узнемиравање арбитара док играчи Независничког некажњено фаулирају сваког ко се приближи административној кружници.

Капитен тима Црне Партије је увек окружен бековима који не дозвољавају директан контакт са нападачима другачијег мишљења и најчешће се у појављује на свим екранима у исто време. У табору Партопозиције има више капитена а такво стање је и на терену. Њихова игра се своди на вербалну комуникацију у правцу капитена Црне Партије уз повремено залетање како би послали лопту у свој шеснаестерац, такође пажљиво избегавају контакте око централног дела терена где играчи Независничког играју своју игру под будним оком арбитара.

Због катастрофалног стања терена, Управа стадиона Србија најављује крпљење свежом травом из Кине, Индије и Пакистана осим за централни део где се дуги низ година увози трава из Албаније. Неки од навијача и чланова тимова озбиљно упозоравају на негативне последице и могућу угроженост аутохтоне врсте траве која се тешко размножава а од ђубрива за њу се користи углавном ђубре и хербициди Ваксин.

Терен је по ободима угрожен и коровом биљке Миграција, чије се семе наноси неконтролисаним пуштањем ветра са Блиског истока према Европи те се доста семена заглави и на нашем терену. Овај коров се одликује жбунастим растињем са трњем на гранама и непријатним исламирисом карактеристичним за изворно поднебље. Најчешће се налази уз западне аут линије и корнере. Ако се на време не третира, овај коров уме да се рашири и касније га је веома тешко искоренити, док својим растом уништава све околне аутохтоне врсте као што се да видети на и око централног дела терена где се исто семе доноси уз траву увежену из Албаније.

Систем СПЦрскалица за наводњавање је затрован хербицидима Екумецин италијанског произвођача Ватикон из Рима. Будући да се уз православодне инсталације налазе и цеви Ватикона, неки од великих мајстора предузећа Цркводе су сматрали да је исправно уградити спојнице без вентила и филтера, и тако узроковали делимично оштећење цеви и корена траве. На срећу, трава Србика (Serbus Orthodoxia) има јак корен и прилично је отпорна, па се уз исправне агро техничке мере и напајањем из чистог православода, може брзо опоравити и умножити што се и дешавало више пута у прошлости.

Утакмица траје, да ли је време за полувреме или крај.

Кикирики, семенке, упаљачи…

Хајмо навијачи, управа напоље!

Аутор: Владимир Благојевић Блажа

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!