Свет

Аустралиске фирме дају запосленима додатних шест недеља годишњег ако постану транссексуалци

Западна цивилизација је толико дубоко потонула у лудило да већ постаје тешко веровати у вести које долазе. Али истина је, неколико Аустралиских корпорација нуди додатних месец и по годишњег одмора за све своје запослене који желе променити пол.

АНЗ је најавио да ће осигурати шест недеља плаћеног одсуства за афирмацију пола за трансродне и полно различите запослене.

Плаћено одсуство за афирмацију пола велике банке уведен је како би се пружила подршка радницима док пролазе кроз “било који аспект“ афирмације пола, било да је социјални, медицински или правни.

Осим шест недеља плаћеног одсуства, он ће такође обухватити дванаест недеља неплаћеног одсуства и бит ће придодат уобичајеним правима на одсуства која се одобравају радницима.

АНЗ је најновија аустралиска компанија и друга од четири велике банке која је доделила плаћено одсуство за афирмацију пола за особље након што је Westpac увео четири недеље плаћеног одсуства за транс и полно различите запослене још 2019. године.

Вест о АНЗ-овом одсуству за афирмацију пола објављена је у понедељак у саопштењу за медије велике банке.

АНЗ-ова водитељица за разноликост и инклузију, Fiona MacDonald, рекла је: “Ово је још један пример сталне преданости АНЗ-а ЛГБТИQ+ заједници и стварању инклузивне културе у којој наши људи осећају припадност и угодно бити аутентични.“

“Шест недеља плаћеног одсуства значи да особе које потврђују свој пол не морају исцрпити своја годишња или боловања, а истовремено ублажавају неке од финанцијских притисака.“

“Ово је посебно важно јер истраживања показују да је већа вероватност да ће транс и родно различите особе имати ниже приходе и стопе запослености“, додала је.

Банка је затим разложила различите начине на које појединац може “потврђивати ​​свој пол“ друштвеним, правним или медицинским средствима.

Друштвену афирмацију описали су као промену заменица, промену имена или “усвајање одевања и стила презентације који су боље усклађени с њиховим родним идентитетом и изразом“.

Медицинска афирмација укључује операцију промене пола, хормонску терапију, опоравак од захвата или лекарске састанке ради разговора о операцији или терапији.

Коначно, правна афирмација укључује законску промену вашег имена или промену имена и пола на личној карти и личним документима.

Тај потез поздравиле су групе за транс права. Други нису били толико задовољни, верујући да то даје посебан третман транс и родно разноликим радницима у односу на друге

Stassja Frei, потпарол Коалиције за биолошку стварност, изјавила је за публикацију да је одлазак АНЗ-а за афирмацију пола “невероватно неодговоран“ и да “није једнакост“.

Coles је осигурао до 10 дана плаћеног одсуства за афирмацију пола за транс и родно разнолико особље.

Ланац супермаркета најавио је тај потез прошли месец, дан након Међународног дана борбе против хомофобије, бифобије, интерсексизма и трансфобије.

“Знамо да имамо најмање 900 чланова тима који се идентификују као трансродни или различити по полу“, рекао је у саопштењу Colesov главни службеник за правне послове и сигурност и председник Управног одбора Pridea tvrtke David Brewster.

“Морамо имати одговарајућу политику и образовање у овом подручју како би постојале јасне смјернице око узимања допуста за ову важну транзицију у њиховом животу.“

Потпарол Colesa потврдио је за Daily Mail Australia да афирмација пола “може бити било који процес којем се подвргне члан тима како би потврдио/потврдио свој родни идентитет“.

“То може бити у облицима друштвене афирмације, медицинске афирмације или правне афирмације. То може укључивати ​​одлазак на лекарске или специјалистичке састанке, правне састанке, похађање саветодавних услуга, похађање услуга које подупиру њихово ментално здравље и добробит, подузимање хормонске терапије или медицинских хируршких процеса.“

Плаћено одсуство бит ће намењено радницима с непуним и пуним радним временом, док повремени чланови тима могу приступити неплаћеном одсуству за афирмацију пола.

Текст прилагодили србском језику уредништво Борба за истину.

Извор: Логично.ком

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!