Црква

Архиепископ Севастијски Теодосије: „Зеленски је веома сумњиво америчко масонско оруђе“

Фото: www.globallookpress.com © Pavlo Gonchar

Речи Његовог Преосвештенства Архиепископа Севастијског Теодосија (Јерусалимска Патријаршија), о спровођењу тајних планова против Православне Цркве, почев од Украјине, буде све вернике и позивају их на одбрану вере. Следи извод из обраћања Архиепископа Теодосија од 31. децембра 2022. године, који је објављен у грчкој интернет публикацији Ортходокос Типос:

„… Увек се сећајте у својим молитвама земље Рођења, Васкрсења, Оваплоћења и Искупљења – Палестине, ове свете земље, крвареће, чији народ пати на путу непрекидног и бескрајног бола… Заштитите рањену Палестину, ово је дужност сваког слободног човека који подржава вредности као што су правда, слобода и људско достојанство.

Што се тиче ситуације са нашим Православљем, сада нико не види ништа лоше у сплеткама против наше Цркве свуда, па и у овим светим земљама, где се наша баштина и имања пљачкају усред бела дана и где се кују сплетке против хришћанства, које је било присутно на овој светој земљи од давнина.

Ситуација која се развила у нашој Православној Цркви захтева велике промене и то промене на боље… То је због мешања политичара у црквена питања и због притиска који се врши на неке Помесне Цркве. Овај притисак је прилично сумњив, а радње које се с њим повезују спадају у контекст завере против наше Цркве како би се она ослабила и поткопало њено присуство и мисија на земљи.

Неканонска и безакона црквена ситуација која је успостављена у Украјини је главни разлог што смо данас на тачки на којој смо дошли, а ако се ова црквена дилема не разреши, ситуација ће се и даље погоршавати.

Ми не признајемо ПЦУ – ово је неканонски и противзаконит ентитет који је настао у Украјини под политичким притиском, чињеница која је свима нама позната, али признајемо само Украјинску православну цркву (УПЦ) на чијем је челу Његово Блаженство Митрополит Кијевски и све Украјине Онуфрије.

Шта се дешава у Украјини, која је данас постала место разарања и пустошења? Господин Володимир Зеленски је веома сумњиво америчко масонско оруђе и непријатељски је расположен према Православној Цркви. Не, он не служи својој земљи и својој отаџбини Украјини, али, највероватније, служи западним програмима и америчким интересима у својој земљи и сматрамо га кривим за садашњи прогон УПЦ.

Где је сада цео хришћански свет и зашто нема саборне осуде прогона којем је подвргнута УПЦ? Уосталом, још увек нисмо чули јасне ставове, осим неких појединачних позива и алармантних порука које су тамо слале православне владике?

Молимо се Богу за окончање рата у Украјини, за који плаћају невини грађани који нису заинтересовани за политичке сукобе, и молимо се за проналажење решења и излаза из садашње кризе, како би се поново успоставила слога и јединство, и зацели се рана која свима наноси патњу.” .

Извор: Православље живот вечниhttps://orthodoxostypos.gr/αρχιεπ-σεβαστειασ-θεοδοσιοσ-μασονι/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!