Србија и србске земље

Апел са КиМ: ПРОГЛАС НАРОДУ СРБСКОМ

Косметско повереништво Покрета за одбрану Косова и Метохије, у своје, али и у име народа срБског на Космету, упозорава А. Вучића да овог пута ни по коју цену не понови претходне, три пута за редом почињене издаје народа и надања његовог, терајући га да оконча протесте уз припрему повратка у институције нез. Косова.

Такође, ЗАХТЕВАМО од А. Вучића:

  1. Да јавно прогласи ОКУПАЦИЈУ Косова и Метохије, тим пре што и он сам све последње потезе Куртија назива окупаторским!
  2. Да Скупштина Србије ОДМАХ распише локалне изборе на Косову и Метохији, а Вучић покрене враћање срБских институција које је управо ОН на Космету угасио!

Свако одлагање ХИТНОГ расписивања избора и враћања срБских институција, сматраћемо Вучићевим пуним и свесним саучесништвом у затирању последњих трагова Србије и Срба на простору Косова и Метохије!

  1. Такође ЗАХТЕВАМО да председник Србије замрзне преговоре по питању Космета, све док А. Курти не повуче специјалне јединице, све њихове базе и контролне пунктове са севера!!!

Као и тзв. градоначелнике из узурпираних објеката на северу.

А онда, уз преиспитивање Бриселског, Вашингтонског и Охридског споразума (ф/н плана), да ли су они СУПРОТНИ УСТАВУ СРБИЈЕ…одмрзне преговоре и настави их на терену УН уз пуно учешће Русије и Кине.

  1. ЗАХТЕВАМО неопозиве оставке и напуштање (без икаквих замена) тзв. Скупштине Косова, од стране новопостављених посланика проалбанске Српске листе.
  2. Истовремено, ЗАХТЕВАМО хитно покретање кривичне одговорности врха Српске листе, који су својим вишегодишњим учествовањем у раду и потписаном заклетвом ,,држави“ Косово, творевини која је окупирала нашу покрајину и коју наша држава Србија признала није, починили непријатељски акт издаје и на најдиректнији начин угрозили народ, суверенитет и територијални интегритет државе Србије!
  3. ЗАХТЕВАМО ХИТНО формирање Министарства за Косово и Метохију уз истовремено гашење Канцеларије за КиМ од које Срби никакве конкретне користи немају!
  4. ЗАХТЕВАМО да Александар Вучић преиспита одлуку о прихватању Француско – немачког плана који предвиђа пријем Косова у СВЕ међународне организације, самим тим и у УН, уз непротивљење Србије наведеним процесима.

И да јавно, уз позив Русији и Кини да нас у томе подрже. каже да се Србија противи пријему Косова у било коју међународну организацију био то Интерпол, Унеско или нарочито УН!

Уколико А. Вучић све наведено не уради, биће то само ПОТВРДА оног на шта годинама указујемо, а то је – да је све што се на Космету против Срба и очувања Космета у Србији дешава, договорени сценарио Вучићев са партнерима његовим!

А где смо ми, косметски Срби, само ,,сировина“ за све послове, издаје и продаје његове!!!

Председник Србије својим антиуставним потезима на дипломатском плану, а Српска листа учешћем у Скупштини и Влади Косова, годинама дају Албанцима онај прекопотребан алтернативни ,,легитимитет“ који им наш Устав и Рез.1244 ускраћују.

Напомињемо да овим захтевима нашим НИ НА КОЈИ НАЧИН НЕ ЖЕЛИМО ДА ИЗАЗИВАМО БИЛО КАКВУ ЕСКАЛАЦИЈУ НИТИ ОДРЖАВАЊЕ НАПЕТОСТИ!!! Напротив!

СВЕСНИ СМО НЕОПХОДНОСТИ СПУШТАЊА ТЕНЗИЈА И УЧЕСТВОВАЊА У ТРАЖЕЊУ НАЈБОЉЕГ РЕШЕЊА ЗА ДЕЕСКАЛАЦИЈОМ И НАЧИНОМ КАКО ДАЉЕ.

Али је наше неотуђиво право да и у деескалацији и у свим будућим преговорима КОЈИ СЕ ТИЧУ ЕГЗИСТЕНЦИЈЕ, БЕЗБЕДНОСТИ И СУДБИНА ПОРОДИЦА НАС КОЈИ НА КОСМЕТУ ЖИВИМО, БУДЕМО ДЕО ТИХ РАЗГОВОРА и у њима заступамо право да се за поштовање Резолуције 1244 политичким средствима боримо. А која јасно каже да је Космет покрајина Србије.

Сигурни смо да најбоље решење за трајни мир и договор, може бити само оно које прихвате обе стране. Али прихвате својевољно без наметања, претњи и уцена.

И да оно буде засновано не на сили нити правној хајдучији већ на доследном поштовању усвојених резолуција УН.

А то се може и мора постићи!

Истовремено тражимо подршку од СПЦ, НАРОДА ОКУПЉЕНОГ НА ПРОТЕСТИМА, странака, Покрета и појединаца, као и свеукупне јавности Србије – да изврше притисак на председника Србије да омогући огромној већини косметских Срба који одавно већ њему и Српској листи његовој не верују, да имају своје представнике у разговорима и преговорима који се тичу, понављам, НАШЕ ДЕЦЕ, НАШИХ ПОРОДИЦА, НАШЕГ ГРАДА И НАШЕ ДРЖАВЕ!

Помозите нам у борби да се заштитимо од најсуровије издаје у Србији икада почињене, чије смо највеће жртве ми који још увек на Косову и Метохији живимо. Док нас још увек на Космету има! И док не буде касно!

Главни повереник ,,Покрета за одбрану КиМ“ – Небојша Јовић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!