Породица и школа

АПЕЛ РОДИТЕЉИМА И САВЕСТИ ЊИХОВОЈ!!!

Појединачна борба родитеља за здравље и слободу деце могу донети тренутни појединачни успех, али немају скоро никакав значај за опште добро. Драги родитељи, не гајите илузију да можете сами заштити своју децу без обзира на вашу одлучност и пожртвованост, систем је јачи. Само заједничком борбом родитеља и оних којима је стало до наше будућности, наше деце, може се зауставити систем који нам убија духовно и физички децу. Евроунијатска колонијална управа одавно би остварила своје циљеве да протеклих година није било организоване борбе разних породичних организација. Само удруживањем и стварањем јединственог отпора родитеља може се зауставити и променити систем. У наставку се можете упознати са апелом и борбом родитеља из К. Митровице.

Уредништво Борба за истину

АПЕЛ РОДИТЕЉИМА И САВЕСТИ ЊИХОВОЈ!!!

Група ,,Забринути родитељи и грађани К. Митровице“ позива, преклиње и моли СВЕ РОДИТЕЉЕ школске и предшколске деце, али и све забринуте грађане, да се заједно супротставимо овом свирепом здравствено – образовном удару на децу нашу, која су наш највећи, и УЗ Бога, ЈЕДИНИ смисао живота, оно за шта живимо.

Позивамо вас не да би ви нама или ми вама учинили услугу, већ да пре свега, свако од нас НАШИМ АНГАЖОВАЊЕМ помогне СЕБИ И ДЕЦИ СВОЈОЈ, чиме ћемо, последично, сви скупа, тако јединствени, заштитити и децу нашу и нас саме.

Ми смо прошле године, иако тада мања група, успели да издејствујемо да деца не носе маске у школи, да не буде одвођења деце у,,изолацију“ и посебно ДА СЕ, у случају појављивања температуре или прехладе код детета, НЕ ЗОВЕ НИКО ДОК РОДИТЕЉ ЊЕГОВ НЕ СТИГНЕ!

Али, да не бисмо ширили тему, након овог ,,АПЕЛА“, а за све оне који нису упознати са нашом активношћу по наведеним питањима, поновићемо објаву подељену прошле године некако баш у ово време.

Сигурни смо да нема потребе да таксативно наводимо сва иживљавања и експериментисања над децом и сва угрожавања којима су изложени од стране, пре свега Министарства просвете, Кризног Штаба и ,,мера“ њихових!

Тим пре што, не само да се деци БЕЗ ВАЉАНОГ РАЗЛОГА онемогућава нормално и ефикасно школовање и образовање, већ се, у овом случају наведено министарство служи неистинама и у лице руга и деци и родитељима њиховим.Мишљења смо да ми, као родитељи, имамо обавезу, а и ПРАВА да нам челници школских и предшколске установе, као и начелник Школске управе, објасне ЗАШТО ЗБОГ ЛАЖНИХ ИНФОРМАЦИЈА наша деца не могу нормално похађати наставу?И да ЗАХТЕВАМО да се деци до петка или најкасније понедељка омогући нормално школовање!

Схватимо коначно да нама САМО ПИСКАРАЊЕ ПО ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА НЕЋЕ ПОМОЋИ! Зато, хајде да сва наша фб мудровања и оправдану љутњу, као предлоге, односно ЗАХТЕВЕ, из виртуелног света преточимо у СТВАРНОСТ.

АЛИ, да бисмо децу, њихово здравље и нормално образовање одбранили и сачували, МИ СЕ МОРАМО УДРУЖИТИ И ШТО ВИШЕ ОМАСОВИТИ!ПОЈЕДИНАЦ, као такав, НИШТА ЗНАЧАЈНО НЕ МОЖЕ УЧИНИТИ.

Али ,,ГРУПА“ УДРУЖЕНИХ РОДИТЕЉА МОЖЕ И ИМА ПРАВА, а ШКОЛЕ и локални МЕДИЈИ ОБАВЕЗУ, ДА ИМ СЕ ОМОГУЋЕ РАЗГОВОРИ, ОГЛАШАВАЊА И СВЕ ПРАТЕЋЕ АКТИВНОСТИ по питању ЗАШТИТЕ ПРАВА ДЕЦЕ, АЛИ И ОДРАСЛИХ.

Директори и Школска управа могу медијима рећи ,,не желим о теми неодласка школске, а сада и предшколске деце, у школу, да говорим“. АЛИ СА РОДИТЕЉИМА ТАКО НИТИ МОГУ НИТИ СМЕЈУ РАЗГОВАРАТИ. Имате господо и те како ОБАВЕЗУ да разговарате о СВИМ темама које се тичу здравља деце у школи и образовања њиховог!

САМО НА ОВАЈ НАЧИН, пред отпором РОДИТЕЉА РЕШЕНИХ ДА ПО СВАКУ ЦЕНУ СВОЈУ ДЕЦУ ЗАШТИТЕ, угрожавање деце ће се спречити и неће се више понављати!!!

Зато, још једном понављамо, група ,,Забринутих“ позива и апелује на све родитеље и друге савесне грађане, све оне који су пуни иницијатива, паметних предлога, храбрости и решености да децу своју, њихово здравље и образовање заштите…

да се јаве или у групи,,Забринути…“ или нама које познајете појединачно, како бисмо најдаље до четвртка по подне могли да се окупимо и договоримо шта нам је чинити. Наравно, НИКО ОД ГРУПЕ ,,ЗАБРИНУТИХ“ НЕ ЖЕЛИ НИ У ЧЕМУ ДА СЕ НАМЕЋЕ, тако да ће СВИ заинтересовани износити предлоге, закључке и БИРАТИ оне особе које ће заједничке ставове у разговорима са надлежнима и у медијима износити.

КАДА – АКО НЕ САДА?

ЗА КОГА – АКО НЕ ЗА ДЕЦУ НАШУ?!!!

Аутор: Небојша Јовић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!