Србија и србске земље

Антисрпска екстаза у екстази!

Монтенегрини и Ник су мало нервозни! Као лук на очи тако им смета све српско у Црној Гори. Алергични су када виде нешто у српске три боје и сви се оспу као млада пред удају ( ово задње ми сада паде на памет). Ник би чак и да забрани српски портал и тражи да га случајно ко не спонзорише и пријети да ће га разбити у парампарчад. И ДПС иза леђа Ника нешто мути! Бране свога мањинског политичког тјелохранитеља Адријана од српског портала и хвале га као грађанског борца. ДПС – у је важнији Адријан од десетине хиљада Срба који редовно читају нападнути српски портал. Шта ти је грађански мир по ДПС-у! Главно је да Срби пате, док се други сладе!

Најдаље је отишао колумниста са једног ДПС портала. Оптужио је Вучића да хоће да изазове рат на Балкану како би спасио своју фотељу?! У томе му помажу агентуре БИЕ у Црној Гори који исписују графите по градовима, а посебно им смета онај гдје пише „КАД СЕ ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ“! Жбири Монтенегра редовно обилазе црногорске улице, зграде у тргове и траже тај графит! А када га пронађу, као професионални шпијуни, јављају својим медијским испоставама или обавјештајним центрима и онда се вијест о ратнохушачким домаћим и регионалним Србима шири муњевитом портал брзином!

Када се све то прочита случајни читалац би могао да закључи да у Црној Гори само што не избије оружани обрачун код ОК трга независности или под Требјесом или на Тргу од оружја у Котору. Какав Вајат Ерп и Док Холидеј, када се дохвате Срби и Монтенегрини нема тог ОК корала који ће све то запамти и сачува будућим генерацијама. Иако поменути ДПС портал оптужује Вучића за ратно хушкање, баш колумниста на његовим страницама шири ратну атмосферу, мобилизује читаоце и не да им ока да склопе, јер „КАД СЕ ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ“ тек онда има све да пршти, сијева и да вријеме се мијења. Ко ту хушка и шушка и зове на обрачуне ваља се упитати, а Монтенегрини и Ник нека размисле каква је њихова улога у свему томе!

И док се ДПС ових дана уби од одбране „Градске ТВ“, гдје се прича слична прича о Србима и то се назива слободом медија и конструктивном критиком власти, на другој страни упозоравају надлежне да је вријеме да се забрани српски портал, јер је, по њима, фашистички и напада сиротог Адријана. Не смета им што Адријан нема никакав осјећај према 200.000 избјеглих Срба из Хрватске током „Олује“, али им смета када неко то каже и упита Адријана који му је враг! 

Исто тако и Ник! Смета му када се помену Шиптари, али му не смета и не помиње када у Улцињу се пјевају морбидне доскочице о Србима и призива се УЧК-а. За Ника то није важно и само је искрен излив емоција младих нараштаја са албанског Косова и Албаније о својим сјеверним комшијама. Када неко каже или напише Шиптар, Ник скаче као да је на федерима и тражи мултиетничко јединство и позива се на европске вриједности Албанаца који још практикују бесу као обичајно свакоднено албанско право! 

Чудо ови Монтенегрини и Ник! Требало би им купити неку протиавалергијску помаду против Српства и Срба, па да се мажу када има гдје да се чешу. Сумњам да би им и то помогло, јер када антисрпство постане карактерна особина онда то не пушта! Као Ђекна! 

ПС. И не знам шта се Ник толико буни због назива Шиптар. Википедија објашњава:

Шиптар је егзонимски, односно словенизовани облик албанског изворног ендонима, односно етнонима Shqiptar („Шћиптар”), којим етнички Албанци (алб. Shqiptarët — Шћиптарет — „Шћиптари”) сами себе називају.[1][2] Услед негативне конотације, термин „Шиптари” се сматра увредљивим у српском,[3] македонском[4] и другим јужнословенским језицима.

Ваљало би расправљати зашто је то име увредљиво у наведеним језицима. Нека нам то Ник објасни, а нека српски портал остави на миру!

Аутор: Иван Милошевић

Извор: Српска 24.ме

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!