Србија и србске земље

Андрија Мандић: Спремни смо да испунимо дужност коју су испунили наши преци, позивамо вас да не идете тим путем, јер ће се десити страшне ствари у Црној Гори; Ако кренете на цркве, ми ћемо на ваше куће!

Посланик и један од лидера Демократског фронта (ДФ), Андрија Мандић, позвао је данас Владу да повуче из скупштинске процедуре Предлог закона о слободи вјероисповијести.

„Ми смо се на Тројичинданском сабору овдје у Подгорици заклели да ћемо да бранимо нашу Цркву. Сто хиљада људи је потписало ту заклетву и она се налази код наших епископа. Ми ћемо наравно да слиједимо вољу наших епископа, али не заборавите да и Горски вијенац почиње сабрањем на Тројичиндан.“

Он је, предлажући у парламенту да се уведе нови празник, 13. новембар – Дан Петра Другог Петровића Његоша, црногорски празник културе, рекао да власт жели да отме Његошеву цркву.

„Ми, наследници те његошевске цркве вас позивамо, браћо, да не идете тим путем. Немојте да идете овим путем, јер ћемо ући у оно о чему пише Горски вијенац. Немојте ићи тим путем, јер ће се десити страшне ствари у Црној Гори, које ми не желимо да се десе“, истакао је он.

„Ми спремни да испунимо дужност коју су испунили наши преци“, казао је.

„Позивамо муслимане и католике да се не мијешају у ово. Све ово се видјело у историји Црне Горе, завршило се катастрофама, и нико никога није темељитије истребљивао него што смо ми у Црној Гори једни друге“, навео је он, истакавши да су они ријешили питање вјерких заједница.

Посланик ДФ-а је поручио да их нико не може заплашити.

„Више у Црној Гори има закопаног оружја, него у војним и полицијским магацинима. Прва крв која падне у Црној Гори – неће нико од оних којима је нанијето зло отићи код (Миливоја) Катнића, (Веселина) Вељовића, (Весне) Меденице…, него закуцати на врата ономе како би тај дуг наплатио. То морају да знају и (Мило) Ђукановић, и (Душко) Марковић, и Вељовић. То је порука коју морате да разумијете“, закључио је Мандић.

Извор – (ИН4С)