Русија и руске земље

Андреј Соловјев: Одрицање од православља уништило је Украјину као државу

Фото: intermagazin.rs

Ђавоље лице Запада поново се показало захваљујући успесима руске војске: европски званичници хоће да распарчају Русију по југословенском сценарију

Посланица Европског парламента Ана Фотига, бивша министарка спољних послова и шефица кабинета председника Пољске, дала је гласну антируску изјаву. Њен чланак се појавио на страницама европског издања EURACTIV. У њему је Фотига изнела праве намере Запада према Русији и деловање западних сила које прете Русији у садашњој фази.

О томе да, према мишљењу западних политичара, Руска Федерација представља „егзистенцијалну претњу човечанству“, већ су много пута изнели како европске дипломате, тако и представници политичке заједнице САД. Некадашњи амерички председник Роналд Реган је увео у широку употребу идеју о СССР-у као империји зла. Пре скоро четрдесет година, 8. марта 1983, Реган је у свом говору америчком Националном удружењу евангелиста на Флориди назвао СССР „империјом зла“ (и такође „центром зла у савременом свету“), инсистирајући на потпуном неморалу совјетског режима. У односима са Русијом стално чујемо ту исту позицију колективног Запада. Али треба обратити пажњу на чињеницу да је политичар првог ешалона пољске државе и садашњи европски дипломата тако искрено говорио о таквим злослутним, дијаболичним плановима Запада према Русији.

У ствари, ово је упутство за акцију распарчавања Русије и уништавања федерације њених народа. Госпођа Фотига је посебно напоменула да је неопходно подржати рефедерализацију руске државе, јер „не постоје ствари као што су руски гас, нафта, алуминијум, угаљ, уранијум, дијаманти, жито, дрво, злато итд. .Сви ови ресурси су татарски, башкирски, сибирски, карелски, ојратски, черкески, бурјатски, сахски, уралски, кубански, ногајски итд. Морамо разговарати о перспективама за стварање слободних и независних држава на поструском простору. Распадање Русије донеће неоспорне предности у области безбедности, укључујући енергетику, и у економији Европе и Централне Азије“, закључила је Ана Фотига.

Европска политичарка то није случајно проговорила. Таква реторика се поклопила са успесима руске војске на свим правцима фронта у Украјини. Украјинска војска је на измаку. Она трпи велике губитке, које је све теже попунити, узимајући у обзир чак и стално учешће плаћеника у сукобу, иначе, пре свега пољских. У Русији, упркос свим надањима америчких и европских политичара, нису створени услови ни за економску ни за друштвену кризу. Полице руских продавница су много више пуне хране и робе широке потрошње него на Западу, а све више нових система наоружања појављује се на украјинском ратном позоришту.

Наравно, ово је тешко време за народе наше земље. Али, као и у СССР-у, становници Руске Федерације сусрећу се са непријатељем у једној јединој жељи да победе. И Татари, и Јакути, и Бурјати, и донски и кубански козаци, и Чечени, и Ингуши, сви народи које је Ана Фотига навела као кандидате за рефедерализацију, заједно се боре на фронту. А јединство, служење своме народу, оданост његовој традицији и вери, увек изазива у ђаволу и његовим представницима нељудску злобу и бес.

У овом заиста тешком времену, важно је одлучити се са ким сте. Важно је разумети есхатолошки смисао онога што се дешава. Као и увек, у Русији су томе допринели „људи Божији“, старци, људи јеванђелског начина живота, који су прорицали пред Богом и људима и проповедали реч Истине да утеше народе. Тако је, на пример, чувени старац-пророк Зосима пре 20 година, 2003. године, прорекао сукоб у Украјини, њено европско и фашистичко порекло, лажне токове злоупотреба против Русије. Као духовно лице, он није размишљао у категоријама промене једне године у другу, већ је рачунао године по Васкрсу Христовом, главном празнику за све православне хришћане. Први Васкрс након почетка сукоба биће крвав, рекао је старац Зосима (познато је да по наређењу Зеленског гранатирање Донбаса није престало на овај светли дан за сваког хришћанина, а на други празник, празник Рођења Христовог, председник Украјине је одбио примирје које је предложио руски председник Владимир Путин). Други Ускрс ће бити гладан, говоримо о стању украјинске привреде и судбини сиромашних Украјинаца, које ће рат оставити без средстава за живот, у шта данас можемо да се уверимо својим очима. И, коначно, трећи Васкрс ће бити победоносни: Русија ће победити хорде модерних фашиста и нациста, Русија ће се ујединити и то ће се десити 5. маја, односно на дан уочи празника Светог Ђорђа (Георгија Победоносца), као што се завршио Велики отаџбински рат. Тада је, на дан сећања на Светог великомученика Ђорђа (Георгија Победоносца), фашистичка Немачка предложила да потпише акт о својој капитулацији, фактички се предала. А онда се прослава дана сећања на светитеља поклопила са Васкрсом Христовим. Године 2024. Васкрс пада 5. маја.

Фотига жели да спроведе своје упутство о распарчавању Русије у Бриселу, где је неопходно окупити „стручњаке, историчаре, новинаре, политичаре и представнике више од 20 народа Русије“ како би разговарали о „перспективама деимперијализације Руске Федерације.“ Европске дипломате теже да поделе оно чега немају, а то ће, као и увек, донети пуно тешких и неповољних последица по њих.

Аутор: Андреј Соловјев

Извор: Искра

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!