Свет

Американци не знају шта их чека! Бајден проглашава климатску кризу, почиње…

Фото: americano.rs

Џо Бајден ће управо да потпише извршну наредбу којом ће се прогласити „климатско ванредно стање“, дајући извршној власти нова овлашћења да спроводи рационализацију, затварања и друге тиранске мере како би „спасила планету“ од „глобалног загревања“, наводи Инсајдер Уједињених нација (УН) који је радио са председником.

Институт Хеартланд каже да су инсајдери открили да је Бајденова администрација сарађивала са УН на припремама за ауторитарна ограничења.

Усред припрема иза сцене, веб страница УН је управо ажурирана новом страном за „климатске ванредне ситуације“.

„Наука је јасна“, наводи се на сајту УН. „Свет је у климатском ванредном стању и морамо да пређемо у стање за хитне случајеве“.

„Сагоревање фосилних горива од стране човечанства емитује довољно гасова стаклене баште (ГХГ) да значајно промени састав атмосфере, а просечна светска температура је порасла између 1,1 и 1,2°C“.

„И за сваки степен у порасту температуре, цена адаптације ће расти експоненцијално“.

„Емисија ГХГ сада мора да досегне врхунац, али јаз између амбиција и акције расте“.

„Имамо решења која су нам потребна и многа ће смањити емисије, допринети прилагођавању клими, отворити радна места, обновити природно окружење и подстаћи добре инвестиције“.

Вест долази у тренутку када корпоративни медији појачавају извештаје о недавним топлотним таласима повезујући топло време са „климатским променама“.

Како је објављено прошле недеље, у интервјуу за Weather Channel, Бајден је пропустио да каже да савезна влада „припрема војску“ да се „позабави климатским стварима“.

Председник је тада лажно тврдио да је прогласио „климатску ванредну ситуацију“ док је нехајно отресао бубу са репортерових груди.

Извештај Slay News-а: Када је Бајден прошле недеље тврдио да је „већ“ прогласио климатску ванредну ситуацију, то није било тачно, или план барем није био јавно познат.

Међутим, многи верују да су нови температурни бројеви, које 15. августа објављује НОАА, можда сво оправдање које је Бајдену потребно.

„Отапање на Антарктику и наводни пораст нивоа мора“ ће бити још један, а шумски пожари на Мауију ће бити наведени као још један, према Институту Хеартланд.

Бајден би могао да планира да прогласи „климатску ванредну ситуацију“ убрзо након објављивања података НОАА, вероватно већ ове недеље, сугерише организација.

Председник је такође био под све већим притиском демократа и њихових савезника у корпоративним медијима да дају такву изјаву.

Заступник радикалних демократа Кори Буш огласио се у петак на друштвеним мрежама да лажно окриви пожаре на Хавајима за наводну „климатску кризу“.

У алармантној објави на Твитеру, Буш је користио тактику изазивања страха да унапреди своју социјалистичку зелену агенду тврдећи да је такозвана „климатска криза овде“ и да „убија људе“.

„Срце ми се слама када чујем о разарању на Мауију“, написао је Буш на Твитеру док је делио објаву NBC News-а о пожарима.

„Климатска криза је овде и она убија људе“, лажно је тврдио.

„Време је да @POTUS прогласи климатску ванредну ситуацију“, додао је Буш.

Други посланици демократа такође су гурали климатски алармизам који изазива страх када су коментарисали пожаре.

“Срцепарајући пожари на Хавајима!” Сенатор Џеф Меркли је објавио.

„Научницима је јасно да је климатски хаос који уништава екосистеме свуда нова норма“, лажно је навео.

„Морамо одмах да предузмемо мере или ће бити још горе“.

„Моје молитве су за све погођене разорним пожарима на Мауију“, написала је представница Барбара Ли (Д-ЦА) на Твитеру.

„#ЦА12 и остатак земље су спремни да помогну у опоравку“.

„Клима је у кризи и није за дебату“.

„Морамо прогласити климатску ванредну ситуацију и деловати пре него што се изгуби још живота“.

Демократски национални комитет је поделио видео снимак на коме је подељен екран на којем се виде пожари на једној страни и републиканске фигуре на другој страни које дају коментаре који су против идеологије климатског алармизма.

Снимак укључује председника Доналда Трампа који оспорава тврдње о „глобалном загревању“ и гувернера Флориде Рон ДеСантиса који каже да се противи политизирању времена.

„Још једна ужасна катастрофа је катастрофално погоршана због климатских промена“, наводи се у тексту поста демократа.

„А републиканци и даље поричу климатску кризу“.

Још десетине демократа и еколошких група такође су агресивно гурале ту идеју.

Око 60 демократа у Конгресу недавно је подржало закон познат као „Закон о климатским ванредним ситуацијама из 2021“.

Предлог закона, који је спонзорисао демократски представник Ерл Блуменауер (Д-ОР), захтевао би од Бајденове администрације да донесе декларацију о ванредном стању у вези са климом.

Бројни корпоративни медији, укључујући Лос Анђелес Тајмс, изнели су предлоге као што је намерно спровођење „замрачења“ како би се „помогло у решавању климатских промена“.

Чланак који је прошле недеље објавио британски левичарски лист Гардијан позива Бајденову администрацију да „прогласи климатску ванредну ситуацију“ и наводи да „то мора да учини сада“.

Институт Хеартланд такође није једина група која упозорава на надолазећу декларацију о климатској ванредној ситуацији.

Неколико инсајдера из енергетске индустрије упозорило је раније овог месеца да се Бајденова администрација спрема да прогласи „климатску ванредну ситуацију“ са ограничењима јавних слобода сличним пандемији Kовида.

Групације из енергетске индустрије страхују да Бела кућа планира да прогласи ванредно стање налик пандемији које ће председнику дати нова овлашћења.

„Они се нагињу том правцу“, рекао је председник америчког удружења за нафту и гас Тим Стјуарт за Just the News.

„Ако председнику дате ванредна овлашћења да прогласи климатско ванредно стање, то је исто као Kовид“.

Декларација о „климатском ванредном стању“ могла би дати Бајдену и демократама „огромна и непроверена овлашћења да затворе све, од комуникација до инфраструктуре“, упозорава Стјуарт.

„Они буквално могу да ураде тачно оно што су урадили током Kовида“, рекао је Стјуарт.

„Ако се не слажете са климатским хитним стањем, говор свакога може бити угашен“.

„Заиста морамо да обратимо пажњу на то јер би та моћ могла бити продужена на неодређено време док се не заврши „климатска ванредна ситуација“.

“Ко зна колико би то трајало.”

Упозорења долазе након што се појавио видео на којем ћерка оснивача Светског економског форума (WЕF) Клауса Шваба ликује да долазе „климатске блокаде“.

Никол Шваб је током панел дискусије WЕF-а рекла да су тиранска ограничења током пандемије Kовида послужила као претходница надолазећим „климатским блокадама“.

Према Nicole Schvab, Kовид је био „огромна прилика“ да се тестира како ће се јавност повиновати ауторитарним мерама које би се могле искористити за увођење програма „Велико ресетовање“ од стране WЕF-а.

WЕF-ова промоција наратива о „климатској кризи“ настоји да „створи промену која није инкрементална… да би се природа позиционирала у срж економије“, према млађем Швабу.

Извор: Срби.инфо – SlayNews

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!