Природа и здравље

Амерички биолози су створили смртоносни вирус за човека, коронавирус

Коронавирус

Getty Images

Ако је неко имао дилеме да ли је вирус природно мутирао или направљен у лабораторији треба да прочита текст „Руске Газете“ објављен 14. новембра 2015. године у 12:40 часова. Овај текста је објавио амерички научни часопис Nature 12. новембра исте године, а новинари Руске Газете су га превели и објавили на руском два дана касније. Тада се већ писало о америчком биолошком оружју. Највероватније они који су га направили сада спремају и вакцине против њега.

Превод текста:

„Научници открили нови смртоносни вирус грипа

Амерички биолози су створили  смртоносни  вирус за човека, коронавирус, експериментишући са шишмишима, преноси часопис Natural.

Према подацима из публикација, биолози су створили вирус који може директно да инфицира човека и проузрокује његову смрт. Истраживачи су експериментирали са стварањем хибрида коронавируса шишмиша који живи у Кини. Они су укрстили протеин са површине плућа Шишмиша SHC014 са вирусом SARS. Резултат је мутирани вирус. Тестови су доказали да се он може брзо и активно развијати у ћелијама људског тела. Истраживачи сматрају да је њихов рад значајан. Успели су да докажу да је овај вирус смртоносан. Због тога је човечанство упозорено.

Међутим, откриће је изазвало жестоке расправе у научној заједници. Они се више не споре око његове вредности, већ око могућности његовог цурења из лабораторије. Да ли ће то угрозити свет, можемо само да нагађамо. Научници се слажу да мутирани вирус може убити велики број живота. Критикује се и то што је експеримент спроведен после 2014. године када су власти САД-а увеле мораторијум на финансирање истраживања вируса грипа попут SARS и MERS. У овом случају, изузетак је направљен из неког разлога.“

Линк на којем се налазе оргинални текстови руских новина Российская газета и америчког научног часописа Nature

https://rg.ru/2015/11/14/virus-site-anons.html?fbclid=IwAR34_WyNk-qPnvlEBFnC2fAEm-Fm0HQ9KqrAaZE73hw1NSsA9vmZzlq4mTE

          На интернету смо сви запљуснути таласима мора информација. Тренутно влада својеврсна пандемија информација. У том мору информација проверени и документовани подаци овог типа губе вредност. Стиче се утисак да је тај информациони хаос и циљ оних који су створили вирус и сада преко медија оркестрирано застрашују људе и покушавају да одузму елементарна људска права. Као да се свесно афирмишу разни теоретичари завере који износе глупости и тиме дискредитују све оне који излазе у јавност са документованим чињеницама.

          Лепо је објаснио немачки филозоф Ерих Фром да слободоумни појединци у комунистичким системима буду физички хапшени и прогоњени док је у демократским системима у питању перфиднији и суптилнији начин прогона слободоумних појединца. У тим системима слободуман појединац који се буни против система буде излован, тј. одбачен. С обзиром да се медијима креира јавно мњење, па већина имајући менталитет стада одбацује такве појединце јер се не уклапају у шаблон који су медији створили у њиховим главама.

          Када живимо у изманипулисаном друштву привилегија је бити заточник истине у логике у Орвеловском свету лажи.

Аутор: Милан Бојић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!